Држ не дај штрафови на место само некако лабави мене колковите ми крцкаат кога од седење ќе станам или од стоење кога ќе направам први чекори и тоа апла се слуша , маж ми ми вика - 'Де де се искрши ' јас мислам дека ќе си имам до животно проблеми со кичма ама не дај Боже да е така како што мислам Бебулче мислам дека е нормално да си крцкаме не е лесно бебе да не носи @La diabla уживај мила затоа си пишуваме во темава , да си кажеме слатките маки , да се посоветува е за нешто и така натака
денес 37+0 и мене не ми се верува дека бргу минаа 9 месеци...инаку зссега имаѓ несоници,болка во крстот и половините често мокрење и тешко се движам...момата некакп се повеке се движи и ја осекам како се спушта се подолу... органџиски ми препорача дека за мојата ситуација висок притисок и вишок килажа да се породам царски рез, да не розикувам природно...рсзговарав со докторот тенев кој планирам да ме породи и тој ми кажа дека како сакам така кр ме породи а ако се решсм за царски тоа да биде во 38 недела....дали и какви совети добивте од вашите лексри кои ве следат ....
Баш на микро. Бев договорена со сестрата на мојов матичен штом пуштат термини за декември одма да ми закаже, имам термин на 06.12. Јас мислев ако нема термини да си ги однесам во Институт за јавно здравје (поправете ме ако грешам) исто на клиника, баш многу членки од тука ми ја кажаа оваа опција. Но незнам Торч дали испитуваат таму.
Има и таму Торч, ама за реагенси не знам. За секој случај да си земеш резервни упати за Институт, зш со упатите до Микро нема да можеш таму да однесеш. Мене не ме пратија на Торч докториве, ги прашав, вика не мора. Е ај сеа најди НЗС.
Здраво идни мамички. Ви се приклучувам на темава по добиени две цртки од пред два дена и денес потврда од доктор дека бебе е на пат Иначе мама сум на бебе штотуку 12 месеци. Со лесно на сите
Denes bev na kontrola , bebuski po 2400 gr. 35 +3 sum . Doktoror vika odmaraj da izdrzis barem do 37 nedela ...toa bilo kako dobar termin za bliznaci ... jas veke 2 nedeli niti mozam da lezam ni da spijam ni da sedam kicmata me kine ne mozam da se dopram kiselini me ubija ne mozam da se dvizam ama ke mora da izdrzam
Zdravo mamicki denes bev na ginekolog kaj dimitrov od remedika zaradi bolki vo dolniot del na stomakot inaku sum 19 nedela od bremenost a pred dva dena maticniot mi go merese grloto na matkata I rece deka ese skrateno, a dimitrov mi zema ph vrednost I rece deka imam skriena infekcija mi dade da pijam antibijotik flazil sedum dena. Dali nekoj ima vakvo iskustvo so ovie antibijotici I so dr Dimitrov ve molam pisete
13+2 Се тешам дека може и лошо измериле ќе одам и кај матичниот на скрининг па ќе му кажам да ѕирне. Некако многу ми дојде 5мм помалку за 3 недели.
Jas sum 19 +3 a ceviskusot mi e 26 imam bolki vo dolniot del na stomakot I koga izmeri maticniot mi rece strogo miruvanje stanuvanje samo za do wc. I jas sum izvadena od pamet toa e sto e odmaraj poveke a ceviskusot ti e dobar mene vo 8nedela mi bese 32,5 mislam nema potreba od panika se eI vo red samo prati go da ne se namaluva
Jas stavav vaginaleti flazil 10 dena ama jas imav gardnerela . Kaj tebe moze e nesto drugo pa ti dal da pies 7 dena
Женски јас сум 38+1 бев во понеделник кај докторот на цтг немав никакви знаци и ме прати дома. Е сега докторот не ми рече ни кога да појдам ни ништо , што мислите после колку дена да одам пак на цтг? Зошто некои ми викаат оделе на 2/3 дена..Ваше искуство.