10 dena stavav eritromicin vaginaleti i na kontrolen bris nemase nisto. Koga e otkriena na vreme nema gajle se leci
Ова мое дете изгледа е навикнато на гласот на докторот. Ќе треба да си го земиме на поседок за да немам болки Цела ноќ со болки повторно, бев повторно Плодност. Цервикс 3.9см се е во ред а матката се стега и болии Утрогестан ми даде и да си лежам. Од сабалје 2пати само меше боли иначе се е мирно. Нестрпливо дете
Јас па овие месеци ама убаво си се залежав среќа и шо не се ширам па и докторката ми вика си ја прележа ти бременоста периодов, хуху, а кај да одам па на ладново и смрдливо време и така јакната у меот не ме собира, а не планирам да купам нова, па не ми се ризикува и да настинам Инаку да ве прашам женцки, овие 2 дена скоро и да не го осеќам малово, не знам зашто така? Дали е нормално некој ден понеакитвно да е? Бидејќи се навикав јас да лупа јако, прошлата недела дури стомакот ми го потркеваше, сега затишје, нигде го нема Дали си имаат такви периоди? И дали е нормално? Убава ноќ мешковци
@ludoto19 неколку пати во тек на бременоста кревав паника и за тоа, ама нормално е сите ми викаа и плус се уверив. Некогаш си одмаркаат повеќе некогаш се по активни, касни благо, напиј де кока кола и после 15-20 минути легни на грб па треба да се активира.
Здраво женски со големи стомачиња.Ги земав резултатите од брисеви уредни се .Уфф искрено кога бев кај матичната да ми земе брис,кога ми го пикна спекулум леле женски очите како на Маска филм ми се сторија.Многу незгодно чувство.Синоќа не можев да заспијам 4 пати станував да повраќам аман веќе до кога ,бебето немирно баш кога треба да спијам ме клоца како да сум му вреќа за удирање.Стомачето порасна јакните ни се малечки,па земавме некоја да не тера барем малку ама изгледа и таа ќе ни биде за кратко време малечка.Да ви се пофалам женски ама можам многу да пешачам
Јас ја имав цела бременост џабе беа лекарства кај мене не се тргна на пораѓај отидов со неа.Им кажав на пораѓај дека ја имам ми ставија некои антибиотици во инфузија ја примив.После го испитаа бебето малку беше црп то качено му даваа лекарства и се среди бебуш.Без паника сега имам здрав прав најубав дечко од 16 месеци.
Imav i jas vo 12 nedela ista terapija imav dve dozi vaginalni i dve oralno posle tri nedeli povtoriv i ja nemase sega nekako kako pak da osekam nesto peckanje i iscedok moze pak se vratila.
Ја имам и јас цело време. И терапија примав неколку пати и пак беше тука. Сега само чај од брусница пијам. Утре треба да ги земам резултатите од брисевите, па да видиме дали конечно се излечила. @simona_baby а како се породи? Со царски?
Мене ми рекоа дека џабе се чаеви од типот на увин и брусница со тоа инфекцијата неможе да ја тргнеш.Јас пиев во девети и две дози сумамед ама пак џабе.Природно се породив.
Не дека ќе ја тргнам инфекцијата со чај, ама склона сум кон уринарни инфекции и нон стоп пијам чај од брусница. Знам дека ако мајката има некаква инфекција препорачуваат да се породи со царски, бидејќи по природен пат инфекцијата се пренесува на плодот. Пред некое време слушнав од една мајка, која исто ја имала инфекцијата цела бременост, дека и препорачале да пие линекс. Демек нарушувањето на цревната флора имало врска со настанувањето инфекции. Има смисла? Се мислам ако уште ја имам да почнам линекс да пијам.
И мене така ме исплашија зборував со повеќе доктори дури и со тие во Чаир и сите беа за природен пораѓај само пред да почне пораѓајот да нагласиш дека ја имаш. Кај нас фала богу добро помина
Секако дека е нормално, ама битно е да го осетиш. Така ми објасни докторот, ако го нема да мрдне цел ден веднаш да се јавам на преглед.
Добро утро.. Слатко сум се насмеала од сабалје http://minuta.mk/status-na-edna-maj...voda-vo-teloto-strii-kiselina-unishteni-zabi/ П.С ме потсети на маж ми кога ми рече "Како ќе знајш дека си мајка ако раѓаш со епидурална"? Секако си доби шах мат, каква болка има тој претрпено па да знај дека е татко?