Во право си и тоа мнооогу , имам родено две , наскоро здравје и третото ќе пристигне кога помислувам дека е трето и најверојатно на три ќе си бидеме здравје Боже само здравје да си имаме за четврто не размислувам нека дава Бог кај тие што немаат и така ме фаќа некоја тежина и тажно се осеќам за тоа колку е преубаво бебка кога мрда во меше , самиот миг пораѓајот и првото запознавање , нема по благословено нешто . Нели ?!
Ви се приклучувам и јас во групата, 6та недела - 6 +4 така нешто, бевме на лекар, срценце се слуша Со абдоменално ехо и тоа оти со вагинално ехо не дозволив. Иначе на мојот роденден направив тест и си добив поклон 2 цртички. Фембион 1 земав на своја рака, ја прашав лекарката што да пијам она рече све е исто од тие, и за 6мм бебе сега за сега е битно да си јадеш овошје и зеленчук, многу искулирана жена ми рече дека све е супер да уживам во бременоста па ке се видиме на 12 та недела. Ќе ми треба и матичен ама за тоа ќе прашувам подоцна пошто имам милион прашања. @Chanell* честитки, се бркаме по темиве.
Со лесно @mimiiiii . Многу ми е мило. Матичен немам ни јас. Еве 7ми го терам. Докторот каде водам бременост и ми ја знае историјата си го викам матичен. Како и да е за упати и чудби ќе ти треба само. Бар кај нас е така. Оти не се тука нешто стручни.
@iloveyou29 @duffi ви благодарам девојки. Инаку за матичен ќе ми треба за боледувања највише имам симптоми на мрзливост дали од возбуда и збунетост пресметувам по 2 пати едно исто Бев во Ремедика кај Снеже Стојковска вака ок ми беше, некој искуство со неа да не има? Она секако не може матичен да ми биде ама планирам кај неа да идам за контроли.
Zeni ima li nekoja sto ima abdomenalen serklaz? Me interesira kako se nosite so nego. Jas dvapati primam tokoliza a bolkite mi proizleguvaat od serklazot. Sega sme 27 nedela +5. Mnogu me zatega, mnogu Bolki vo preponite I dolu stomakot. Nekogas mi pomagaat 2 paracetamola I nos-pa ama nekogas ic bogami. Pls pisete mi ako imate takov serklaz ili nekoe tugjo iskustvo ako ste cule so nego. Thanks
Здраво на сите. Сеуште не ми е потврдено од гинеколог дека сум бремена, бев вчера но ми кажа дека е сеуште рано,направив два теста, едниот пред два дена,ми покажа две црти,едната побледа,но денеска и двете беа црвени. Имам воспаление на бешиката и д.р ми препиша антибиотици Зинат, Сакав да прашам дали би му штетело на бебето? Дали има некоја со вакво искуство? Ви благодарам.
Поштетно би било да не ги пиеш Зинатот, не дај боже поголема беља да не се направи со воспалението. Јас 5 недела пиев Панцеф. И двата лека се категорија Б, безбедни во бременост.
Гуглач сум хаахах. Првин гледам на пр. Зинат дека е cefuroxime, па после дали е безбедно во бременост.
@mimiiiii Фала, честитки и за тебе Јас сакав да ве прашам, дали е нормално во почеток(5та недела) да имам грчеви во стомакот речиси исти како менструалните? Секојдневно значи, ама на моменти ме фаќа не е константна болка. Ме плашат,а од друга страна па си викам матката ваљда се шири, се спрема... Преглед дури за 10дена имам, не знам дали треба да паничам.
Normalni se, no se dodeka ne se konstantni i neizdrzlivi pa togas e ubavo da se poseti lekar. Vo prvata bremenost gi imav skoro do 4 mesec
Не,далеку од тоа дека се неиздржливи. И кажав на докторката и не изреагира никако посебно, кажа само ќе ми даде капсули што ќе ми помогнат при болките, па мислев утрогестан затоа дека ми е даден. Штом е нормално, нема место за паника.
Iskreno ne znam zosto ti e daden utrogestanot, verojatno so pricina, no za tie bolki terapija ne treba. Pij magnezium direkt edno na den da ti se olesni malku
Ovde postojano pisuvav dali malata voopsto spie.Ne prestanuva so klocanje.Nekoj mi imase pisano deka kakva E vo stomak takva ke bide i koga ke izleze na svet.Ne veruvav.Ete se uveriv.Uste ne spie.Bunt krevaRaduvaj se sega da e mirno moze ke bide isto koga ke se rodi