Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ние кречевме летото. Ако го оставев тоа за сега лелелеле! Планирам да викнам жена за чистење некаде пред пораѓај. Спалната мм ја гланцна - правевме нов распоред и се се премести и избриша :)
    Допрва иде период на работа :)
    Јас битно прашаче зедов, па полека полека ќе почнам неделава :)

На Seduction, eli25, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  2. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Јас си закачив хемороиди :sweat: среќа што имам испеглано се инаку сега нема шанси за долго седење. А почнувам и по некои менструални болки да си добивам, посебно во спиење, па само се вадам од памет. Валда е нормално, едвај чекам петок да одам на контрола. Синко во меше игра фудбал :inlove:

На pile30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    @mariz @Mari* Со лесно мамички.
    Мариз, амниоскопија ти правеле. Со тоа железното, амниоскоп се вика, се влегува во грлото на матката и се гледа плодовата вода.

На Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  4. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    3.095
    Здраво на сите, пред два дена направив тест и беше позитивен, навистина се израдував. Денеска бев на гинеколог, според вагинално ехо утврдена ми е бременост во 5та недела, меѓутоа докторката рече дека се гледа само гестациската кеса и дека таму треба да се формира плодот. Не ми кажа ништо друго, само ми рече да одам на преглед повторно за една недела. Ве молам некој да ми каже дали некој имал слично искуство, односно плодот да се види на ехо во подоцнежните недели? Дали мислите дека 5та недела е сепак рано за да се гледа плодот? Видов на интернет дека постои т.н blighted ovum, односно празна гестациска кеса, за жал тие бремености обично завршуваат со киретажа. Се надевам дека кај мене не станува збор за нешто слично. Ве молам за ваше мислење.

На ❤️Sneze❤️ и DuchessAnn им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    Таман си е за 5та недела.
    Срцева реакција и плодче ќе видите после 5та , т.е 5+.
    Таман за една недела.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.393
    Допаѓања:
    76.516
    Да беее така беше, знам на А, кажа докторот ама заборавив :D фала :*
    @sweet.november јас кога бев на гинеколог првиот пат после позитивен тест имав дури една минијатурна точкичка, ни сакусот не беше толку голем.. а камо ли плодче да има внатре :) Но еве го тоа плодче кое утре, задутре ке се роди :) Позитивно само, нареден преглед и срценце ке си слушнеш :*

На Skorpija25, ludoto19, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Што прашаче зема? Омекнувач кој ќе го користиш?

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Земав течен персил. Омекнувач не планирам за почеток - така кажа и докторката во Систина - да избегаваме на почеток.

На Skorpija25, duffi и pile30 им се допаѓа ова.
  9. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Прво со лесно, второ без црни мисли и читање по нет. Многу е рано да се види плод, следната недела да ќе има плод, јас со ќерка ми отидов така на гинеколог, и ми рече џабе доаѓаш ништо неможам да видам, зошто брзате за преглед почекај да биде барем 6 та недела да видиме плод, а можеби и срцева акција. И така беше кога појдов на преглед во 6 та недела имаше и плод и срцева акција. За оваа бременост направив тест позитивен беше, и отидов на преглед кога ми закажа докторот и си имаше се и плод и срце и жолчно ќесе( кое јас го мислев дека е друго бебе, циркус).
    Јас денес и вчера супер, денес мм ми помогна околу домашните обврски исмука, кујна пребриша и ручек плескавици ми направи, јас компири пржев.
    Да ве прашам како стоите со секс? Јас со првата бременост несмеев многу сакав, сега смеам ама ич не ми се сака, ако не е мм да не посети јас ништо. Ај доста е, имајте пријатана вечер.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    3.095
    @duffi @mariz @Пчела Ви благодарам девојки, навистина ме охрабривте :inlove: Сега до следниот понеделник нема црни мисли, и :!: нема читање на интернет. Се надевам следната недела мојата радост ќе биде комплетна :inlove:

На eli25, Skorpija25, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  11. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Женчиња полека и јас почнувам со припрема 34+ сме. Е сега сакам да прашам бидејќи сите ми препорачаа влошки да земам Вир 80, а золва ми ми спомна дека треба да се пеглаат со пегла, кажете ми искуство со ова? Оние кои не им е прва бременост, ги користевте ли, ги пеглавте ли?

На pile30 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Земи си Бони поубави се , помеки, и не треба да се пеглаат. Вакви и во болница ни даваа.

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    И јас немам здив, се осеќам како мецана. Срце лупа, сработи 5мин - 10седи :rofl:
    А за 3дена влегувам во 30недела :smoke:

Едит: Мешковци да ве прашам, кога мешето ви се стврднува (бебе кога го прчи газот од едната страна) дали наеднаш ве фаќаат тахикардии и отежнато дишење? И потоа кога ќе си се намести се е нормално
    (ама објаснив) ]:)

На ❤️Sneze❤️, pile30, Melinda85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Влошки за пороѓај Незнам како се викаат, ама дека се пеглаат прв пат слушам, тие се како памук со газа. Цик цак мислам се викаа.

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    @alisijad Веќе ги имам купено сите ми ги препорачаа и една бабица ама само золва ми спона дека требало да се пеглаат па тоа ме збуни.

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Вир од едната страна имаат мушамка за да не протекуваат и затоа мислам дека се подобри од Бони, иако јас и двете ги користев оти не крварев многу. Не сум пеглала влошки и прв пат слушам дека треба да се пеглат.

На Annath, ❤️Sneze❤️, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Тоа за пеглањето имам слушнато дека било за мрежата да не се вади или кини. Ама на краај нема врска, пријателка моја проба не виде ништо +

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    40.427
    Во ремедика такви ни даваа и никој не спомна пеглање. Мене ми беа подобри од бони(ги пробав дома кога дојдов), заради тоа мушамчето што го спомна некој погоре, повеќе задржуваа.

На Annath, eli25, ❤️Sneze❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И ова ли треба да купам?! Каде се продаваат?

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Во аптека :)