Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    123.896
    @DuchessAnn аспирин се пие до 32ра недела. Ова ми го кажа трансфузиологот. Сепак доктор одлучува дали и кога ќе го прекине

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Добро утро, надвор кочан, стоjам 100 саати пред шифоњер и мозгам што да облечам за на работа :?:

Кај мене почнаа ноќните "терори", секоја вечер сонувам страшни глупости, како ми паѓаат заби, па како имам породилни болки и тоа ептен реално ги осеќав што кога се разбудив не бев сигурна дали навистина ме болел стомакот или бил само сон :worried:

Аспирин сакаше да ми даде да пијам и мојот матичен, а забременив нормално и имам скроз нормална бременост. Не го пијам зашто не смеам, алергична сум. Не разбирам зошто е тој потребен кога прва бременост истерав без ниту една додатна терапија. Дали и докториве имаат нови протоколи по кои треба да работат, незнам. Еве и за утрогестан исто, речиси секоја трудница ги зима.

На Пчела, girl-miri, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.529
    Добро утро! Денов ќе биде напорен за мене, поспан, никаков... Во последно време повеќето се такви... Едвај станав од кревет во 8 и спремив дете за во градинка, направив обид со кафе и чај да се расонам ама залудно... Дремев во фотелја и се наканував да станам и да профункционорам некако... По некое време се разбудив заспиена во фотелја, околу пола саат сум спиела. И не беше воопшто лесно да продолжам со денот, дури и нервозна бев дека доцнам цел час за на работа.
    Еве сум сега од работа ви пишам, иритирачка глетка сум за околината и осеќам ги нервирам ваква дремнена и незаинтересирена за работа. Ќе го иседам денот, гајле ми е... не работам ништо. Себична јас!

Инаку бебката си мрда и си расте, растам и јас со неа па ќе треба после порагај да слабејам, 10 кг сум во плус а уште 8ми месец терам.
    Тоа буцки... убав ви ден!

На ❤️Sneze❤️, Skorpija25, Ano и 9 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.377
    Допаѓања:
    286.693
    Јас не одам на работа па сум опседната со тоа немам што да облечам(facepalm). Можам да претпоставам тебе како ти е. А соништа, соништа...еден тон, но среќа најчесто во првата третина од бременоста.
    За утрогестан се сложувам, и јас кога бев МАкедонија и мене одма ми дадоа, потоа Димчев ми го прекина. Дали воопшто ми беше толку потребен не би можела да кажам.
    @S*K*O*R*P*I*A, едвај те тагнав :rofl:. Благодарам за советот околу купката и уљето. Вчера ги набавив, првичниот впечаток е позитивен.
    @Chantal како си, пиши нешто ?

Кај мене ништо ново. Пак во постела, континуирано болна....барем денес порелаксиран ден па можам да одморам малку.
    Убав ден мешиња.

На ❤️Sneze❤️, Skorpija25, Ano и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    8.708
    Здраво мешиња. Јас подобра, ми рекоа утре ке ми ги прекинат лековите да видиме како ке бидаам со магнезиум па ако е се ок се надевам ке ме пуштат. Секој случај ке си полежам дода крајот на неделава.

На stevemila, ❤️Sneze❤️, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Zdravo i od mene mesenca, nadvor ladno jas pod kebence sum nonstop doma od mene ne se ocekuva nisto rabota, doktorot mi rece da odmaram maksimalno kolku mozam znaejki Ja mojata istorija. Pozdrav..

На stevemila, joy1, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Zdravo mesijna najubavi:inlove:

Maka si imam cela nojk ne spiev ne samo vecer od kako sum bremena nemozam mirno da spijam.
    Sonovi strasni|( nema nojk da ne sonuvam strasni sonovi,kako loso se slucilo ma moite,mene, nacerka na mm:o:worried:kako mese boli,la nesto ne è vo red so bremenosta|(:worried:kosmariiii!!!!!.....
    Samo dobro da bide se(fingers)strav imam od se:worried:

Imam bolki vo dolniot del od stomakot,dodeka srediv kujna i rucek otidov da mockam i malce potemna boja imav:worried:se prrplasiv se nadevam se è vo red...
    Poslednive denovi dodeka trrba da idam bajno me blokira naednas dolniot del v mese:worried: ma eho se bese vo red,na ginekolog za dve nedeli:(

Da se rucka ke legnam da odmoram,se nadevam kepomine:( ako ne ke idam na dezuren...

Imajte ubav den:hug:

На stevemila, ❤️Sneze❤️, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Значи крајно сум изреволтирана денес :@:@:@:@ Каков Марфи ми се случи и, прв пат после не знам колку време, да станам со јаки мачнини да повраќам, едвај стоев по сабајле, да се макнам до државна со приоритетен упут за димерите, и да ме вратат зашто не ми е од докторката од Гак упутот, туку матичната :@ Абе мислиш опрација требаше да правам (facepalm) трудница со приоритетен упут враќаат за едно боцкање, срамота :(
    Ќе пробаме следна недела со приоритетен во Воена, испутувала ли некоја таму димери да ми каже како е?
    Ако не успееме па Авицена, која е цената за димери?
    Убав ден женцки :*

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А каде беше ова?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    За димери, се редактирав, видов не сум потенцирала :D

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Матичен не може да даде приоритетен за таму. Само преку ГАК. Сме дискутјрале за ова во темата за д димери.

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Проблемот е тоа што јас веќе имав упут крај декември, па Ана не можеше да ми даде приоритетен никако, па рече да си земам од кај матичната ,и кажа да потенцираме кога ќе одиме што е работата, ама џабе.. :(
    ме интересира дали во Воена би можела да пројдам со упут од кај матична, така ми кажа мојава полесно е таму да пројдам...
    Ако не Авицена како се движат цените и истиот ден ли ги даваат резултатите? :)

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    јас лани постојано одев со упат од матичен за д димери но сега изгледа смениле, еве ти ценовник за авицена
    http://www.avicenalab.com.mk/mk/Analizi

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Можеш во воена со упат од матичен.
    @anastasijaki можеше порано. Некаде од март/април сменија.

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    @ludoto19 јас одам без упат, трансфузиолог ми креира. Само допис од докторот што да се испита.
    Ми дават предност тука кај нас како трудница и не ми прават проблеми.
    Ама тоа пак на добра вољја на докторот.

16. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.024
    @ludoto19 во воена знам дека испитуваат, но незнам дали со приоритетен ќе завршиш работа.
    Во авицена мислам беа 800 ден само д димери. Не прават хемостаза. (Колку што знам). И нема мислење.
    Во хемолаб прават ддимери и хемостаза 2200 ден, ги даваат истиот ден, или следниот ако отидеш подоцна. До 18ч мислам боцкаат, а резултатите ги праќаат на маил.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    13.517
    Авицена проверував димери кога бев бремена, а хемостаза исто мислам дека не проверуваат. Ама не даваат терапија ако треба за разлика од Хемолаб

18. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    @danichap Bas mi e milo stom sum barem malku pomogla. Neli ovde sme site za toa da si pomagame sekoj so svoe iskustvo..

На podravka, Chantal, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Како сте денес мешенца :* читам постот на @girl-miri и наврати на два-три пати да не сум пишувала јас ,а да сум заборавила :rofl: буквално иста сум со спиење и болките , а за урината не сум помислила на нешто , незнам, ама мене многу често знае да ми е темна како кафенка т.е ептен темна портокалова , урина и крв на 25 ќе проверувам здравје па ќе видиме :)

Јас денешниов ден како секој нареден , со деца натака навака , малку комшилук истерав :) дојдов замота сарма :inlove: од сабајле немам залче ставено во уста само дупло кафе во гоолема шоља испив и еден еклер изедов за да не сум без ич , сега од кофеинот бебуш мрда ,клоца растура :D одмарам со деца и јас кога спијат ,после во акција пак :) немам некако желба да укл. перална машина а купишта ми се собра за перење , кога ќе ми текне колку е ладно надвор не ми се пружаат алишта , подноктици фаќам од студв :rofl: ќе чекам сонце да има малку па потоа ќе перам (fingers)
    Имајте убав ден сите:hug: :l:

На Пчела, Skorpija25, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    4.328
    Можеш и во Градска болница, со упат од општ матичен.