Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.666
    Штом не се јаки и се смируваат со одмор не би требало да се страшни.
    Едноставно на телото му треба повеќе одмор. Во такви моменти можеш и дозата магнезиум да ја дуплираш. Нема штета.

На eli25 и Kitten им се допаѓа ова.
  2. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Vo koja nedela go merat I mojot ginekolog toa ne mi izmeril a mislam da mu kazam na sledniot pregled, mn mi e strav da nese se skrati pa da imam predvremeno poroduvanje, samo nekoj crni misli

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Слушај си го докторот и не се замарај со ништо дополнително. Ако има потреба тој сигурно ќе го измери.
    Мене во прва бременост не ми мереле цервикс до 34та недела.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Јас немам вена, ама најверојатно коренчињата ми се позацврстиле од хормните изгледа, дури и на стомакот се депилирав од шо ми искочија влакненца, а не сум имала никогаш.... крв ми течеше од поричиките доле, што до сега никогаш не сум имала, а и розеви модрици :doh: и мене ми искочија на препоните.
    А крофнава уште не ми е отечена :rofl: Бар за сега си е у нормала на допир
    А каков е тој прашок лидера? и по кој принцип се користи? :)

На Skorpija25 и ZAHRA им се допаѓа ова.
  5. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Прашок се раствора со вода 3:1 се мачкаш стои 5-7 мин после со влажна рака триеш во круг и влакната паѓаат па се миеш со млаз вода . Исто како кремите за депилација само што ова не мириса така јако како другите и ми го препорачаа како најбезбеден зашто не содржи парфеми и др состојки .

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Дали имате течна столица? И од Хеферолот ми е црна башка (facepalm)
    И после секое јадење ми кркорат цревата а на вас како? 38+ сум(fingers)

На Mari* и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Ако е мн често пијај нешто..
    Иначе и јас имав можеби цела недела ама само наутро. Можно е и од бебуш шо прицка. Кај мене беше од болки шо имав (барем така си мислам) :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.666
    Нормално, односно често, е и тоа и тоа.
    Боље од запек кој често знае да се појави од препарати за железо :tmi:.

На pile30, EuHenIa и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас одам почесто во вц од вообичаено. Потечна е од вообичаено, ама не како дијареа кога имаме. Цревцата и мене ми кркорат - дури и си викам бебе во водата како шлапа го слушам :)

На Sexybaby86, mal.ecka, pile30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.026
    Допаѓања:
    123.891
    Од хеферолот ми беше така. И бојата ти е од хеферолот

На mal.ecka и pile30 им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.536
    Допаѓања:
    114.196
    Дa си гaлиш меше и дa му се смешкaш :inlove: немa пoтребa oд црни мисли. Ќе ти мери aкo сметa декa е пoтребнo. Сo леснo.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    И јас од хеферолот имам почести и црни столици.
    А од депилација се извадив од памет во петокот. Прв пат се депилирам откако останав бремена и од депилација на работа, после 2 часа одам во тоалет и на хартијата крв, се распаметив, отидов на лекар, се е во ред. На крај излезе најверојатно од депилацијата оти се друго беше супер.
    Вчера бев на преглед кај докторот на клиника што ме оперираше и што планирам да ме пораѓа. Ми рече дека има намалена плодова вода, и дека дефинитивно ќе одиме царски, нема да чекаме термин. Ќе морам да почнам да се спремам веќе крајно време.

На Sexybaby86, eli25, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Дали некоја од вас во 9ти месец примала анестезија на стоматолог?

Само може мене да ми се деси во 9ти месец се;( 38+

Вчера се сопнав и паднав на плочник;( се сопнав со десната левата да пречекорам ми се превиткува и паѓам се фаќам со една рака па со друга и следен удар со глава во фрижидер во лимот надворешен фрижидер за пијалоци и директ на стомак но маж ми одма ме кренал и плус луѓе што гледале од страна...во кола директ Чаир...Од вознемиреност цтг не беше нешто добро рече Др.да го повториме...Ехо направи бебе беше добро постелката не одлепенаод што се плашев да не се десило такво нешто од тежината и плодова вода си има...по 30мин.пак цтг и покажа контракции но во извештајот веше пишано Пост Траума и во 18ч.пск цтг ми рече пак имав 2-3 контракции но не бев за да ме задржи во болница.И еве сега и заб парче ми се поткрши и незнам дали може анестезија утре ќе одам на стоматолог...се ми е од ударот...левата рака ми е фатена од горе до доле едвај можам да ја кренам...десната цел лак модрица и гребаница и модрица над лакт...челото гребаница и жмучка...Ми се скрати животот ако ме верувате;( ;( ;( Но чим го слушнав срценцето ми беше малце полесно.
    Ми се грчи меше и на 2 пати денес ко струичка во кичма сигурно не е страшно...Грчења имав и од 7ми месец и излезе од лесен степен на Физиологија кога испитував...Само да додржам неделава со Господ напред...

На eli25, Mari* и Olgica.bu им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    Ах бре,Господ да ве чува,се потресов само што читам.
    На другарка моја не сакаа да и стават анестезија во 9 месец,види пак прашајси:hug:

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А мора ли сега забот да го средуваш?! Смири се таму, одмарај повеќе и после пораѓај ќе мислиш на забите.

На Bebulleee, EuHenIa, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Прашај го докторот, јас не бев на забар немав потреба ама мојот доктор ми имаше кажана во случај да треба да одам на забар да му се јавам за да му каже на забсрот каква анестезија смее да употреби.

17. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Ќе одам бар да ми го заструга малце ми фаќа на јазикот 6ка е...па ќе го средувам после породување... се ме боли ...цело тело од падот...па и грб кичма струички се ми е измешано со болките...коска на вагина исто...на лево десно да се свртам меше боли хорор ми е...па и рацете сега ме болат корнат...уште неможеме да поверуваме со мм како летав...неможеше да ме фати 2 метри летав;(
    Само молам Бога неделава да истераме овие контракции бодежи и дуење грчење на меше да не се јаки и чести...

На mal.ecka, eli25, La diabla и 2 други им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Vo prva bremenost stomstologot mi rece se sto ke pravime e do 28ma nedela potoa ne. E sega ako e itno nesto ne znam..

На mal.ecka и pile30 им се допаѓа ова.
  19. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Јас бев баш 38 недела расипан заб многу ме болеше фала богу ништо немав последици ама го поправив со анестезија

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Millionstars

Millionstars Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Здраво женски , 37 + 4дена сум бремена , брисевите ги направив се е во ред , имам бело прање и докторката ми препиша полигинакс вагиналети да пијам до порагај , искуство некое?