Пијте чаша вода со лимон наутро многу помага за киселините и за мачнините. Јас додавав и малку цитрон. Малку лимон малку цитрон - без шеќер.
мене од лимонот и од 100% сокови ми се гади и повраќам п.с добро утрооооо феминки,, ние со бебушот поспани дури се успивме оваа сабајле за на работа еве сега дремиме.. еее кај му е 2 цасот дур да си одиме
добар ден јас денес малце испаничена,наутро кога идев во бања почна носот крв да ми тече и тоа доста многу малце сум уплшена да не е нешто лошо тоа??му се случило на некој вака?
нема причина за страв.. носот може да ти крвари од жешкото, а секако може и од зголеменото количество на крв сега во бременоста. не се плаши, стави си лед на тилот да се смири и течности пиј мораш течности на сила и да повраќш и да ти е тешко мораш течности поготово вода... помалку ама често....
па паничарка сум доста па можеби е и од времево и може само по себе си дојде без проблем се надевам нема пак,ако не ке идам на лекар да си се распрашам што и како се случува хм ме загрижи што утревечер ке патувам за мак па да не имам проблеми иако не би требало бидејки на гинеколог се ми кажа дека е во ред ајде со господ напред се ке биде во ред
Мешиња јас сум денеска најсреќната жена на планетата земја! Се вратив од преглед, го гледавме бебето на ехо. Бремена сум 7 недели и 6 дена, а бебушко е долго 14,6 мм. Ми се виде дека е многу големко, ама таман си било срцето мајкино. Видов како му тропка срцето, а потоа и го слушнав. Леле какво било чувството, не се опишува со зборови, тоа само се доживува... Заплакав од среќа, почна гласот да ми трепери. Овој преглед нема НИКОГАШ да го заборавам! Таа слика, тоа срце, таа точка што живот значи од пред очи не ми излегува!
Луѓе, мене многу ми е страв...Не ме наболува мешево денес ич, не ми се лоши..Пошто нели сум во рана бременост, 1 недела, две....Тука ли е бебушов? Ама не прокрварев, немаше ништо алармантно! Ама ме фаќа страв!
Aко не си прокрварила нема зосто да се пласис,не го разбрав добро прасањето,но секоја бременост е разлиЧна немора да ти се лоси,а и да имас благи болки во стомакот не е нисто страсно нормално е тоа
Ајде добар ден и од мене...Како сте ми како се справувате со топлото време? Леле бре луѓе јас само се потам,ептеен ми смета ова толово...едвај чекам малку да залади. Инаку денеска не бевеме на контрола,малку се успавме па додека го спремив син ми за во градинка ехеее дојде времето за на работа и ништо. Ајде утре ќе одиме и ќе се видиме со бебушко Овие два дена сум некако изненадена од мојот секрет...ГО НЕМА... И сама себе не можам да се разберам кога го имав се прашував зошто го има и од што е предизвикан,а сега кога го снема овие два дена се прашувам како е можно така наеднаш да прекине?
devojki eve vaka...mi docni 7 dena imam strasni bolovi i grcevi vo dolniot del od stomakot,polovinata i ponekogas krvaram po 2-3 kapki, pomossss mnogu sum isplasena neznam dali se raboti za bremenost ili nesto drugo.Megutoa imam simtomi na bremenost no normalno li e da imam tolku golemi bolovi ???? HELLPPPPPP
денес бевме на контрола за резултатите од испитувањата за скриен шеќер во крвта и ми кажа дека се е добро и ми даде апчиња ферсан форте за железо биле тие. Има ли некоја пиено од нив
направи одма тест и одстрани ги сомнежите и да знајш на што си и јас пред да го направам тестот имав болки ама немав крварење направи одма тест ако си сигурно ке покажи земми од супер чек се прави во кое било време не само на утринска мокрача и кошта некаде околу 160 денари и со срејка да си ги видиш цвете цртки
да си направиш одма тест и ако си бремена појди на док. и кажиму дека имаш грчеви во стомачето и дека имас болки во половината немој да чекаш повејче
Zdravo feminki, ve citam redovno pa eve i da ckrtnam nesto, vcera imav bolki od sabajleto pokasno pominaa za macnini gi imam sekoj den povrakanje nemam fala mu na gospod samo osekam golem umor pospanost vo tekot na cel den i vrtoglavici izgleda od zeskoto pritisokot mi e down pozz do site mamicki
Добра сум, фала на прашање Вие со бебенцето како сте? Денес преку ден спиев 2 саата, сега пак би си легнала. Прво да каснам малку нешто, дека од утре здравје ќе постиме Од понеделник до петок без зејтин се пости, ништо нема да ни биде ако не внесувам јајца, месо, сирење нели? Две недели се само, брзо ке поминат.
.. Денес и ние бевме на првиот преглед Ја видовме нашата тоЧка , го слушнавме и срценцето Прегледот помина супер, плодот исто добар компјутерски пресметано според големината одговара за 8 недела , а според мојот последен период сум 7 недела тоЧно Нешто ново овде е што се прават ехо прегледи само 3 пати во цела бременост! во 12 нед,20нед и 30нед. Многу Чудно ми падна затоа што во претходната бременост редовно ме гледаа на ехо... а сега по ново е само 3 пати , а ако сакам повеке секој преглед се доплака 35евра ! ето Плус гинекологот во разговорот ме праша дали и воопшто сакам да ги правам и тие прегледи Како и да е Имам уште маЧнини ама се трпат , до 12 недела траат ! Ке издржам Поздрав мајкиЧки
мамичкииии ми треба мислење... од вечерва планирам да ги ставам вагиналетите Полигинакс уф некако ми е срав... мислам се ќе биде во ред нели