Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Hha od kav si ?? Ne e milena ... ke odam na drugo mislenje

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Па за вагиналетите ај и да речеш, може да се види воспалување, ама за пиење антибиотик ваљда треба и брисеви, крвна слика...нели?

3. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Da da . Ama ne mi e jasno neknja me proveria vaginalno znaci nisto od takva strana nemase... site razlicno

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Здраво на сите трудници лесна бременост некоја трудница ако сака имам прегназон 2 ленти и цело пакување тот хема нека пише да не ги фрлам

5. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.927
    Здраво женски:f:.Јас денес бев на скрининг во Чаир.Уфф 30 минути лежев,склет ме фаќаше немир во нозе:whew:Бебето немирно само удира:lol::inlove:Докторката беше добра,внимателно гледаше само не ми се допадна што јас не можев да си го гледам моето слатко бумбарче.Бебето е напредно за две недели :hug:,но докторката ми рече да проверам скриен шеќер е тука се сепнав малку се исплашив.Женски дали е опасен тој скриен шеќер,не знам значи дали го имам додека не проверам?:worried:

На Пчела, girl-miri, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Рутински и јас во 28ма недела го проверив. Нема што да се плашиш се додека не провериш колку ти е :)

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.927
    Се исплашив @Bebulleee малку си плачев денес;(.Дај Боже да немам скриено шеќерче:l:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не плачи, не го нервирај бебуш. Дијабетичари во семејството? Можеби ти рекла да провериш онака рутински оти бебето е 2+недели.

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Sega svekrva mi e vo pravo demek nisto ne bilo so bebeto trista gluposti. Demek doktorite znaat ... kako se iznervirav ... ti i vikas ne moze da mrda ona nis ne e

10. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.927
    Не срцка немам дијабетичари во моето семејство,затоа и се исплашив:(.Да дека бебето е 2 +недели и да сум проверела:whew:.Ме праша јас колкава сум родена.Јас малецка се родив пред време 1900,ама бев чврсто бебенце :angel:

Не и се замарај,нека збори што сака демек они се знаат како цела болница бебиња да одгледале(facepalm).

Последна измена од модератор: 16 ноември 2017
    На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Da znaese nemase od ginekologija da bide izbrkana

12. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Лелеее тоа со рацете не ми збори... во понеделникот бев на доктор и докторот ме прегледа и ок, не болеше многу, но заради високиот притисок ме прати во болница за нон-стресс тест и ми дојде таму една медицинска сестра да прегледа цервикс, мислам дека до гуша ми ја напика раката, таква болка у живот немам претрпено
    (facepalm):lol:.

@Mari* Фала, со лесно и на тебе :inlove: . Утре сум на контрола, па ќе пишам што ќе ми кажат.

На ludoto19, Mari*, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Ах аман...Ви спомнав нели дека ме вика врската као да ме ѕирне во петок ама читајќи го вашето искуство решив да не одам и да не дозволам од ич ништо да се почне со провокации па да ја "силува" работата.
    Ама денес матичниот ме испаничи. Метилдопа пиев 3 пати по 1 апче и притисокот беше 140/90 или 150/90, ми накачи во понеделникот 3пати по 2 апчиња значи дупло, ама притисокот си држи 140/90, 140/80 и не се симнува, како и отоците си ги имам. Докторот вика хитно во болница или да лежиш, ќе кажат, или ќе те породат не е рано, а јас сум само 37+1.
    Почнаа паники и страв, зарем не е рано, зарем е толку страшен овој притисок, а со толкав и ја почнав метилдопата, можно ли е да не ми дејствува...инт...1000прашалници.

Ем неќам со сила ако немора ако нема ризик по бебе, ем не ми се лежи во болница, пукнав од нервози неможам да заспијам.

А и да не заборавам ми вика цтг не е сјајно слабо осцилации на почетокот, а после се зголемиле.

Чаре на сето тоа мешиња има ли?

На Bozica1980, Mari* и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Pepa B.. многу си напната :) Нормално е да нема простор бебе во поодмината бременост. Тоа не е знак дека нешто не е во ред. Се дур се храни, постелката е добра нема простор за паника. Ќе си дојде кога треба. Некои работи не одат "на сила".

@ana-banana висок притисок и отоци и те како се индикација за пораѓај. 37+ недела е сосема ок и бебе веќе е развиено.

На Bozica1980, Пчела, spirkovski и 5 други им се допаѓа ова.
  15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    @kukla21 140/90 веројарно веќе го сметаат за висок, а дозата на метилдопа и тоа како е голема свесна сум 3пати по две апчиња. Ама си мислев не е до толку висок. Здравје со господ напред утре после 12-13 ќе бидам на клиника па ќе видиме што ќе кажат (така е договорено со врската демек). Мене ми е некако повеќе страв од царски па ќе видиме што ќе бидне. Ама ако веќе мора подобро е да ме породат отколку да мора да лежам во болница.

На Bozica1980, Пчела, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се ќе биде во ред :)

На ana-banana и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас се породив со притисок 140/90 ама во странство и јас си мислев нема да можи природно и само ги терав да ми мерат притисок а тие ми велеја нема потреба од постојано мерење. Можи и повисок да ми беше кога се пораѓав незнам.
    Не пијав терапија само кога ми беше покачен одмарав повеќе.
    Ама ако ти се покачува повеќе сигурно ќе треба царски како и да биде ти спреми се психички и за царски и за природен пораѓај, со лесно.

На ludoto19, Пчела, ana-banana и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Здраво мами дами, контакциите ми зачестија на 2мин и правец во Плодност.. Контракции имаше мн често пропратени со болки а цервикс 4см, грло затворено. Си добив и вагинален преглед со рака :whew: се препотив.
    Ми рекоа строго лежење ставија инексии за зреење за бебето ако недај боже дојди до нешто и утре повторно пак да ме боцнат и контрола.
    Ампула Флостерон а 12мг на 24 часа.
    Индоцид 100мг две дози на 2ч.
    А потоа Капсули Индометацин а 25мг на 4ч

Оваа терапија ја примам, болките се смирија од 13:30 немам болки. Си лежиме и си растиме со бебуш :muscle::muscle:

На mal.ecka, Skorpija25, wannaBeMomma и 18 други им се допаѓа ова.
  19. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    А за пролив што превземате бе лугенца мои? Дури и ме боли цел стомак ;(

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на: