@mariz ова моево тебе те чека изгледа па ние да сме на ред И мене денес ми падна чепот,вчера малку а денес поголемиот дел денес излезе Притисок имам голем и јас имам чувство дека во секој момент ке излезе Бебо поактивен никогаш не бил како денес а толку е болно кога мрда неможам да опишам Чувство чудно некое кај половината одвреме навреме Толку е различно сега од првата бременост што ништо не ми е јасно Гушки мешенца
@mariz и @Mari* Со лесно нека е Моите свекор и свекрва од старт си кажаа како сакате викајте си го Јас веќе си смислив именце,маж е согласен не следам традиции,нити сакам да ми наметнуваат. Пример мајка ми е почината, а има убаво име што може да се искористи и во машка верзија, ама никогаш не ми ни пројде на мозок да го давам тоа име . Па кога по почината мајка со убаво име не давам, за свекор и свеки со понемодерни па ич денес некако поактивни сме, ако нека си мрдка Главата цел ден ми пука оф леле, имам и блага тахикардија Ајде да се надеваме дека ќе е поарно. Убава ноќ 'тапанчиња'
Jas koga doznav deka sum bremena kazav deka ako e zensko ke se vika Vanesa a ako masko ke bide Sebastijan i od sam start im dadov do znaenje ama bitno i mm me podrza vo toa zosto i taka sme sami dvujcata nadvor od mk se trudime za podobra idnina a za muabeti e imalo i ke ima. Na pocetokot se nervirav ama maz mi kaza nemoj taka neka vleze od ednoto a izleze od drugoto uvo sprotistavi se i ti nemoj da molcis celo vreme. Bitno toj stoi pozadi mene i vo se me podrzuva.
Јас од старт кажав дека сум против имиња од баби дедовци и сл. До 4 месец не размислувавме за имиња од страв дека е рано и за имиња размислував кога влегов во 6 месец . Маж ми ми рече јас да изберам имиња за бебињата затоа што е свесен дека јас како жена го тегнам потешкиот дел од почеток на процедура за инвитро па и низ цела бременост а ако сум н еодлучна да кажам предлози па тој да ми помогне во изборот.
Јас 3 дена по ред имам повремено измешани болки како за добивање и како за во тоалет , ми се прави камен тогаш стомакот и болки во половината и од страв сега си ја спремив торбицата за во болница со основни работи кои ми кажаа дека ги дозволуваат на гак (пешкирчиња мал и голем , кломпи,влошки, четка паста крема сапун, влажни марамици , гаќи и чорапи и тоалет хартија ) и памперси за малите . За друго ми рекоа отпосле ке кажеле што треба . Сега видов дека и друга феминка прашува што треба па ако сум пропуштила нешто од најосновното да допакувам
Мешиња пред малку станав да го нахранам син ми и ми текна да влезам во труднички.. Морам да ви признаам ми се вратија еден куп емоции и ме разнежнивте. До пред +2 месеци и јас се тешев овде и споделував се со вас. Гледам дискутирате за имињата.. и јас бев против подигање на имиња и се уште сум.. И мене ме нервираа некои личности кои ми солеа памет за името и на крај се потрефи првата буква од името на син ми да биде од името на татко ми, мада тоа воопшто не го гледавме, па коментарите отпосле беа ааа сте ја зеле буквата на таткоти Ставете си го тоа име што ви лежи на душа на вас и на вашиот сопруг, сите други се небитни! Ве гушкам сите до една и со лесно мешиња
Но но ти си на ред јас би можела да почекам Денес ни б од болки,ноќта мирно ја поминав сабајлинава исто А што сум полна со енергија и претчувствувам дека ке падне чистовка денес
Јас па цела ноќ не спиев, ме болеше чудно целото меше.. нооо не беа баш контракции. Сабајлево бев на цтг, цтг мирно скроз, нема ни б од болки. Др рече чекаме до среда, ако не биде до тогаш ке индуцираме пораѓај со таблетка. А што е убав денов за раѓање денес нема да седнам! Еве од сабајле сега земав тиква ке печам и колачиња од тиква, после ке шетам со синко низ маало...
Море бебево решило мене да ме држи во исчекување, а веќе не ни знам кога да ја очекувам Како и да е, среда нема кај да бега... ако не реши да искочи до тогаш
Мешиња како сте? Ние сме активни многу спомнуваме шетање купување излегување и одма се јавуваме клоцаме сакаме да се шеткаме хехе Пешачите во бременоста? Јас предминатиот викенд скоро 10 км пешачев прво на угорница па после на удолница и цела бременост многу пешачам немам проблем досега никаков освен првиот месец шо лежев без воопшто да станам.. Си викам да не ми е многу да прекинам ама од друга страна па ако не пешачев ќе се попраев можеби повеќе отоци немам никакви досега.. 26 недела сме
Девојки едно прашање. Јас завчера правев тест и ми излезе позитивен. Се јавив на гинеколог и ми рекоа да почекам уште една недела па да одам за да може да се види убаво, а сега да направам тест преку крв. Дали и вие така направивте или одма отидовте на преглед?
Јас одма од вена испитав воопшто не направив тест од аптека.. а мене и за кај матичната ми требаше бројчано која недела сум
Јас од минатата недела прв пат осеќам "зорт". Брзо се задишувам, по одење или стоење брзо почнува грб да ме боли. Како ќе се пере/пегла допрва.
Честитки! Одма на преглед може нема ништо да покаже на ехо, 4 недела здебелен ендометриум, 5 недела точка само - гестациски сакус, затоа сака да почекаш за преглед. Направи си преку крв тест со бета да се види вредноста и стрпи се некој ден.
Леле и јас сум веќе 2 недели така тешко одам се препотувам и морам да седнам иначе ќе паднам...а завршивме со кречење сега чистачката да направи генералка и да местиме креветче и плакарче...да се испери испегла уф...допрва ми иде а мене не ме бива за сува прачка Секој ден ми се прилошува тахикардии ме лупаат Меше веќе тежи а допрва ќе тежи 34+ сум...Од што одложувам се има време сега никој не ми е крив