И јас по препорака од педијатар не користев омекнувач,што знам и не гледам потреба од тоа Бебето си има своја миризба која е најубава на свет А перам со персил прашокот како гранулат што е
Јaс кoристaм чикo oмекнувaч син (имa и зелен,нo не ми е убaв) и ПРЕубaвo мирисa бебе е супер вo кoжaтa, немa прoблем. @wannaBeMomma @kukla21 крaлствoтo
Ostaj.. Ne mislev na raganje ic.. Ama koga fatija mu velam na mm de be ti pa ce pomine lazno e VOA ... Hahah I koga zacestija si vikam aj da vidime I samo slusnav od sestrive ti ke rajgas I taka ja cela okezena nema sansi vikam .. Ali ete koga najmalku ocekuvas togas izleva
Bas do sminkike ke ti dojde vo bolnica haha.Me nasmea be kukle.Ako si carski nema da mozes da dises od bolka a ne da se sminkas.Jas ti posakuvam so lesno da ti pomine poroduvanjeto,pa i stvarno da se sminkas i da ni pratus slika live od bolnica i da bides primer za sekoja nova mama Jas peram so Persil tecniot za bebe,a omeknuvac na Chico beliot
Nee taman rabota.Za izgleguvanje da,ama dur lezis tamu po tebe katetri,bromili..nema na kraj pamet da ti padne.Imav i jas neseser.Deka lezev i prethodno.Pa si stavav dezodorans,parfemce.Koga odev na ctg dr se smee vika i ti si Sanelka ko soprugata.Ama otkako se porodiv osven so vlazni liceto drugo nisto.Sekako dur ne me stanaa na trrt den.Togas si se srediv malku od malku Preubavo.Nema potreba duri ni od omeknuvac
Сакам да ве прашам колку беа активни бебушите ваши периодот од 32+недела. Јас откако имав контакции мн е мрзливо бебево ќе претни ама мн малце. Дали веќе му е тесно или шо е рабб незнам.. Чудно ми е, бидејќи до пред контракциите бебево беше активно мн
Алал вера. Јас ко дух бев кога излегував од болница, и првиот и вториот пат. Ни на крај памет не ми беше шминкање, само сакав да си одам дома. Првиот пат бев бајаги подепресивна и поуплашена, за разлика од вториот пат. Ама пак шминка? Не. Одвај чекав дома да дојдам, ко човек да се истуширам. Ако не сум грешка, примаше инекции за зреење, така? Од нив бебето е помалку активно, да не речам успано, според искуствата на феминките тука. Мислам дека баш @stevemila пишуваше за тоа.
@Bebulleee од нив е, така влијаат на бебињата. Едит- и јас се нашминкав на излегување од болница. Да не е џабе носењето несесер.
I jas trgnav so sminka ama zavrsiv bez sminka koga pocnaja bolkite samo vo umot si velev aman neka izlezi od mene nemozam poveke. Pamtam do mene lezese edna devojka i vikase otvorete prozorec da se frlam nemozam poveke hahahha
Јас се нашминкав и пред одење В болница Нашминкана раѓав И си се шминкав секој ден В болница И косата си ја сплетив плетенка пред да излезам од дома, 2 сати се спремав а водењакот ми беше пукнат, мм пијаше кафе ме чекаше да се доспремам и само ми викаше ајде побрзо