Сега ме зачуди Мене до сега ниеднаш не ми мерела мојава... хм... да си прашам ли сама да ми измери? Само на ехо ме гледа, добро го носиш, добро е наместено, и толку, цервикс никогаш не ми спомнала да мериме, а овдека ве читам ви мерат, па затоа..
Ако бременоста ти е како песна немаш потреба од цервикс мерење. Самиот доктор гледа и ако е скратено ќе ти кажи. Без галје, мене ми мерат бидејќи бев со хематоми, крварења, сега контакции... Уживај ти
Ни мене ниту еднaш бидејќи имaв нoрмaлнa бременoст. Не чепкaaт aкo не гледaaт нештo сoмнителнo или не се пoжaлиш нa нештo. Мислaм декa и сo aбдoминaлниoт преглед oриентaциoнo гo мерaт пa aкo не им се бендисa тoгaш зa тoчнo мерaт вaгинaлнo. Гледaј си јa кикиркa нa oгледaлo ти кaквa е сoстoјбaтa сo пoшумувaњетo
@ludoto19 ти сепак спомни си. Мене кога ми се скрати сама си прашав што како иде тоа,па ми измери и оп-скратен. Ги знаеш нашиве доктори какви се , се треба да ги буцкаш. Секако има и исклучоци. Не ми е целта да заплашувам, чисто добронамерно @ludoto19 ете гледаш. Сега немој да се жалиш , јас си викав поарно нека растура од мавање отколку да го мислам
Шумите и буките од кај мене шумеле е работата Фала ви женцки на одговорите @eli25 таман крај декември сум на преглед баш ќе си прашам
бев пред месец дена, и ме откорна од болки, искрено вака не ме болело до сега, многу поинтензивно А со брич највеќе мразам, ми се згуснуваат и ме чешаат многу, строго депилација Па викам ќе си почекам сега малку , пред пораѓај ќе се средам . Иксрено не знам зашто толку многу ме болеше, прб пат да плачам дури
Претпоставувам во Плодност ќе одиш. Ич да не се секираш, ма но хотел со 5 ѕвезди не е рамен. Пораѓајот целосно се одвива како една дружба со сестри, доктори и анестезиологот, а кај мене имаше и педијатар цело време. Ќе се муабетите, епидуралот ќе си го направи своето, ќе си се опуштиш и ќе си дојди бебе Мене ме шиеја без анестезија, т.е само некоја течност истури за дезинфекција ладна, а имаше ваљда нешто локално оти не осеќав големи болки, ама на "мекото " горе оти бев распукана осетив. Ништо страшно, цело време паѓаа зафрканции со докторите, па и дека 15 ти беше, плата земаа ептен беа расположени После ќе си лежиш, сестрата ќе ти дава сокче едно литро да испиеш, ќе ти донесат мени да си избереш јадењњ, а бе буквално ко нов чоек си после пораѓај. Онака баш се олеснуваш кога ќе речат сега сфаќам. И вториот најубав момент, после гушките со бебе и маже, ми беше кога отидов во соба, на масичката ме чекаше макијато. А бе во живот така кафе не ми легнало на душа
Дефинитивно ќе треба да се убедуваме со маж ми Тој несака Плодност оти сите роднини им се во геникологија на државната
Ако можиш убеди го. Аман маживе како одлучуваат значи, лесно им е, не се мачат тие. Освен ако не се финансии во прашање, се друго е невозможно да се спореди верувај меѓу овие две болници. Забеганите во државна не даваат ни епидурал и да имаш врски. Ќе речат ехеее касно е сега веќе отворена си Ајт таму пресечи ти паметна биди Нека оди тој роднините да го сецнат на живо во државна долу, ако му се роднини може не боли
Jas nemam nikakov problem za da se sredam si ja gledam kikiritkaata be problem zosto voopsto ne sum golema vo mese a sum 32 nedela duri site se cudat kaj e bebeto e toa me poveke nervira koga ke prasat pa ti mese nemas kolku kila se popravi koga kazam 5.5kg e toa e mn malku se li e vo red bla bla bla. E aega mi rekoa deka poslednite meseci ke raste poveke pa ke go teram maz mi da me sreduca neli treba da si pomagame eden na drug a nemu ne bi mu bilo tesko koga e vo prasanje za mene i kerkicka mu dusa dava.
Jas od sekogas sakav golem stomak i koga ke videv trudnica so golemo mese pogled ne trgav ama ete kaj mene drugo a moite mi velea ti koga ke si bremena ke stanes ogromna zosto visoka sum i krupna ali ne mnogu i sega deluvam kako popravena a mozebi zosto na pocetokot do 6 mrsec gubev na kilaza mozebi 7 do 8kg oslabnav. Mnogu sum smesna koga ke stojam pred ogledalo i ke kazam na maz mi eeee nemam golemo mese dalibevtia psiha sto site taka mi velat ne znam.
Блазесити, не се нервирај ради тоа. Напротив, јас ја имам заборавено како изгледа, од секогаш сакав голем стомак а и го имам и стварно како иди се потешко ми е и во одење и во се друго. Маж ми ме зафркава дека на ретровизори (огледало) ја средувам кикирката или така наречена крофна потечена
Јас имам проблем со вена што ми излезе долу и ми крвареше во 4 месец едвај ја стабилизирав ..во 6 месец бев на депилација ама ми е преосетлива многу ме болеше и сегде ми се раскрвари рани бев цела а нормално стално се депилирав . Сега земав прашок лидера за депилација планирам денес мајка ми да ме среди со тоа пошто со бикче неможам отечена ми е крофната и набабрена вената може покољ да се направам
Zdravo mamicki 19 nedela sum od vcera vecer imam bolki dole niski ne se jaki ama postojani koga lezam malki se smitivaa ama koga mrdam ili se dvizam poveke osekam kazete mi vasi iskustva dali e strasno