Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Јас сум веќе 14 +1 недела и се вака уште дреме ,ваљда се се оправи притисокот зошто светска мрза да се натпреварува со мене во мрзливост јас ќе победам :D

На ludoto19, Mari* и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    @Minnie-e јас бев со царски и користев вир влошки. Такви ми даваа во болница, па си продолжив и дома.

Инаку мм купува се. Влегува во виола во бисер зошто е прв другар(ептен редовен муштерија) со аптекарката и се советува. Го пратив кога си дојдов дома да купи се враќа со бони - тоа аптекарката го убедила дека по ефтини.:rofl:

На ludoto19, @malena@, podravka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Што убаво било да им отидеш на работа така на кафе да ги видиш.. хахаха... Бев денес да им однесам боледување, шефот вика што бараш тука, пази се.. јас му викам зарем не ви недостасувам, да дојдам да ве видам? Хахахаха... Ме тинтраа, кафе, сокче, крувче ми исецкаа.. :sun:

Пред тоа, кај матичниот му се пикнав преку ред викам само за боледување сум.. ама внатре кога влегов го замолив со срнечки поглед: "Ќе удриме едно ехо?" ..
    Докторот "Зошто?! Нели на 9ти си во Систина?"
    Јас: "Абе чудно ми е немам нешто симптоми, само малку градите и почесто мокрење и толку"
    Докторот: "Будалче, биди среќна што немаш мачнини во 9 недела. Не те знам ваква паничарка" :D
    Ама го убедив и си ги видов и слушнав бебушките.. Супер си се, едното 9+0 (2.3см), другото 8+5 (2.1см) :l::l:

На Capricorn Taurus, @Verba, ludoto19 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    @mariz da se javi kako e ima li nesto novo. Pozd do site umajte dobra i ubava nok mesinja

На La diabla, orhideea, DuchessAnn и 5 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На mariz, ❤️Sneze❤️, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

So lesno neka i e samo pa veruvam ke se javi so ubavi vesti denes

На @malena@, spirkovski, ❤️Sneze❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Мислам дека ќе ќари паричка од Комерцијална :lol:

На @Verba, podravka, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден мешковци :) Не сум пишала со денови, викам да дадам апдејт :D
    Супер сме ние, мрдаме, клоцкаме и се осеќа дека сме поголеми. Кога се тегне мислам цел стомак ми се грчи, ме боли дури :o Ако, нека си мрда, ќерка на мајка, само да ми расте. Едвај чекам на контрола наредна недела, да видам колку пораснала.
    Некако ме заболува доле ниско, како менструални болки, како на почетокот од бременоста. Почнаа да ми се вртат во глава глупости дека предвремено ќе се породам, бог да чува. Психа е страшна работа, особено сега кога не одам на работа, мозоков 100 на саат ми работи за глупости:( Се уплашив минатиот пат заради д-димерите што ми беа до плафон и стомачето на бебето дека беше за недела дена помало, и сега само глупости ми се вртат во глава, иако докторката рече дека воопшто нема простор за грижа. Е ај оди не се грижи да те видам. Додека не ја видам и земам во раце нема да се смирам. Уште 11 недели :D
    Инаку, гледам да се движам, да не залегнувам, нели дека дома сум. Се шетаме со мм секој ден, пешачам доста, ама навечер не можам да спијам од болки во кичмава. Колку повеќе сум активна, толку повеќе ме боли :(Со ноќи не можам да спијам, како зомби сум, не можам да се свртам во кревет од што ме боли и кичма и колкови, а и грчеви ме фаќаат на нозете. Ќе ја прашам докторката, ама изгледа треба магнезиум да зголемам, пијам сега само една кесичка од 400 мг дневно (на Алкалоид).
    И така, битно добри сме :)

Последна измена од модератор: 1 ноември 2017
    На Mari*, ludoto19, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден девојки, денес посебно матно ми е, имам некој крвав лигав исцедок, му се јавив на матичниот втора смена е, ќе одам да ме види, рече дека има голема шанса да ме паркира во кревет до крај :(. Ете ми го моето трчање, чистење, глупирање. Ама тоа е....
    Синоќа едни 300 мисли ме навасаа, на крај дури се насекирав како ќе успееме со нашата кола (инаку имаме буба од 2001) да се транспортираме со две деца. За никаде сум

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Девојки да ве прашам,бремена сум некаде 10та недела,смеам ли да користам спа центри,( џакузи,базен сауна) ?

11. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.308
    Не се секирај и јас прокеварев и грло на матка ми се скрати ама сум под терапија и сега е во ред . Еее сега околу паркирањето во кревет...мене ме паркираа за среќа дома да лежам . Ако ме паркираа во болница ќе се мрднев . И јас трчав како бесна перев пружав готвев се товарев од продавница ама затоа сега не кревам од даљинско во рака

На mal.ecka и EuHenIa им се допаѓа ова.
  12. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Убаво е да почекаш зошто превентивно да се чуваш за да не фатиш некоја инфекција некој феминки пишуваа за тоа фатиле инфекција од базени и после се лечеа.Но одлуката е твоја.

13. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.308
    Консултирај се пак со доктор ама мене ми рекоа тоа никако . Базен да заборавам заради инфекции и прелада а џакузи и сауна ми рекоа да не помислувам . Пливање ми дозволија само во море .

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Поради опасност од инфекции не се препорачува. Јас не би.

15. Bundaa

Bundaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Баш се разочарав сега,а сакав да си препуштам такво опуштање,после долг и напнат период.
    Предложете тогаш некое прибежиште,каде би можеле да се одморат двајца млади,на два-три дена :D
    Низ Македонијава.

16. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Јас сум за прв пат на контрола утре во 11 се мислам само дали ке биди се во ред..:worried:

17. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Гинекологот вика резултатите од протеини, албумини, се добри, ама со овие отоци да не мрднам од кревет цело време да лежам. Жени абе грб ми се укочи од лежење како ли ќе се издржи незнам. 35недела сум, бебуш е 2500гр. нормално е нели не е мала. Свртена е со главчето надоле се надевам така и да остане. Се ни е во ред само ни рече плуќата уште не е доразвиена, јас не изреагирав кај гинекологот дури од после почнав цела во прашалници, страшно ли цел ден се нервирам. За колку време созрева, се ли ќе биде во ред, можам ли јас некако да го забрзам процесот? Цел ден ме тера на плачки, а докторот не го прашав како мачка да ми голтнала јазик не знаев у моментот ни како ни што да прашам, мозокот за ремонт ми е.

На Troi, Mari* и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мојата апликавија вика дека белите дробови се во завршна фаза на формирање. Таман си.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    @mariz Честитки :inlove: да е жива и здрава крофната :*
    Женски да ве прашам, деновиве грбот лом ми се напраи од бубуличкки ситни ме чеша ме корне... До сега сум немала ич... дали би можело да е од бременост, имала ли некоја ваков проблем и што да се мачка прави... Посекако ќе одам у на дерматолог.. Чудно ми е до сега не сум имала, сега како осипана :^):sweat:

На Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  20. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Кукла апликација? Каква што објасни ми. Јас реално многу се загрижив и ме фати дури и паника што не дај боже да му текне порано да се раѓа. Ум немам. Кога ќе созреат белите дробови? Дали некако можам јас да го убрзам процесот. Кукла ти која недела си?
    Честитки за @mariz гледам почнале честитките, кога пишала и каде незнам. Како помина женче?

На mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.