@DuchessAnn аспирин се пие до 32ра недела. Ова ми го кажа трансфузиологот. Сепак доктор одлучува дали и кога ќе го прекине
Добро утро, надвор кочан, стоjам 100 саати пред шифоњер и мозгам што да облечам за на работа Кај мене почнаа ноќните "терори", секоја вечер сонувам страшни глупости, како ми паѓаат заби, па како имам породилни болки и тоа ептен реално ги осеќав што кога се разбудив не бев сигурна дали навистина ме болел стомакот или бил само сон Аспирин сакаше да ми даде да пијам и мојот матичен, а забременив нормално и имам скроз нормална бременост. Не го пијам зашто не смеам, алергична сум. Не разбирам зошто е тој потребен кога прва бременост истерав без ниту една додатна терапија. Дали и докториве имаат нови протоколи по кои треба да работат, незнам. Еве и за утрогестан исто, речиси секоја трудница ги зима.
Добро утро! Денов ќе биде напорен за мене, поспан, никаков... Во последно време повеќето се такви... Едвај станав од кревет во 8 и спремив дете за во градинка, направив обид со кафе и чај да се расонам ама залудно... Дремев во фотелја и се наканував да станам и да профункционорам некако... По некое време се разбудив заспиена во фотелја, околу пола саат сум спиела. И не беше воопшто лесно да продолжам со денот, дури и нервозна бев дека доцнам цел час за на работа. Еве сум сега од работа ви пишам, иритирачка глетка сум за околината и осеќам ги нервирам ваква дремнена и незаинтересирена за работа. Ќе го иседам денот, гајле ми е... не работам ништо. Себична јас! Инаку бебката си мрда и си расте, растам и јас со неа па ќе треба после порагај да слабејам, 10 кг сум во плус а уште 8ми месец терам. Тоа буцки... убав ви ден!
Јас не одам на работа па сум опседната со тоа немам што да облечам. Можам да претпоставам тебе како ти е. А соништа, соништа...еден тон, но среќа најчесто во првата третина од бременоста. За утрогестан се сложувам, и јас кога бев МАкедонија и мене одма ми дадоа, потоа Димчев ми го прекина. Дали воопшто ми беше толку потребен не би можела да кажам. @S*K*O*R*P*I*A, едвај те тагнав . Благодарам за советот околу купката и уљето. Вчера ги набавив, првичниот впечаток е позитивен. @Chantal како си, пиши нешто ? Кај мене ништо ново. Пак во постела, континуирано болна....барем денес порелаксиран ден па можам да одморам малку. Убав ден мешиња.
Здраво мешиња. Јас подобра, ми рекоа утре ке ми ги прекинат лековите да видиме како ке бидаам со магнезиум па ако е се ок се надевам ке ме пуштат. Секој случај ке си полежам дода крајот на неделава.
Zdravo i od mene mesenca, nadvor ladno jas pod kebence sum nonstop doma od mene ne se ocekuva nisto rabota, doktorot mi rece da odmaram maksimalno kolku mozam znaejki Ja mojata istorija. Pozdrav..
Zdravo mesijna najubavi Maka si imam cela nojk ne spiev ne samo vecer od kako sum bremena nemozam mirno da spijam. Sonovi strasni nema nojk da ne sonuvam strasni sonovi,kako loso se slucilo ma moite,mene, nacerka na mmworried:kako mese boli,la nesto ne è vo red so bremenostakosmariiii!!!!!..... Samo dobro da bide sestrav imam od se Imam bolki vo dolniot del od stomakot,dodeka srediv kujna i rucek otidov da mockam i malce potemna boja imavse prrplasiv se nadevam se è vo red... Poslednive denovi dodeka trrba da idam bajno me blokira naednas dolniot del v mese ma eho se bese vo red,na ginekolog za dve nedeli Da se rucka ke legnam da odmoram,se nadevam kepomine ako ne ke idam na dezuren... Imajte ubav den
Значи крајно сум изреволтирана денес Каков Марфи ми се случи и, прв пат после не знам колку време, да станам со јаки мачнини да повраќам, едвај стоев по сабајле, да се макнам до државна со приоритетен упут за димерите, и да ме вратат зашто не ми е од докторката од Гак упутот, туку матичната Абе мислиш опрација требаше да правам трудница со приоритетен упут враќаат за едно боцкање, срамота Ќе пробаме следна недела со приоритетен во Воена, испутувала ли некоја таму димери да ми каже како е? Ако не успееме па Авицена, која е цената за димери? Убав ден женцки
Матичен не може да даде приоритетен за таму. Само преку ГАК. Сме дискутјрале за ова во темата за д димери.
Проблемот е тоа што јас веќе имав упут крај декември, па Ана не можеше да ми даде приоритетен никако, па рече да си земам од кај матичната ,и кажа да потенцираме кога ќе одиме што е работата, ама џабе.. ме интересира дали во Воена би можела да пројдам со упут од кај матична, така ми кажа мојава полесно е таму да пројдам... Ако не Авицена како се движат цените и истиот ден ли ги даваат резултатите?
јас лани постојано одев со упат од матичен за д димери но сега изгледа смениле, еве ти ценовник за авицена http://www.avicenalab.com.mk/mk/Analizi
@ludoto19 јас одам без упат, трансфузиолог ми креира. Само допис од докторот што да се испита. Ми дават предност тука кај нас како трудница и не ми прават проблеми. Ама тоа пак на добра вољја на докторот.
@ludoto19 во воена знам дека испитуваат, но незнам дали со приоритетен ќе завршиш работа. Во авицена мислам беа 800 ден само д димери. Не прават хемостаза. (Колку што знам). И нема мислење. Во хемолаб прават ддимери и хемостаза 2200 ден, ги даваат истиот ден, или следниот ако отидеш подоцна. До 18ч мислам боцкаат, а резултатите ги праќаат на маил.
Авицена проверував димери кога бев бремена, а хемостаза исто мислам дека не проверуваат. Ама не даваат терапија ако треба за разлика од Хемолаб
@danichap Bas mi e milo stom sum barem malku pomogla. Neli ovde sme site za toa da si pomagame sekoj so svoe iskustvo..
Како сте денес мешенца читам постот на @girl-miri и наврати на два-три пати да не сум пишувала јас ,а да сум заборавила буквално иста сум со спиење и болките , а за урината не сум помислила на нешто , незнам, ама мене многу често знае да ми е темна како кафенка т.е ептен темна портокалова , урина и крв на 25 ќе проверувам здравје па ќе видиме Јас денешниов ден како секој нареден , со деца натака навака , малку комшилук истерав дојдов замота сарма од сабајле немам залче ставено во уста само дупло кафе во гоолема шоља испив и еден еклер изедов за да не сум без ич , сега од кофеинот бебуш мрда ,клоца растура одмарам со деца и јас кога спијат ,после во акција пак немам некако желба да укл. перална машина а купишта ми се собра за перење , кога ќе ми текне колку е ладно надвор не ми се пружаат алишта , подноктици фаќам од студв ќе чекам сонце да има малку па потоа ќе перам Имајте убав ден сите