Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Мене како термин ми одредија наредна недела пошто сум со близнаци а наредна недела ке бидам 37 недела ..болки си имам јакички на 1 час -2 часа и знам дека се болки зашто се појави таква болка кога правев цтг во средата . Ем сакам да излезат да ги видам гушнам ем ми е страв како ке поминам на пораѓај. А веќе не можам да издржам неспиена , половината ме кине од болка и на седење и при лежење а на допир ме боли како да ме тепал некој .

На ludoto19, mal.ecka, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Обично тие дефекти се јавуваат многу рано во бременоста, уште во првиот месец и затоа се препорачува да се пие фолна уште кога се планира бременост. Е сега оти си повраќала можно е и ништо да ме останало од фолната кога си ја пиела.

3. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.024
    Јас си купив од ХиМ хеланки за 10 еур темно сиви, колекција МАМА, во септември. Тогаш бев некој 5-6 месец. Еве уште ги носам. И тоа ги перам и сушам во машина за побрзо пак да ги облечам. (facepalm) и само со нив поминав. Купив и фармерки од ваикики, ама многу поретко ги носам. Тоа ми е целата трудничка гардероба. :D

На duffi, kukla21 и Kitten им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Skorpija25 си имам болки уште, и тоа се појаки стануваат како одминува времето :( Појачав и магнезиум, џабе е се. Си се помирив дека ќе си трпам до крај на бременоста. И калциум ми даде докторката, демек помагало, ама ништо. Што вика @danichap, навечер е полошо, и тоа многу полошо. Буквално не можам да се свртам во кревет од една на друга страна. Шетање ми помага, ама само во моментот додека сум активна, ич немам проблем да се движам штом тргнам. Арно ама, после тоа ми е бетер кога ќе легнам ако сум се движела доста дента. А па сакам да шетам, не можам само дома, нејќам да се улежам. Исто ми е проблем и станување од кревет насабајле (или навечер за во вц :$), ми требаат едно минута-две време да се исправам и да застанам на нозе. Турни ме да кинисам работава :rofl:
    Не знам што да те советувам, кај мене ништо не функционираше. Не сум пробала со топла бања, уште тоа ми остана, можеби би олеснило малку. Во врска со појас, истерав до 8-ми месец без него, сега за уште 7 недели ќе издржам, не ми се купува. Ама за следната бременост здравје ќе си знам :!:

На Skorpija25, Bebulleee, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Здраво девојки. Јас мака мачам со отоци, од колена надолу нозеве тапани ми се, цел ден лежам со подигнати нозе и пак се отечени. 32 недела сум.
    Докторов на Клиника што планирам да ме пораѓа ме гледаше вчера, ми рече за две недели пак на контрола :( и да гледам да истерам до 34-36 недела, имам намалена плодова вода, а многу долга папочна врвка. Инаку беба е добра, за сега во граници на нормала па ќе видиме.
    Инаку јас сум се поуморна и поуморна, не можам да се наведнувам, ми смета тежината, киселини колку сакаш, а болки немам никакви фала богу.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, Bebulleee, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Да да како што и пишав сама. Фала богу се е како што треба. Можеше да е многу лошо. Значи целта ми е: обавезно СИТЕ испитувања, дури и повеќе од тоа. Никогаш не се знае а и докториве "наши" не се за верба. Имаат многу пациенти и брзаат да завршат.
    Сепак. Само Господ најпрво

На ❤️Sneze❤️, Skorpija25, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.377
    Допаѓања:
    286.689
    Мило ми е што малото е добро:hug:.
    Ти споменаа ли кои испитувања треба да се направат, некоја појдовна точка од каде да се започне?

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Hahhahahhaha pak ke ima vojna:beer::d:.

На ludoto19, ❤️Sneze❤️, DuchessAnn и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Првиот скрининг најверојатно ако ти кажам знам точно ќе те излажам, ништо не кажаа "јаките доктори" ми го прескокнаа скринингот но не е неопходен во оваа ситуација се гледа на ехо многу лесно . Очигледно не беа доволно заснгажирани . Сега сум во потрага по саглам доктор додека не го најдам не планирам бременост. А јас како мајка изгледа сум имала некое претчувство што сама презедов контрола со внесување витамини и се што е потребно за да се спречи катастрофа

На mal.ecka, LadyC, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.377
    Допаѓања:
    286.689
    Не ти мереа нухален набор и носна школка?

11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Прв пат слушам за ова @danichap . Ете гледаш колку ме упатиле , многу сум гневна, лута ,разочарана, без доверба .
    Појасними ако не ти е тешко за ова испитување

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas sum zaprepastena od toa so slusam i citam sekojdnevno za doktorite.Kako mozele da ne ti go napravat toj skrining?!Nuhalen nabor ti e pozadi na vratceto.A nosna skolka megu noseto koe najcesto e znak za daunov sindrom.Toa merat

На Skorpija25 и danichap им се допаѓа ова.
  13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Позапрепастена од мене не си верувај. Под изговор :млада си. Супер си. Убава си. Фала пријатно

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sum mila moja.10godini okapav po bolnicki hodnici.Slusajki se i sesto koi nemale logika.Doktori koi nemaat vrska od zivotot

15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.377
    Допаѓања:
    286.689
    Стевемила веќе ти одговорила. Приската како таква, со земање крв, е само статистика. Но ехото е многу важно. Тоа е суштината на првиот скрининг.
    Најважно малото е добро и си знаеш со какви "доктори" имаш работа, па за наредна бременост да ги смениш.
    Обавезно и второ, море и трето, мислење околу причините за таа состојба кај малото.
    Тука има многу искуства и совети околу испитувања во бременоста, меѓу кои и ова за нухален набор.
    https://forum.femina.mk/threads/Испитувања-во-бременоста.12850/page-57#post-3442198

16. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

Ovoj ponedelnik ke ima del od obleka na esmara i mislam deka ke ima i helanki i jas sum prezadovolna od niv peri i nosi ni upki da fatat ni nisto

На kukla21 и danichap им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Спина бифида ли имаше бебето ?

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.888
    Допаѓања:
    13.517
    Во Македонија живееш? Зашто на една другарка исто не и правеле прв скрининг, ама не живее тука. Извини може си пишала.

19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Тешко народот....

20. Bebulleee