Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Абе женски на 09 ноември цервикс ми беше 40мм, а денес 35мм. Не е некако многу скратување за само 3 недели? Се засекирав малку, за што ќе биде понатаму.

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Mene doktorkata me prati da odam na ekg, deka ne e vo red non stop da se ima aritmija.
    Anemicna da ne si?

На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.529
    Не сум анемична!
    Велиш екг? А колку нејќам вакви прегледи, влечкање по болници и термин... |( Ама ако се мора секако нема да одбегнам.

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Да да, речр акѓо си анемична е поок да имаш често, во спротивно обавезно екг да се избегне беља

На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.024
    @snegulkata јас бев на екг за тахикардија. Јас отидов за пулс до 110, а др рече дошла некоја трудница со 160-170!:doh:
    Вика нормално е во бременост, само да не е пропратено со покачување на притисокот.
    Многу вода пиј, по 3-4 литри дневно. Ќе ти помине. Па после пак ќе се појави. И така.
    Ако почувствуваш вознемиреност и имаш многу висок пулс, можеш да се напиеш верапамил. Ама ако стигнеш до таму, ти препорачувам да одиш на кардиолог. ;)

6. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Јас денес бев на доктор за настинка кога рече притисок мерење мене почна срцето да ми лупа пулсот 137 притисоко 150 со 87 мразам машина за притисок океј сум се само што ке ми речат за притисок мн се вознемирувам и плус сум анемична срцето е ок 100 пати проверено мн се плашам ;(

7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Купи си дигитален апарат за притисок и дома ти ќе си мериш без да се плашиш , тоа не боли :)
    Јас предложив исто на кардиолог да идам дека имам пролапс и такихардија која често ми е активна и ужасно ми пречи :) а притисок ми е цело време испод 100 за мене е нормален дека на таков се имам навикнато , кога имам пролапс пулсот ми покажува на апаратчето во триаголник како знак за аритмија и има 56 откуцувања во минута , а такихардија кога имам свири како лудо апаратчето и трепка брзо триаголникот како пребрзо отчукување на срцето а тогаш покажува повеќе од 80-90 отчукувања , што е нај глупо кога идам за ЕКГ мене срце ми работи како нај нормално ,а тргнам накај дома пак исти проблем (facepalm) а ехо не сакаат да ми прават дека жлездите за млеко сега се развивале па да немало зрачење и што уште не |( вчера бев на стоматолог забот го средив ,денес ќе идам уште два да средам и така секој ден до петок , и малку пауза од 3 недели ќе направам и пак една недела ќе идам секој ден за другите да ги поправам и да си бидам раат кога ќе се породам арно и за јадење ако имам време :angel: оти со три деца нема сигорно да ми биде лесно ама затоа ќе ми биде исполнето се со љубов и деттска галама :inlove:
    Вчера и денес го осетив бебуш како штука сиротко и тоа штукле како предходните две :D само чудно ми е што сум 18-2 недели а го осеќам толку премногу доле и тежина како стврднување од време на време , ама битно да ми е живо и здраво :inlove: :l: јас едно кило во овие 5 месеци сум се поправила само , здравје до пораѓај ќе видиме :$

Убав ден мешенца :hug:

На Пчела, girl-miri, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Блазе си ти барем си имаш супер притисок јас сама си правам паника :Dсега сум 14 недела ако сега правам вака потаму што ли ке биде ајдее ке помини добра идеја ми даде да си купам треба еден апарат барем кога сама си мерам нема да се плашам:D

На Пчела и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  9. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Јас сама си мерам , никогаш на гинеколог не ми измериле ни притисок ни килажа :) и не е воопшто ништо страшно и на лекар не си прај стресови , и бебето осеќа се што ти се случува на тебе :) уживај во бременоста и не се плаши .

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Во право си фала за советите многу ми е подобро :l::inlove:

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.209
    Снеже и јас го чувствував исто тие недели. Ниско доле.
    Карлично беше свртено.
    И сега некогаш е како треба, па пак ќе се сврти. И се така.

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Здраво мешковци, одамна не сум пишала, ми фалеше темава :l:
    Бебка синоќа ме остави без сон, цела ноќ се превртуваше и беше немирна, мислам 15 пати се сврте, и што е најтрагично, ги осеќав вртењата во стомак :sweat: Па кога ме фатија едни болки како што се вртеше, како струи во стомакот ми почнаа, па се до доле до кикиритката :sweat: Мм се уплаши гледајќи ме, буквално на моменти свикував од болка, а богами и јас се припотресов. Среќа се смири све, изгледа се намести момата во удобна позиција и сега не замара :D Денес мрда, ама не е нималку немирна како синоќа, ме распамети дури. А па боли па, дека голема е веќе, уффф :sweat:
    Терам 32 недела (31+4), леле кога летна времево еј, како вчера да беше кога видов две цртки :inlove: Многу сакам да ја видам, леле едвај чекам :inlove: Ама рано е уште, нека си поседи во мешко уште малку :)
    Кичмава стандард ме убива, колкови исто, што и да кажам, све знаете веќе :D
    Тахикардии и јас имам често, а низок притисок имам отсекогаш. Никогаш над 100 не ми е, ама срцево некогаш мислам ќе ми излезе од гради. Нормално е знам, ама се случува да не можам да заспијам од тоа лудо срцебиење. Имам дигитален апарат за притисок, ама дали трипати сум измерила се на се. Пулсот секогаш ми е ок кога мерам, а мерам само кога ќе осетам тахикардија, така да се помирив со тоа дека мора да се издржи, ќе пројде :)

На Пчела, ❤️Sneze❤️, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Кога се движите ви крцка рбетот? - Мислам дека ќе се одштрафам8-|

На Пчела, ❤️Sneze❤️, ludoto19 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Flora98

Flora98 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    248
    Zdravo clenki.. jas sum negde 14nedela i sum pod clexane. Inace mislam deka uste ne sum go osetila bebusot a moze i da ne znam haha. Inace ovaa mi e 4ta Bremenost. Trite predhodni neuspesni za zal sega celo vreme sum pod stres ama toa e.

На Пчела, ❤️Sneze❤️, ludoto19 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.209
    Уште он не започнал да крцка.:rofl::rofl:

Добро е уште, одам повремено на масажа.
    Мислев полошо ќе биде, со оглед на проблемите кои си ги имам од претходно.

@Flora98 со лесно, се ќе биде во ред!

На Пчела, Flora98, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    Дури се помирив со фактот дека ќе родам со царски,малава се свртила и сега ќе одиме со природно..умна таа...малечко бебе,2600:inlove:
    Сега ќе чекаме да дојди денот..

Последна измена: 28 ноември 2017
    На ma4e1311, Пчела, forumce и 19 други им се допаѓа ова.
  17. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

I jas ja cekam mojata moma da se svrti dusata mamina inaku e skros gore vo rebrata i mnogu mi e macno koga mrda ali toa se slatki maki ke videme mozebi utre i mene ke me iznenadi

На Пчела, Skorpija25, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  18. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Јас да се "пофалам" прв пат во живот притисок 98 со 56, пулс 82. Никад пониско.
    Се јавував по телефон кај маж ми, татко ми, мајка ми... Обично знаат да ме изнервираат, па со надеж може ќе ми се покачи... џабе.. :rofl:
    И благце и кафе... Џабе..
    Ај боље ниско, отколку високо, иако и нисково како бутка, како пијаница да сум. :)
    Лека ноќ, убави соништа!

На Пчела, Sexybaby86, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Добро вечер женски :)
    Не стигнав да пишам вчера, но еве ме.

Вчера беше битниот, прв скрининг што ми го закажа матичниот за во Чаир. Пред една недела бев кај другарот, ви текнува дека ви пишав, кога добив мислење дека бебето е две недели понапредно. Вчера бев кај д-р Методи Трајчевски во Чаир, ме гледаше прилично долго, ништо не зборуваше и само мереше. А внатре беа и една сестра (си ја препознав, таа ме породи со првото :) и маж ми, и така сите си поќутевме 20мин додека докторот мереше :D Според овие мерки бебето е една недела напред и сѐ останато е во ред. Бевме и до Гак, ми земаа крв за приска, па на враќање по дождот си се натовивме со убавите крофни што ги фалеше @ludoto19 :lol:

Термин за брисеви и торч закажан, уште еден ден за ескивирање од работа :lol:
    Гадењето пополека го снемува, а задутре конечно го почнувам второ тромесечие. Се надевам на лесен период (fingers)

Имајте убава вечер и ноќ, јас отидов да легам |-)

На Пчела, Sexybaby86, girl-miri и 13 други им се допаѓа ова.
  20. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    каде закажа за брисеви, на микробиологија гледам нема термини за цел декември :|