Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.603
    Допаѓања:
    15.694
    Хаха леле како јас да се читам на почеток кога бев трудна:lol:,ма ни мирис не ставав,кожната јакна не ја носев а само што ја купив од што неможев мирисот да го трпам,како си идев од работа сите комшии знаев што имат за ручек,ма само лежев,плачев и се гушкав со шољата ,мислев дека ќе умрам.Си викав вака ако бидам цела бременост незнам како ќе издржам,ослабнав ,ама после 14 недела веќе се вратив на прав пат:D

На Kitten и Пчела им се допаѓа ова.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Сестра ми Кукле се породи во Ремедика само едно пакетче си носеше има таму ќе ти дадат сигурно за дома ќе ти треба отом потом ќе си купиш...Јас и хистероскопии и скречинзи ми даваа тие улошки во Ремедика така да не ти трбаат за во Систина :)

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    За дома ми беше муабетот. За во болница знам ќе ме подмират. Кај ќе излегувам после да купувам, а башка мм можам да го замислам како купува тоа во аптека :rofl:

На Ano, ❤️Sneze❤️, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    И јас сум во план за зимава пончо да си земам, каква јакна џабе ќе ја купам, пончо најубаво. Ајде уште 16 дена и ќе си го видам бебето, едвај чекам.
    @mariz ти која недела си?

На ludoto19, mal.ecka, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Оооо да видиш како ќе купува ич не му се секирај :)
    Според мене бони се подобри зошто даваат да дише кикириката, а дома кога ќе си дојдеш од доле може да си ставиш со крилца. Јас така правев
    Првиот ден наредив у болница 3 на мене да не случајно протече и ме искараа дека со една ми е доволно, и така беше. И инака ќе одиш у вц често од течностите па ќе си менуваш по потреба :)

На eli25, ❤️Sneze❤️, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Греота е да се жалам дека одбива да оди и да купува :) Ама смешно ми е - го замислувам што кажува и што бара во аптека :rofl:

На izmislena, Skorpija25 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Ќе го даде телефонот на аптекарката и ти ќе зборуваш со неа. :D. Мојот така правеше:wasntme:

На ludoto19, mal.ecka, ❤️Sneze❤️ и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    76.519
    40+6 според менструација, 40 полни според првите две контроли :)

На mal.ecka, ❤️Sneze❤️ и Пчела им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.643
    Допаѓања:
    202.096
    @kukla21 Вир80 да си купиш, подобри и поквалитетни се од Бони. Јас се покајав што зедов еднаш Бони наместо нив, ужасни беа, конци висеа на сите страни, нонстоп се изместуваа, а мрежата излегуваше. Вир80 на Тосама имаат плус и најлонче на долната страна што те спасува од протекување. А обични влошки со крилца не се препорачуваат на почетокот, тоа понатаму кога ептен ќе намали крварењето и кога раните ќе зараснат, небитно дали си царски или природно породена. Не за џабе има специјални влошки за леунки, тие со крилца си имаат друга намена.

На JuLleE, eli25, ana-banana и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Фала ви на сите за советите - ќе имам предвид и тоа да купам.
    А си реков готово со купување - уште цуцлиња, шишенце и козметика.

На mal.ecka, pile30, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Ее добро е значи не сум единствена :lol:

Иначе дами и јас не купувам јакна, термин ми е во јануари. Па и така не одам кизне каде, да одев на работа ќе мораше ама вака ќе го ладам мешко на снегот :rock::rain:

На ludoto19, mal.ecka, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.280
    Женски, да не ме мислите. Бев денес кај Димчев. Се е во ред со бебушот. :l: Камен од срце ми падна.

На JuLleE, @Verba, ludoto19 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Како сте денес ? Јас еве недела дена секој ден мерам 3 пати во денот притисок и цело време ми е 98/60 па 96/68 па 95/65 и се така а пулс од 68 па нагоре до 90 ,не осеќам потешкотии освен болки во очи и главоболки некогаш и неподносливи со обилно повраќање , се заборавав матичната да си прашам пијам и кафе и се ама не се мрда притисокот :) а плус ми кажаа да пијам магнезиум за да немам грчеви ( а немам грчеви ама да не почнеле) дека трето бебе па затоа било можно да имам порано грчеви , а од магнезиум ми паѓа уште толку притисок и што ќе биде од мене :D морам да си трпам:whew:
    Како и да е :) имајте убав ден јас отидов да спијам :* :inlove:

На ludoto19, Snow white, DuchessAnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.631
    Јас и го земав пончото на мајка ми, јакна не купувам. Ќе се снаоѓаме некако. И јас не одам сега на работа па и не е страшно.
    Инаку мм ми има купувано такви влошки после хистероскопијата. Па и дојде лут дома, го изнервирала аптекарката, не можел да и објасни, т.е. она не го сфаќала :D
    А да си прашам, и после царски би ни требале такви влошки(за дома)?

На ludoto19, Kitten, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Мене маж ми ми купуваше влошки и после пораѓај и кога имав менструација уз пат ми купуваше без да му кажувам само кажував треба да ми дојде да идам да купам и вика чекај јас ќе ти земам , и за млеко кога имав премногу за во прслук влошки ми купуваше , и тестови за бременост он купуваше :D не се срами мојот нема гајле :)

@Minnie-e мислам за после царски нема потреба за такви влошки ,ама зашто да не ги користиш барем првите 3-4 недели ,по меки се и не доаѓа до исфрлување , диши кожата поубаво .

На ludoto19, Skorpija25, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ќути не да е смешно, едвај се воздржувам да не се изнасмеам. Уште што нема купувано од аптека - од тампони, до тестови за бременост, упати и боледувања од матична строго он зема (најсмешно ми е со сите трудници коа ќе го замислам у чекална). Али никако смеење пред него, оти толку. Му викам читам јас по форумот сите мажи идат така. И слуша :lol:

Едит: Да не бидеме погрешно сфатени, НЕ го малтретирам затоа што сакам туку затоа што во тој момент едноставно не можам да отидам. Не верувам дека ако некоја од нас ќе одмине аптека, ќе си дојде дома и ќе го прати маж и по влошки.

Последна измена: 31 октомври 2017
    На ludoto19, Kitten, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    Идат усрамени, поцрвенети. Сто пати се препотуваат додека кажат и како да кажат.:D

Не би да го праќам. Не е поголем маж ако купи или не. Овие работи си ги завршувАм сама.

На JuLleE, @Verba, ludoto19 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Мојот е истрениран, нема гајле. :DРедовно улошки ми снемувало во 11 навечер, па кој друг ќе оди ако не тој :wasntme: Исто и по вагиналети.:lol:

На ludoto19, ❤️Sneze❤️, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    На почетокот на бременоста некаде до 3месец имав мн низок притисок знаеше да падни дури 85/48 глава од кревет неможев да кренам. И после како што влегов во второ тромесечие така и притисокот се стабилизира. Сега не мрда од 120/80 :$

Иначе и маж ми не се срами да купи влошки или некоја др "женска" работа. :) немам проблем

На ludoto19, ❤️Sneze❤️, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Одлични вести! Џабе грижите :)

На pile30, La diabla, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.