Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Kikiritkata boli ponekogash nozete ne mozam da gi prekrstam od bolka samo rasirena sedam |(

На Пчела, ❤️Sneze❤️, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    @Bebulleee абе вака смешно звучи:lol: ама газот ни знае на нас,овај кикиритката:rofl:, ма се по список веќе :)
    Таман од менстурални болки се спасив, сега труднички, ај бар раат главата ми е од менструации , јас ептенн болни имав, се изнауживав бар од тој аспект :D

А темава у Труднички мочкања треба да ја прекстат мислам, чест и алал на исклучоци :P
    Убав ден мочли :angel:

На Snow white, Пчела, ana-banana и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    :rofl::rofl::rofl: ќе ме умриш.
    Сега одмараме од менструација, ама за време на 40дена поќе пари за влошки ќе потрошиме отколку овие 9месе и хаахахахаха:devil:

На thelittle17, eli25, Snow white и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    spremajte se so vloski da imate poveke na zaliha jas go budev mazot mi vo 2 satot na vecer mi snemuvase pa mi nosese na bolnica i vo umot sigurno se po spisok mi karase:rofl::rofl::rofl:

На stevemila, Snow white, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Здраво и од мене :hai: :hug: :l:
    Едвај ве исчитав сите , очи ме болат со повеќе од 10-15 мин на телефон и тоа со намалено светло ама јбг џабе е :D мигрената ми се активира со магнезиумот па го прекинав и фала му на Бога два дена болка немам освен таа во колковите и опавчето :whew: за грчевите гледам повеќе да одмарам ама осеќам како ми се стврднува матката и на допир е тврда , за мочкањето богами не сум подоле ни јас , си мочкам често ,а навечер си станувам по 3-4 пати некогаш и 2-3 пати ,, се зависи колку течност имам пиено пред да легнам да спијам :$ некни го осетив бебко 2-3 дена како ми мрдка а вчера и денес ич , го нема да гукне :) незнам зашто имам преголем страв , се плашам од се:) соништа имам ужасни кошмари , хорор :D а скоро и јас така го сонив бебчо машко бебуше докторот ми го покажа и се насмеав се израдував , црнко бебуше со црно косиче и како плаче :inlove: а јас расчепатена на бокс туку што сум родила:rofl: а сабајлето му викам да мажов сонов машко бебе сум родила тоа значи докторката и јас сме виделе погрешно , значи женско ќе родам :rofl: а тој ваков :o и така спојував соништа со предходни две дека сонував женски раѓам а родив машки и така сега машко сум раѓала па ќе било женско:rofl: луди женски глави , шта чеш :rofl: инаку да се пофалам дека еве веќе 15+5 сум и уште си стојам на 64,5 кг се немам ни грам мрднато сеуште а до крај богами ќе видиме :) додека изнапишав рефератот бебко се појави го осетив сега како се превртува ,веројатно пливка и уживка :l:
    :hug: :* до сите

Последна измена: 10 ноември 2017
    На eli25, Snow white, snegulkata и 11 други им се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Jas i ti sme bile zaedno:inlove:jas 16+5 edna nedela razlika:inlove:

Dobro sto spodeluvame site pa znaeme deka normanlno e:) inaku covek ke pobudali od grizi.
    Inaku isto i jas osejkam pa cesto me zagrizuva :worried:vaka citajci se potsmiruvam na mali bolki...

So lesno na site:l:

На Snow white, snegulkata, Пчела и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Да да исто сме ние на 24 / 07 / 2017 ми беше последна менструација :l: само уште да видам во понеделник синко дали се предомислил да биде ќере:rofl:

На Snow white, Melinda85, snegulkata и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Мешиња 36+ и ние на мака а таман се опуштив дека влезена во 9ти. Отоци и висок притисок, па од средата сум на строго лежење и метилдопа:(. Ако не се стабилизирам докторот ми рече одма Скопје и лежење во болница. Притисокот 140/80 или 130/80 тука се движи со терапијата.
    Има ли некоја искуство ме фаќа страв сега на крај.
    Бебе добро поставено, плодова вода доволно, плацента ми рече 2степен на зрелост ама јас пусто ни не прашав што тоа значи. А за ЦТГ ми рече одлично и не ми објасни ништо повеќе. Кога сум таму збунка не ми текнува да прашам и после дома си мислам и се нервирам.

Мака бр.2 "врската" за во ГАК не крева слушалка два дена и паника ме фаќа. Кажете од искуство дали треба да идам во ГАК претходно или дури кога добијам болки право на пораѓај. Ништо не ми е јасно. ;(

На ludoto19, Snow white, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Вил

Вил Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    24
    Ќе морам овде да прашам незнам каде. Ми рекоа да се пријавам во ТЕРМИНИ ЗА ПОРОДУВАЊЕ.
    Нова сум и незнам каде да ги најдам тоа и како се прави?
    Ве молам за хелп.
    Благодарам :*

На fana и Snow white им се допаѓа ова.
  10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    https://forum.femina.mk/threads/Термини-на-породување.3883/page-161
    тука пиши кој ти е терминот

На Вил и Snow white им се допаѓа ова.
  11. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Девојки, синоќа за првпат земав една таблета Гастро Гард и ај што ми помина киселината туку утрово невидено гадење и мачнина што ми се нема случено досега и сѐ се мислам од таблетата ми е - вие како ги поднесувате?

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    Не ти е од таблетите.
    Јас земам по потреба Рупурут или ГастроГард, немаат вакви нус појави. Баш напротив, ги спречуваат.

На fana, Sexybaby86, ❤️Sneze❤️ и 6 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.097
    Допаѓања:
    225.591
    Некаде поназад прочитав некоја идна мама си го сонувала бебето па ме потсети..
    и јас го сонував неколку пати по ред истото бебе и демек тоа е моето.. и очекував барем малку да личи на тоа бебе. беше ептен буцмасто со смеѓа косичка и малку нсмќоресто..
    но кога се роди и го видов.. :o од толку што очекував да е како во сонот мислев друго бебе е а не моето :$:D:D:D
    слабичко (3 кг) румено (а бело во сон) со црна коса ко мајка му :D:D:$:D

На Ano, Chantal, ❤️Sneze❤️ и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @ana-banana последниот месец и мене ми се виде најтежок и дефинитивно најдолг :$
    Болки,притисоци,несоници...до бескрај
    Ајде уште малце ке изгураме :muscle:
    Единствено што немам киселини :mm:

Добар ден веќе дошло
    Дете ми спие а јас 2часа едно кафе пијам
    Џо ке уживам во кафето и пак ладно си го испив :doh:

Вчера имав лажни контракции кои беа поболни и подолги од вообичаените (waiting) само неколку во текот на ноќта
    Сега е добро,сигурно ке тераме вака до термин а имам уште долги 10 дена :whew:

Секој ден се повеќе сум нестрплива и со милион прашања
    Како ке поминам?Дали бебо ке се роди со коса или келчо? :D Абе свашта да се мислело :$

Едит: @LiliBoz :hug: морав да се редактирам :D
    И ти да не шпиунираш дали сум се породила :devil: :bandit:

Последна измена: 11 ноември 2017
    На fana, Ano, TheGetmaki и 17 други им се допаѓа ова.
  15. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Aj Zdravo i od mene mesinja ,jas taka, taka leukocititite bile vo mokraca ke proveram uste ednas vo ponedelnik pa ke vidime kako stoi rabotata, se osekam kako da sum na trka so precki edna ke pominam odma druga precka, ama aj krajot neka bide kako sto treba. Deneska 9+3 imam bockanja vo stomak i toa stalno deneska nemozam da odam. Toa e od mene pozdrav...

На Ano, Mari*, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  16. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.529
    Нит анусот ме боли, нит кикириката ме боли... мене душава ме боли периодов!
    Денес бар сум малку посмирена, гневот го истурив вчера, па некако денес туркам понормален ден!
    Мешкото расте, бебката клоцка, деновиве одам на преглед да ја видам! На моменти сакам веќе да е јануари и да се роди , па да си почнам се по ред... пелени, доење, нишкање, вакцини, грчеви:( . Па да си го блокирам домот со креветчиња, транспортер, релаксатор, лулашка... Толку спремна и нестрплива се осеќам, чудо некое! Сакам се да почне и убаво знам што ме чека! :inlove:(facepalm)

На fana, Ano, BirMelek и 19 други им се допаѓа ова.
  17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И јас сум со термин во април ,ама за среќа немам гадење и киселини ,а од предходните бремености и јас земав Гастрогард и само корист видов од нив , ептен ми помагаа инаку немаше спиење без Гастрогард :)
    Мислам дека не ти е од апченцава се зависи што последно си јадела вечерта или сабајлето :)

На Anicka30 и duffi им се допаѓа ова.
  18. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Па ние ептен блиску сме биле со термини, две недели разлика и јас досега без мачнини и киселини поминав ама сфатив дека ми е од чајот од брусница, мислам дупка во стомаков ми направи. Еве денес не го пијам и никаква мака не видов после утрото. Моментално најмногу ме мачи опавчето ќе морам да побарам тука низ муабетиве кој какво искуство имал

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Јас со опашката до скоро се мачев ...хммм и сега ако префорсирам седење ме боли ама не толку колку на почетокот ...прашав и доктор ,ми рече нема спас од тоа ]:):whew:

На Anicka30 и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Со тоа опавче скоро сите си имаме мака изгледа :whew: исто и јас си ја имам маката ама ќе пројде , ќе издржиме женски:muscle: :l: ако кажам мушки тоа значи од кревет не мрднати :rofl: не ме сфаќајте погрешно ,вака пишав дека мажов се настинал и можете да замислите како е хахаха готово тестаментот дај да потпишам |( ту ту ту недај Боже :D ама бетер од жена настината е , лимон цеден и мед , чајче , супа , парацетамоли пие на 4 саати стрикно , се тресе вика тт имал а тоа 37,1 (facepalm) само брзо да му пројде дека трагикомедија е кога го гледам :lol:

На Sexybaby86, Anicka30, joy1 и 9 други им се допаѓа ова.