Jas denes bev na kontrola mojata bebuska e svrtena so glavata skroz gore i mi rekoa ako ne se zavrti ke mora carski. No instikt majcinski cvrsto veruvuvam deka ke se svrti inaku sum 31 nedela. E sega spona plodova voda nesto na granica samo ne razbrav dobro zosto rece deka mozno e bebuskata da pie poveke pa momentalno da pokaze taka inaku sve e u red i kaza deka nema prostor za panika. Samo me faka strav od pomislata za carski. Dali pesacenjeto bi mozelo da pomogne da se svrte inaku i jas sum aktivna mnogu i me strav da ne si napravam nekoj problem zosto ova mi e prva bremenost. Pozdr do site mesinja i do bebuskite slatki vo mesinjata
Помина и денешната контрола Цтг мирно беше без контракции Не се имам ни милиметар отворено од тоа што бев ама бебе туркало со главчето Прогнозата на докторот е дека за недела дена највеќе би требало да се породам а терминот ми е за 6 дена ако не сигурно ке одиме со провокација Се надевам ке нема потреба од провокација и ке си добијам болки Дури размислувам да не земам епидурал ако не е многу болно ке гледам да издржам За повраќањето прашав и ми рече со ножињата турка на желудникот па затоа сум повраќала А денес и дијареа имам абе секој ден по нешто За болки во желудникот јас пијам Ланино семе и ми помага многу Или евентуално сода @Pepa B.. ти до каде си @Troi со лесно и побрзо да се гушкате со бебе
трај. кога ги има умирам ама коа ги нема ги снемува скроз у првово ме фатија и се породив а сега сосема различно. цела недела ме мачат и тоа на моменти страшни се
Истото ми се случуваше и тоа од 37,38ма нед и кога ме фатија навечер убави јаки на 5мин, ми исчезнаа и тие и сабајлето ми ставија провокација ама пак ради друга индикација завршив царски. Со првото фатија и тоа беше тоа... а сега незнам зашто така ми се случуваше, дури и докторот се чудеше зашто толку неконтролирано имам контракции, зашто така чудно се однесуваше матката
Lele devojki ve citam i nekako strav me faka zosto znam so me ceka za prvoto ne znaes odis na iznenaduvanje sega znam so me ceka i si velam lele mori majko pak niz istoto Za ovaj pat znam do posledno doma sedenje so bolki nikako odma na bolnica koj ke stigni raka da pikni
Еее и јас така си реков тука хахаха ама кога затерав 40+ сакаш, нејкеш мора раце доле.. Среќа овој пат не беше кој стигна, само докторот кој ме следеше..еднаш еден друг на итно кога отидов (тој душа ми извади) и докторка кога ми пукна водењакот
Od taa raka dolu najmnogu strav imam za bolkite se izdrzuva ama rakata dolu mi se cini deka v srce me godi bolkata .Za prvoto dete uste cistackata ne proveri kolku prsti sum otvorena .Koj pomina raka pikna hotel promaja dolu dunduskata
еве ме дојдов. епа вака вагинални полигинекс плус цефалексин а за отварањево не кажа ништо и болкиве се од инфекција... утеха убава. на сето тоа бебчево се гуше во стомалот нема место ич за мрдање па да броам колку мрдало .. постелка пресозреана ... уф беее ..
И ко што знам не се примаат вагиналети на крај, ни антибиотик. Ако има инфркција се третира пред пораѓај.
@Pepa B.. инфекција со голо око не се проценува. А болки нормални се за последното тромесечие. Па и котракции да траат повеќе денови. Јас би да се консултираш и со друг лекар.
Kaj nas doktori idat od skopje sekoja nedela.do sega 5 se smenija .. Ovoj sto e e tuka nikakva infekcija nekaza. A ovaa maticnava sega pak vaka. A vamu na eho gleda i vika mora da dogovorime poragaj a posle inaku. Znaci sekoj razlicno. I jas neznam so se desava. Ama zdravje ke odam vo petok vo sk pa ke vidime. Zbuneta sum skroz.
Овоа со полигинаксот гарант е Милена она освен полигинакс друго не знае и како тоа бебето се гуше ? одма да си одиш на друго мислење