Јас денес цел ден со мигрена дури до повраќање стигнав од болка ...парацетамол, кафе со лимон, кока кола со лимон , ништо не помогна. Притисокот идеше 110/70, 95/60, 110/70.130/90. Бев на гак ме пратија да примам инфузија на токсикологија , од токсико ме вратија на преглед на гак . Крвна слика , цтг, преглед и за мигрената ми ставија инекција апаурин,нифлам . Ептен ми е шубе заради инекцијата ...сто пати го прашав дали смеам да примам таква терапија во 33 +1 недела со близнаци .
Здраво буцки! Моментот кога дома е во целост тишина, дете спие, ММ спие, а јас останав будна да ве прочитам и да шкртнам некој ред! Не можам да заспијам затоа што дење спиев! И така ми е секогаш, ако дење барем 1 час спијам, вечер сум дежурна! А тој еден час кој го преспивам преку денот ми ги полни батериите за да можам да функционирам нрмално, инаку ни кафе ме спасува, нит прошетка, ма ништо! Како вие се справувате со поспаноста преку ден? Издржувате ли без да спиете, имате ли начин да се расоните без да дремнете барем пола час? Инаку пак се измачувам со нагонот за повраќање, особено наутро! Се ми смета, ми иде да повратам а не можам. Со првата бременост немав таков проблем во последните месеци, а сега, таман се ближиме накај 8ми месец јас пак проблеми со повраќање! Бебушката баш ми е размрдена деновиве, плива и ужива, ми го бранува стомакот!
Jas sum 32 so bliznaci edno mi e dolu vo dolzina na mesko namesteno drudo so glabcetoo nadolu neznam do koga tera terminot so bliznaci obleka imam kupeno no nemam spremeno ginekologot laden ko tus nisto ne mi objasnuva so i kako jas ke cekam
Jas sum 33 +2 , so problemi od 28 nedela ( skraten cerviks , krvarenje ) pa gi drzam uste vnatre . Sekoj razlicno gi donosuva , mene mi rekoa da gledam barem 34 da vlezam da imaat kilaza, ako uspeam do 36 da gi zadrzam bilo dobro zaradi beli drobovi i cicanjeto ( ke bil razvien instiktot za cicanje itn). Ti ne se zamaraj , lezi odmaraj i drzi gi kolku mozes poveke vnatre. A okolu namestenosta na bebinjata jas zborev so ginekolog na gak i mi rece deka vo zavisnost od situacijata koga ke dojde vremeto za poragaj ke se bira i nacinot dali prirodno ili carski . Osven ako ne se poragas vo privatna pa da se dogovoris za carski . Neka ni e so lesno na site koi sme pred poragaj
Jas uste neam aber od poragaj. Bev i mi rekoa deka seuste e 4santima cerviksot. I osven odmaranje nisto drugo da pravam. A sakam da ve prasam zosto da odmaram. Znam deka kolku povise pesacam tolku povise se otvara. Zatoa so sabajle go nosev sinceto pa me fatila bolkite na 10 min i legnav pa se smiri cela procedura
Ајде со лесно, ама уште неможам да сватам зошто да лежиш, тоа не помага за да се отвориш, ама па докторот најдобро знае. Кај мене нема ништо ново, освен што мачнините и повраќањето сега се поретко ги имам. Во четврток сум на прв скрининг, па ќе пишам како сим поминала. Со лесно мешиња.
Mojata se rodi vo 34ta nedela,dve nedeli na intenzivna vo Sk,stom si ja zemavme odma pocna da si cica.
Одмарањето ги е за да имаш сили за раѓање.. а чим си 4цм ке биде за брзо Пешачи, но плус одмарај за да имаш енергија и сила за раѓање
Чекајте сега, мене цервиксот одамна ми беше 4. Последно мерен 29та 2,8 ми беше и ми рекоа ок е. Збунета сум