а јас уште бремена и во форма како во 6ти месец Секој 3ти ден бришам прозори,секој ден чистам носам дете не застнувам ни секунда и пак не излегува Мишко
Jas sum momentalno vo bolnica. Otvorena 4 santima i nikoj ne se zamara. Mu velev deka vo prvoto bev vaka otvorena i deka imav problemi so otvaranje oni pak istata tema. Abe coek da fane da gi utepa. Koa se zavikale imas vreme ti us edna nedela. Ami staj provokacija i aj ane voa vakvo sto e ja nz. Nikakov personal
Мрзливко како мојава госпожа што беше. Ме исполажа од 37ма со болки... а се заборави а и јас колку бев активна.. ич не помислив дека толку ке терам хаха @Pepa B.. нели и карлично беше бебето?
Исто да и јас си планирам на термин дека ке се породам,ако не ме остават да терам до 42 недели @Pepa B.. јас 3цм сум отворена една недела и дома сум И се движам и дете нон стоп ми е во раце и пак не се отворам повеќе Кога се пораѓав со малата и јас тешко се отварав и повеќе ме измачија во болница него ли што ми помогнаа Овој пат решив дури можам,до последно ке чекам дома Нити нервози,ни болки,ни кој помини замини бркни Страшно ми беше навистина Со лесно само и што побрзо да се гушкате со бебе
Edni vikat odi si . Edni legni edni setaj. Abe ostaj ... I ja taka pocnav da si placam .... bole a vikat odi si . Doktorot go nema da dojde od 8 sabajle...
А цтг шо вика? Имаш контракции? Развикај се ако треба, нека те прегледат темелно, или сопругот , повишете тон. Со лесно! Другарка ми со четири прсти отворена беше неколку дена, ама без болки.
Издржи мајка. Второ ти е познато ти е. Или викај за провокација да ти стават. Мене ми ставија провокација по 12 часа и дури по 12 часа од провокацијата се породив. Со лесно.
Па нека им каже и свекрвата твоја таму на сестрите докторите нека ги замоли штом таму работи и се познаваат.
Јас по 100ти пат истото прашање - која недела беше тој вагиналниот преглед? Да знам за депилација како да се организирам
Оххх тука нема правило кога ќе те прегледаат со рака, мене прв пат во 34та. Јас темпирав депилацијата да биде пред крај, за да не мора да ме бричат во болница, тоа би ми било понепријатно.
Па и јас не сакам порано да се депилирам, затоа и одложувам. Ама ако скоро е вагинален преглед ми е срам да не сум "тазе" средена. Последно бев пред 3,5 недели на депилација. Од мешко не можам убаво да видам статус таму доле. Гледам на огледалце, ама друго е