Арно вие. Јас спремна го чекав мојов да појадува и барем две експреса да испие. Оти ќе имал долг ден пред него, шеќерот да не му падне
Хаха е кај нас и долго траеше 24 часа Среќа се помина во ред. Ние кога стасавме пред болница јас неќев да влезам ми беше страв сакав да избегам некаде мм ме тегнеше и викаше само ајде да влегуваме си постоив пред болница едно 15-20 минути Сега кога ми текнува ми е смешно ама тогаш страв имав.
Првиот пат и кај мене беше баеѓи долго како кај тебе...затоа го оставив човекот на раат да си апне и кафе да се напие. Инаку во очи ќе му брцнев
Женски јас денес бев на контрола кај матичниот. Пред една недела бев кај приватниот доктор и ми кажа дека со бебето сѐ е во ред и дека си одговара за неделите. Сега матичниот ми вика една недела дека е помало. Од претходниот месец сум само 1кг поправена. Ми рече да јадам повеќе, а јас последниве денови воопшто немам апетит. Како е можно кај еден доктор да е во ред, кај друг помало? Можно е да е до ехото? Матичниот има постаро ехо. И што ми препорачувате да јадам за бебето правилно да си расте?
Strucnosta na doktorot ima vrska. Eho ne. I ne znam zosto odite kaj dvajca doktori, toa e sekogas losa ideja. Proteinska ishrana se preporacuva inaku
Бебето секако правилно си расте, независно дали качуваш тежина или не во оваа фаза. Оно си влече резерви. Немој да мислиш ако качиш 10-15 кг дека дека нешто од тоа во бебето ќе отиде. И јас на 22 недела бев -1 кг па никому ништо, не се плашам. Балансирана исхрана е важно, внесувај од се по малку. Инаку недела напред назад е најнормално. Независно на цело бебе или на некој негов орган. Мерењето не е најпрецизно од една страна, мм се во прашање, па често може да варира, а и бебињата имаат фази во растењето. Периодоично некогаш растот на едни органи е поинтензивен, другата недела на други органи. Така да немаш простор за грижи. Мене на ден на пораѓај ми рекоа бебе е 2.500 гр, а испадна 3730. Така да... гали мешето, се е ок.
Ме изнасмеавте со шминките за од и во болница Ние бевме на контрола, во ред е се. Да продолжам да мирувам. Но пред да тргнам за на доктор уште дома ми се снеарна (тоа да ти бил висок притисок) - 140/80 како пијана кокошка се осеќав. Па си дојдов дома и изедов мн лук. Сега сум како бајче толку од нас. Ве гушкаме со синко умен
Од кимико имам купувано. Одличен памук, на 90 мислам ги перев, плус низок појас и многу удобни за мешето.
Како сте мешенца ние турбо по цели денови ,јас наместо да пазам што јадам се допуштив само на месо и мрснотии бара душичка што да правам па така и запек ко да си фатив ама и не е баш запек незнам да објаснам де па денес некако чудно ми мрда нешто од внатрешна страна на анален отвор и ме фаќа нервоза сигорно е нерв некој инаку гледам да си одвојам 2саати на ден да одморам да се по дружам и со третото бебе штом легнам одма се превртува За 9 дена пак на трансфузиологија да видиме како се д-димери и хемостаза сега , грчевите ми се поднамалам сега за сега и така ...
И јас истите гаќи ги носам, со тоа што искинав неколку пара па планирам да си докупам ама исто бројче или едно поголемо евентуално за да си ги носам и после. Инаку многу поголем проблем имам со маиците. Ајде кажете какви имате. Мене само две ми се убаво точни ама се потам навечер и се пресоблекувам нонстоп и не можам да стигнам со перење. Другите ми се тесни во стомакот и кратки. Купив од Тритекс демек М бројче ама исто ми е кратка и под гради ми е широка а во стомакот тесна. Пробав од мм тие барем долги се ама пак во горниот дел широчки ми се. Кај да најдам да е уз тело а да не ме стега?
Арно вас истите ве фаќаат. Мене не . Добивам лошо расположење кога минам покрај дуќани за секси долен веш . Баш саботата, видов новогодишни, црвени, на излозите и ветив дека ќе си купам жиж црвен сет после пораѓај. Јас 24та терам. Среда правам тестот за шеќер и да го видам малото во мешето.
I jas od sekogas si fantazirav deka ke odam nasminkana.Arno ama ne odi sekogas po plan.Vo situacijata so bev ne mi bese do nisto,kamoli do sminki ama sepak bea v tasna kako i obicno.Za odenje ni sminka ni bakraci.Zivotot si go nejkev.Koga gpedav dite si odat so bebinja,jas sama so mm.Da ne dade Bog na nikoj.So sminki ili bez samo neka zavrsi se dobro kaj site kako kaj mene
Точно @stevemila тоа е најбитно И јас раѓав нашминкана ама со договорен царски Али потоа тие 5 дена ужас. Претписледниот ден ставив едно лабело ( маваше црвенкасто) и педијатарот на визита ми искоментира-леле мама ама се освежила Ако со едно лабело се освежив којзнае како сум изгледала. За одење ставив малку шминка , сестрите ме зезаа-ти ли си