Кога влегуваш во државна од кај Хипокрит (од долу, од кај Рамстор) веднаш на првата рампа (од твое десно) после кафичов сврти десно. На 30 метри од лево во зградата има 5-6 скалички надолу. Значи воопшто не го поминуваш чичкото што наплаќа паркинг на рампите. Се надевам појасно ти е.
@kukla21 Отидов нели на договореното, ми мереа притисок, ми направија крвна слика, два пати Цтг и ме гледаа на ехо. За притисокот ми вика 140/90 само да се одржува не е страшен и пиј ја терапијата. Бебуш вика не е спремен рано е, ако е се ок како досега за една недела пак во петок да идам е дури тогаш ќе видиме што. Не ми спомна лежење во болница и тоа ме усреќи ептен.
Мамички од кој месец почнавте со спремање за бебчето на 26ти влегувам во 9ти некој велат рано е уште сега да почнам да ги спремам алиштенцата вие од кога почнавте? И дали некоја од вас има користено течен детергент на Бекутан...
Јас исправ се со течниот на Бекутан 2 во 1. До вчера завршив се,уште мојата торбица да ја доспремам.36+5 дена сум,значи почни си да си спремаш малку по малку.
Јас сметам дека ти е таман. Мене здравје во план ми е кога ќе влезам/непосредно пред 9ти да ги исперам, испеглам. Ама пак искусните мајки нека кажат како прават. Бекутан користев за нас, мене ми е сосем океј. И Омекнувачот и детергентот. И убаво мириса, на бебе. А за беба уште немам одлучено што да земам.
Според мене постепено од 36та Ако се одеднаш средите, а затерате до 40, 41 ке ви биде досадно, исчекувањето потешко и поспоро... битно прво за секој случај комплетот за од болница испран, пешкир испран, лигавчиња испрани (дека тие секој ден по 10тина перам) Тетра пелените многу ми се наоѓаат и од тие перам секој ден по 2-4, зашто бљуцка и кај што лежи ставам тетра. 3,4 бодиња вртам моментално, зашто другите и се големки.. најпрактични се одделни маиче и тренерчиња, зашто доста бљуцка и маички дневно едно 4,5 и менувам... + носи чат пат шпикозни. Како и да е секој ден скоро ке перете и со бебето дома Со првото се зафркнав се одеднаш во 36та спремив (дури и креветче), и се шекнав до 41, само предиплував Некако кога ке се спремиш толку рано одеднаш и очекуваш да биде побрзо, порано... затоа постепено, но битно да имате спремно нешто и од 36,37
И јас ќе го чувам перењето и спремањето за во 9-ти. Уште сме во фаза на купување моментално, имаме уште доста работи и облека за докупување. Мм ми е многу смешен, сака секој ден да оди да купува по нешто, дури и на интернет бара по продавници за бебиња и само ми праќа линкови додека е на работа Не знам што му стана одеднаш, до пред 2 недели мува не го лазеше, а сега ко да го фаќа паника. Ми такса цел еден ден нареднава недела да не сум планирала ништо, ќе сме оделе да докупиме се што треба. И ден слободен земал, бог да чува Јас па се преокупирам повеќе со растот на бебка, само да ми биде ко што треба, гледам само за јадење, што повеќе протеини да внесувам. Некако апетит ич немам, а баш викаат дека трето тромесечие најмногу се јаде. Јас со сила бутам јајца, месо, млечни производи, за да расте бебе. Битно килажава стабилно си расте, не сум за жалење изгледа Башка психава си ја утепав со тоа Д-димерите и протоците што не ми чинат, само на тоа мислам. Може и треба да одиме така цел ден во шопинг за бебка да се опуштам малку. Ама па позитивна сум, не се предавам на лоши мисли и игнорирам све што ми соли памет од страна, еј ја вака праев, ја така, мене ова ми беше, она ми беше. Ај донт кеар. Малце ми дојде да си се искажам, ќе ми извините. Се расприкажав Убав ден мешлаци
Јас во 36та исправ се, па пеглав низ деновите што следеа. После перев ќебенца и на крај релаксаторот и транспортерот. Торбица уште не сум спремила - здравје тоа утре е во план. Мојот несесер е скоро готов - битно креми и шминки да не ми фалат Со купување мислам завршив (за сега), ама сигурно ќе излегуваат работи. Купувајте си порано. Има денови кога стварно тешко ми беше да шетам - сакам ама тешко ми беше. Или се случуваше многу брзо да се уморам, па и да ми се слоши по моловите од недоволно воздух.
Хај мешенца Уште ке ве дружам Мишко абер нема од излегување мислам на оваа зима не е лудо ваљда во меше топло му е Со болкиве ист случај сум како @Pepa B.. (добро би било да ја раскажеш твојата приказна за породување,едвај чекам да читнам што како ) Kонтракции на исти интервали ама кога сум во движење,кога ке седнам или легнам престануваат чудно ми е малку ама ај ке видиме до вторник што ке каже докторот Болки страшни имам и кога одам во вц,неможам да се мочкам колку ми е болно Искрено се изнамачив последниве две недели ама се ближи денот уште 3 дена до термин освен ако не ме остават до 42 недели да терам За алиштенца и јас покасно почнав со средување и ми беше тешко Најдобро во 36 недела дури уште се може,крајот е мачен за такви работи
Dobra vecer mesijna najubavi Denes bev krv i mokraca da se ispita se nadevam se ke bide dobro. Denes sme pocetok na 5 mesec17+6 leleeee kako si pominuva vreme,tolku srejkna sto odime napred tolku zagrizena za ova malo vo mene,posakuvam kako sekoj majka da bide se najdobro i da si go guskame vo nasiov dom Ima momenti koga imam mali bolki i mali kontrakci mali problemi so fibrom momenti koga sum bas dobro,momenti koga nemam bolki i se custvuvam normalnomomenti na custvuvajne na bebusko kako pretka vo mene momenti na ubavina,iako bremenosta na pocetok bese golem rizik sepak sekoj moment e golema ljubovgolema pozitivnost za bebus i menezaedno polni so ljubov ke uspee se Macnini gi imam pomalce od prvata bremenost i od prvite 3meseci,nekoi jadejna ne gi jadam ama mal broj se pa taka nemam maka so toa Kicma znae da zabole,mockajne cesto i site tie normalni raboti vo bremenosta. Kontrola za dve nedeli So lesno na site mesijna
@sneshko Јас уште во 8 месец исправ и испеглав се. Се за бебе исправ со бекутан течниот прашок 2во1. По препорака на педијатар да не се користи омекнувач на крај заради алергии на бебуш, затоа и купив овој 2во1 за последното плакнење да си биде со вода. Останатите искусни мами нека ни кажат како поминале со користење на омекнувач и со нежната бебешка кожа.