Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Hha od kav si ?? Ne e milena ... ke odam na drugo mislenje

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Па за вагиналетите ај и да речеш, може да се види воспалување, ама за пиење антибиотик ваљда треба и брисеви, крвна слика...нели?

3. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Da da . Ama ne mi e jasno neknja me proveria vaginalno znaci nisto od takva strana nemase... site razlicno

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Здраво на сите трудници лесна бременост некоја трудница ако сака имам прегназон 2 ленти и цело пакување тот хема нека пише да не ги фрлам

5. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Здраво женски:f:.Јас денес бев на скрининг во Чаир.Уфф 30 минути лежев,склет ме фаќаше немир во нозе:whew:Бебето немирно само удира:lol::inlove:Докторката беше добра,внимателно гледаше само не ми се допадна што јас не можев да си го гледам моето слатко бумбарче.Бебето е напредно за две недели :hug:,но докторката ми рече да проверам скриен шеќер е тука се сепнав малку се исплашив.Женски дали е опасен тој скриен шеќер,не знам значи дали го имам додека не проверам?:worried:

На Пчела, girl-miri, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Рутински и јас во 28ма недела го проверив. Нема што да се плашиш се додека не провериш колку ти е :)

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Се исплашив @Bebulleee малку си плачев денес;(.Дај Боже да немам скриено шеќерче:l:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Не плачи, не го нервирај бебуш. Дијабетичари во семејството? Можеби ти рекла да провериш онака рутински оти бебето е 2+недели.

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Sega svekrva mi e vo pravo demek nisto ne bilo so bebeto trista gluposti. Demek doktorite znaat ... kako se iznervirav ... ti i vikas ne moze da mrda ona nis ne e

10. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Не срцка немам дијабетичари во моето семејство,затоа и се исплашив:(.Да дека бебето е 2 +недели и да сум проверела:whew:.Ме праша јас колкава сум родена.Јас малецка се родив пред време 1900,ама бев чврсто бебенце :angel:

Не и се замарај,нека збори што сака демек они се знаат како цела болница бебиња да одгледале(facepalm).

Последна измена од модератор: 16 ноември 2017
    На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Da znaese nemase od ginekologija da bide izbrkana

12. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Лелеее тоа со рацете не ми збори... во понеделникот бев на доктор и докторот ме прегледа и ок, не болеше многу, но заради високиот притисок ме прати во болница за нон-стресс тест и ми дојде таму една медицинска сестра да прегледа цервикс, мислам дека до гуша ми ја напика раката, таква болка у живот немам претрпено
    (facepalm):lol:.

@Mari* Фала, со лесно и на тебе :inlove: . Утре сум на контрола, па ќе пишам што ќе ми кажат.

На ludoto19, Mari*, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Ах аман...Ви спомнав нели дека ме вика врската као да ме ѕирне во петок ама читајќи го вашето искуство решив да не одам и да не дозволам од ич ништо да се почне со провокации па да ја "силува" работата.
    Ама денес матичниот ме испаничи. Метилдопа пиев 3 пати по 1 апче и притисокот беше 140/90 или 150/90, ми накачи во понеделникот 3пати по 2 апчиња значи дупло, ама притисокот си држи 140/90, 140/80 и не се симнува, како и отоците си ги имам. Докторот вика хитно во болница или да лежиш, ќе кажат, или ќе те породат не е рано, а јас сум само 37+1.
    Почнаа паники и страв, зарем не е рано, зарем е толку страшен овој притисок, а со толкав и ја почнав метилдопата, можно ли е да не ми дејствува...инт...1000прашалници.

Ем неќам со сила ако немора ако нема ризик по бебе, ем не ми се лежи во болница, пукнав од нервози неможам да заспијам.

А и да не заборавам ми вика цтг не е сјајно слабо осцилации на почетокот, а после се зголемиле.

Чаре на сето тоа мешиња има ли?

На Bozica1980, Mari* и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @Pepa B.. многу си напната :) Нормално е да нема простор бебе во поодмината бременост. Тоа не е знак дека нешто не е во ред. Се дур се храни, постелката е добра нема простор за паника. Ќе си дојде кога треба. Некои работи не одат "на сила".

@ana-banana висок притисок и отоци и те како се индикација за пораѓај. 37+ недела е сосема ок и бебе веќе е развиено.

На Bozica1980, Пчела, spirkovski и 5 други им се допаѓа ова.
  15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    @kukla21 140/90 веројарно веќе го сметаат за висок, а дозата на метилдопа и тоа како е голема свесна сум 3пати по две апчиња. Ама си мислев не е до толку висок. Здравје со господ напред утре после 12-13 ќе бидам на клиника па ќе видиме што ќе кажат (така е договорено со врската демек). Мене ми е некако повеќе страв од царски па ќе видиме што ќе бидне. Ама ако веќе мора подобро е да ме породат отколку да мора да лежам во болница.

На Bozica1980, Пчела, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Се ќе биде во ред :)

На ana-banana и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас се породив со притисок 140/90 ама во странство и јас си мислев нема да можи природно и само ги терав да ми мерат притисок а тие ми велеја нема потреба од постојано мерење. Можи и повисок да ми беше кога се пораѓав незнам.
    Не пијав терапија само кога ми беше покачен одмарав повеќе.
    Ама ако ти се покачува повеќе сигурно ќе треба царски како и да биде ти спреми се психички и за царски и за природен пораѓај, со лесно.

На ludoto19, Пчела, ana-banana и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Здраво мами дами, контакциите ми зачестија на 2мин и правец во Плодност.. Контракции имаше мн често пропратени со болки а цервикс 4см, грло затворено. Си добив и вагинален преглед со рака :whew: се препотив.
    Ми рекоа строго лежење ставија инексии за зреење за бебето ако недај боже дојди до нешто и утре повторно пак да ме боцнат и контрола.
    Ампула Флостерон а 12мг на 24 часа.
    Индоцид 100мг две дози на 2ч.
    А потоа Капсули Индометацин а 25мг на 4ч

Оваа терапија ја примам, болките се смирија од 13:30 немам болки. Си лежиме и си растиме со бебуш :muscle::muscle:

На mal.ecka, Skorpija25, wannaBeMomma и 18 други им се допаѓа ова.
  19. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    А за пролив што превземате бе лугенца мои? Дури и ме боли цел стомак ;(

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на: