Докторов мој вика не треба цтг, ако те фатат болки правец болница Во понеделник одам кај другиот др да видам што ќе каже. Едит: ни цервикс ми нема измерено - немало потреба.
Да матичниов ми е многу лабав, од понеделник си одам кај др што ме води во болница, таман ќе сум 36та.
Фала му на Бога но и јас во вторникот бев во Чаир и Др.Младен рече прво цтг па ќе ме повика...а без болки бев...а пред тој ден матичната ми направи ехо и рече сега кај мене толку едино Др.што ќе ме пораѓа ако нешто бара ок а во спротивно тој таму да ме води...А грло последно ми мереше во 34+5... Со лесно нека ни е на сите Господ напомош
Не ми се спие, па да пишам да се пофалам бев на преглед, бебушки супер си растат, едното 3.8см (10+3) и срце 165bpm , другото 3.6см (10+1) и 174bpm. "Поголемово" се шекна од мрдање, а "помалово" не мрдна ниту еднаш, дури ме исплаши, ама д-рка не се секира и ме зеза, вика или спие или се чуди што прави другово хахаах. Јајници уште зголемени и со цисти. Цервикс ми измери 40мм, вика мора и тоа од порано да се следи, со близнаци си. Следен преглед дури на 28.11, прв скрининг, ќе бидам 13+1, само здравје боже убаво да си тераме. Во меѓувреме брисеви и уште една крвна слика да извадам.
Dobro utro mesijna Nie sme dobro 16+5 nekogas mali bolki poradi fibromot ama se nadevam bebus ke mi bide dobro Za mockajne si mockam i jas preku nojk si stanuvam okolu3 pati a maka si imam sto nemozam ni son da si fatam posle toa So prvata bremenost si mockav kako i sega ama gledam deka si imam popusteno pa sega e poveke,so nesonica nemav problem ama sega da,se ke pomine samo bebus da mi bide dobro So lesno na site
Добро утро Од тоа мочкање цела ноќ без спиење сум до 3часот на секои 15 мин одев после тоа на секој час,ми се спие и ми се плаче 4 хемороиди од кои 2 внатрешни и тромбот потечен и голем колку прстот Како ли ке ме биде на пораѓање со нив боли неможам да седам Добив и маст ама еве втор ден подобрување нема Се разбудив сабајлинава гладна сонував кифлички и мајонезна салата денес мора да правам Апетит не за двајца него за петторица последниов месец само 6кг се здебелив Ајде кој е за кафе друштво да ми прави
Добро утро и од мене Јас хемороидите ги решив со рендан компир на ситно измешан со кантарион и на памукче пред спиење ставав цела ноќ да стои, за три дена ги снема, пробај
Мене ми е интересно навечер кога станувам 2-3 пати за мочање. Маж ми некогаш ќе се "разбуди" и зборува нешто јас се газам од смеење или го потпрашувам нешто тој си збори, ама ништо не се сеќава сабајлето. Следниот ден го дупчам .. Пр: Епа душо пак ли те зезна колешката со нарачката? Тој, да...од кај знаеш? Ееее не ми треба серум за вистина, све навечер ќе ти извлечам и ти не се сеќаваш. Хахаха...
За кантарион знам,и јас така ги лечев само што сега немам овде ке треба да побарам да купам ако не помине со маста
Ааа јас веќе чим заспијам не станувам и сабајле цистерна Две минутки без престан мочкам хахаха вчера така посабајлето подрасонета ми се моча, се стискам, ама малово ко за инат кога почна да лупа, и ајде станувај Лудо на ритуали иначе стиска, ме мрзи ептен цело време станувај па и за 2 капки некад, а мислиш полн меур инаку и јас се подмочнувам, при кивање и кашлање, и цело време гаќи менував, ама ми текна со влошките (ги имав изумено веќе, хаха, 6 месеца раат сум ) и си ставам сега Инаку да ве прашам дали некоја од вас осеќа како игли кај анусот? Мене на моменти знае да ме боли, јас немам хемороиди, ама осеќам игличка од што се појавува таа болка и дали ја има некоја? Вечерва си го сонував малото првпат апла реално душа, како сум го доела, едно буцче во лицето како мама, светла косичка, мирно , леле не сакав ни да се разбудам... Јас со цицката трчам натака навака си го хранам Оф бе, тоа ти е психа, мислам цело време само си размислувам како се ситни времето... А времето си летка Битно многу убав сон, си го држиш бебе си го доиш убав ден трундици
Здраво мешковци Вчера го критикував мм како чека 5 до 12 да купиме работи за бебе, ама си го повлекувам зборот Дојде од работа и ми вика спремај се, те носам да гледаме за бебе Си викам овој да не ме чита тука Отидовме и си таксавме и количка и креветче и релаксатор и кадичка и не знам уште што, многу си се радувам Да отидеме деновиве да уплатиме и тоа е тоа, поголемите работи ни се решени, сега уште ситниците Облека, тетра пелени, шишиња, стерилизатори... Еден куп има, ама имам список, не му се секирам многу. Инаку јас ок, си скролам низ нет, си разгледувам бебешки парталчиња, а уште малку ќе се спремам и ќе одам до кај мм на работа да го соберам и одиме во шопинг на скафандер, а после ќе части една плескавица од 7-ца (јбг, ќе бидам непослушна денес) Убав ден убави жени
Ме изнасмеа Иначе и јас имам бодежи некогаш во анусот а зошто појма немам дури неможам да седам во тие моменти
Не само во анусот, туку и во „кикиритката“ чувствувам бодежи, а гледам исто и повеќето трудници, така што не се секирам, нормална појава е очигледно @ludoto19