Не се пијат, се ставаат вагинално. Ги имам ставано и во првата бременост и сега, безбедни се и вршат работа против инфекции.
Sabajlevo na brisenje imav kafeava sluz ligava so tenki linii na krv no ne izrazeni...mislam deka ova e mukozniot cep taka? Dali imavte tupi ko menstroalni bolki( ne jaki) koga vi protece? Ne e golema kolicina ko mal prst na rakata pr.kolku e sirok i dolg e tolku po vtoro brisenje i mokrenje nemav nisto... I dali ovoj cep sto e padna bi pravel pobrz proces zosto uste nedelava moram da izdrzam zosto so carski ke sum? I postepeno paga? Za da znam sto da ocekuvam?
Kako sto imam citano iskustva kaj sekogo e razlicno . I jas vcera sabajle koga stanav inav iscedok so krv i me fati panika deka e dojdeno vremeto i odma me sredi dolu majka mi so krema za depilacija , se izbanjav i cekav da vidam sto ke se slucuva . Pomali bolki osekav i namaleno dvizenje na bebinjata cel den i stomakot mi bese simnat dolu . Ama od vcera sabajle navaka nemam krvav iscedok samo beluzlav
Da i toa cel den ... jas sum 35 nedela so bliznaci i ova mi padna cudno vcera zasto jas prokrvarev vo 28 nedela i krvarev po malku skoro 10 dena sekoj den razlicno rozenikavo pa bledo kafeno pa temno kafeno ama go imase preku cel den i na brisenje a sega samo toa sabajle i tolku . Kako i da e ranecot za vo bolnica i kutii za maticni kletki mi se spremni do krevet ako pocnat da iskacaat cuckive jas sum spremna. Kaj kumata moja cepot padnal odednas vo 8 vecer vo 3 sabajle ja porodile, druga cepot i se cedel nedela dena kaj site e razlicno
Мила си закажа царски? Јас болкиве еден ден ги имам друг ги немам еве сабајлево баш како за добивање и се во вц ми се оди. Ајде со лесно нека ни е на сите
Спремни сте за раѓање. Со среќа нека ви е. Да прашам дали има некој лек за опаѓање на косата во бременост? Мислам дека пола коса ми е опадната, страшна работа.
Нема правило, на сестрами мн и падна во бременоста. Додека еве мене ми расти како луда, мека нежна и воошто не ми паѓа. Ќе видиме во доење
Не си само ти наопаку мене од сам старт на бременоста коса ми паѓа како луда по пуни раце , се чудам како уште имам на главава коса
И во бременост ми паѓаше и продолжи после пораѓај. Катастрофа ми е косава. Се плашам дури кога гледам колку ми паѓа. А не дојам.
И после пораѓај и да не доиш паѓа - според тоа што читав е ради хормоните што се "нормализираат" Станов ми беше полн со мои влакна; после бањање кадата хорор филм. Сега е топ.. ем расте, ем не паѓа, ем згусната. Ќе видиме до кога