@duffi Знам дека е нормално, но докторот не ми ни закажа уште еден преглед во 9ти, рече здравје после пороѓај се гледаме, а кога го прашам заради постелката да ме треба да направам уште контроли, насмеан рече нема потреба, а постелката веќе е трет степен на зрелост...единствено ќе треба да одам барем 2 пати неделно на цтг и тоа е тоа...затоа се загрижив бидејќи докторот ми вика убав проток има, за бебето нема опасност затоа и не обрнува внимание на зрелоста, но од каде знае дали утре или за некој ден нема и протокот да се смени? :/
Ова кажуваш за матичниот така? А упат за во болница да направиш Цтг не ти даде? Обично таков е пеинципот, откако ќе влезеш во 9ти матичниот веќе не е задолжен за тебе, туку болницата во која ќе се пораѓаш.
Драги трудници, јас ви се придружувам овде. Сеуште немаме направено прво ехо, само врз основа на резултатот од крв. Бета хцг 193, успешна прва инсеминација. На прв преглед сум на 12.12.2017 (вторник). Со Господ напред, само се да е добро. Имам мнооогу прашањa, се надевам нема да додеваме многу ние новопечените Со добра мисла на сите трудници!
Да ќе земам ќе се напијам еден досега ништо не ми помогна ни од супи ни од чајој полошо ми е денеска :/ Со живот нека е !!! Добредојде!! Брис за што? Мене во 30та ми зедоа стрептокока Рано е ќе се сврти до 33 недела се вртат ама и сега да е наместено тоа не ти гарантира ништо дека до крајот нема да се сврти инаку знам случај што до последно закажано царски за карлично бебчето свртено и пред да ја напрат царски на ехо виделе дека за природно е наместено во 37-38 недела мислам дека беше женава ич не се секирај ќе си се намести
Прво бебе ти е? оти обично кај првородилките се местат до 33 недела и ко ќе се наместат до крајот така останувале така ми кажа мене матичната кај мене во 30та недела беше наместено за природно ама тоа незначи дека и така ќе остани можи до 33та недела да се премести и јас сум 31 недела сега
Ne majka ne mi e prvo vtoro dete zatoa sum nervozna kerka mi celo vreme si bese so glavata nadolu a sinko sega nikako ne se vrti samo karlicno e svrten I nosenjeto na bebeto e macno nekogash koga mockam toa mrda mislam ke izlezi
Здраво, можеби ќе бидам офф топик со прашањево но не знам каде да го поставам Се ближи терминот за породување и полека спремам ствари за во болница. Дали некој знае каде има и дали има од оние мрежести гаѓи за да ја држи влошката, да не носиме обични гаѓи? Другарка ми ми кажа дека им давале во болница( во Германија живее) па би требало и кај нас да има. Поздрав
Во маркети и во аптеки, имаш на Бони, имаш и на Тосама - Вир 80. Подобри се овие на Тосама, од лично искуство, нив ги има претежно во аптеки.
Даааа..стегна нога малава Интересни се останативе,звонат од странство,комшикиве ми идат секој ден,исто прашање од сите..до каде сте??
Мешиња ми касни недела дена, но бидејки немам редовен циклус не обрнав внимание, на вракање од работа викам ај да земам тест го направив и две јасни цртички ќе бидам мама по втор пат а синко поголем батко Фала му на Господа за овој благослов и што овој пат не поштеди од она што го минавме првиот пат. Да си закажам сега преглед и така се чека подолго во систина па со време да си закажам Чекам да дојде мм од работа па да го изненадам
Мене ми кажаа кај има ама скроз заборавив, па овие две аптеки ми се во памет.. најдобро за да не лута, бројче на интернет и да се јави да праша дали имаат такви мрежа гаќи... стварно се супер за првите денови, мрежести до гради може да се кренат