Јас одев на три дена а кога ми помина терминот секој ден.Каде правеше цтг во болница или кај матичниот.
Здраво, мешковци ме нема некое време, ама добро сум бебе расте, прв скрининг поминат се е супер. Малку ме загрижуваат болките во левиот јајник ама нема ништо се е во ред, а болка имам. Тераме 14 недела плус 3 дена, брисеви уредни се е како што треба, ама главоболка имам од времево, и мигрена ама ќе се издржи се само да е здраво и живо бебе. Убав врнежлив ден мешковци.
Nez kako e kajvas mk kaj nas vo stranstvo na 4 dena od koga ke pomini terminot za ragjanje i jas sum 40+7 na cetiri dena pravat ctg
на прв преглед пред две недели не се гледаше ништо. вчера го видовме бебушот пораснат 7 недела срценце тик так Ч) сега збунета, возбудена незнам а второ ми е, прашања еден милион, првото уште цица, како ќе се оди на пораѓај а првото дома да го оставиш, како ќе се одбиеме од цицање абе шо не... ама па пресреќна до небо и назад
Здраво имам едно прашање дали некоја одод вас има пиено флажил апчиња јас сум 19 недеа и ми ги дадоа како апчиња а не вагиналети. Ве молам пишете ми, се плашам да нене делувааат лошо на плодот
И моето цицаше кога дознав дека сум трудна со второ и не го одбивав , сам се одби онака преку ноќ повеќе не сакаше на цица а имаше 18 месеци , јас бев тогаш 5 месец бремена , не се секирај може и твоето само ќе се одбие , имај лесна и убава бременост до крај Јас денес бев кај матичната и оставив во картонот резултатите од секаде се е супер , терапија нема за д-димери и тромбоцитите со храна сум почнала природно да ги средувам , така си искористив уште еден преглед бебушко е супер , уживаше , во 4 Д ми го пушти за сликичка да имам убава големко е како 19+3 недела а јас 18+3 радост најголема се дечињата навистина на Господ ова најубаво изненадување нема да му го заборавам глава од шетање на тмурново време ме боли ама ќе пројде си искористив хулахопки од пенти дебелки како плетена шара некои таман за чизма штикла убав ден мешенца позз
Секако може да пиеш, флажилот не е антибиотик, антимикотик е, не делува на бактериите, само кај габични инфекции се дава. Немам искуство со него во бременост, ама штом гинеколог ти го дал, веројатно е ок. Побарај си и второ мислење.
Мислам дека магнезиум цитрат побрзо се апсорбира, што значи дека е можеби и подобар од обичниот. По колку магнезиум пиете и до кога? Негде имам прочитано дека пред крај треба да се прекине. Мене гинекологотт ми речее да пијам до крај, со тоа што од почеток пијам само 300, ама сега почнуваат по малце болки во кичма и некој нерв ми се фака кај кичмата повремено ама некако не ми сее појачува доза пред крај.
Пред бременост да помислев на оваа комбинација сигурно ќе како луда, ама сега не, ми бара организмов благо солено и кисело во исто време. Има и други како мене или не?
Јас магнезиум од 350 мг пијам, по едно на ден. Не ми кажа докторот до кога. Инаку, болките во кичма никако да престанат. Само дур лежам не ме боли, ама ако се свртам или станам умирам од болка. @Sexybaby86 мислам имаше вакви болки. Ти престанаа и ако да од што? Дали пиеше нешто?