Исто 5та недела,јас бев на преглед за да ми ја потврди бременоста и сега по 2 недели очекуваме срцева реакција.. За болките и непријатностите ич не се грижи,иста сум и јас,дури понекогаш се сомневам од толкави грчеви.. Ама,тоа е,дај Боже со лесна нога
Jok, vo cetvrtokot me pregledaa so raka ne bev otvorena samo za dzabe pak me raskrvarija i me simnaa da si lezam na patoloska . Sega me fati praznik i vikend nema pregledi ostanuva da vidime vo ponedelnik da me pregledaat pa da vidime do kaj sme . Ne im se iskaca na bebuski ubavo gi cuvam
Здраво мешиња. Јас да се пријавам, од дома. Ме пуштија контракциите се смириј, но чепот е 12-14 мм. И тоа мерено во средата. Во мегувреме освен цтг други прегледи немав па може и боље верувам во стручноста нивна. Од терапија добив за дома големи дози магнезиум и да одмарам. Синко баш е активен. Јас од трудница без никакви проблеми што трча сегде и, работи све сранав трудница што со страв иде до вц. Се надевам да издржи уште две недели ама ке видиме сепак ќе биде како решил он. Од утре мм ке пере суши све, јас ке диплам. Што ни недостига по интернет ке нарачаме. Да не заборавам мислеа дека можеби инфекција некоја ги предизвикала контракциите, но бисевите беа чисти.
Јас вчера ги купив првите алишта за бебушка. Нешто ситно, ама доволно за почеток. Сега само се молам сѐ да биде во ред на контролата кај Димчев и да можам конечно да уживам.
Девојки сабајле на бришење имав некој исцедок жолтеникав како желе не беше мн големо но прв пат имам таков исцедок инаку сум 38 нед.Да не е некоја инфекција?
Знам дека е глупав описот извинете ептен сликовито објаснив Тоа значи дека за брзо време ке се породам или?
Не знaчи ништo. Мoже дa се пoрoдиш зa 10 чaсa, a мoже и дo термин дa терaш (пa и дa нaдминеш) без чеп. Сo леснo. Јaс ви се мешaм вo темaтa иaкo не сум труднa веќе 6 недели.... Амa ми фaли темaтa мнoгу пa си нaврaќaм честo. Мнoгу е убaвa и мешетo ми фaли ведебелки.
Јас сум 32+4 и веќе неколку недели имам некаков си секрет жолтеникав, нема некој мирис . се е во ред онака само ова секретот нормално ли ,некаде прочитав во последните месеци било како подмачкување на род.канал и било сосема нормално . Некој со исти или сличен проблем ?
Морав да пишам дека многу сум разочарана од трудничките панатлони/хеланки на Ваикики. Јас сум висока и со долги нозе ама ова кај нив е нешто вонсериско, неодговарачки броеви, кратки ногавици и тн. Истово се однесува и за нормалната колекција. Најголем број од трудничките едвај ги натнував преку бутови, во струк и газ висат како бечви, а во ногавиците бев како Досе Неможев да верувам и дека во нормалната колекција сум стасала да носам број 44 (а од секој друг дуќан носам 40ка). Почнав да се нервирам дека многу сум се поправила, но убедена сум дека е до броевите. На крај си купив обични пантолони со струк-ластик, но знам дека нема да можам повеќе од 2 месеци да ги носам. Нарачав од золва ми од HM, но гледам во моментов немаат труднички па ја замолив да истражи од обичните кои се со лабав или широк ластик. Сега имам нова мака. Ми треба фустан за новогодишна прослава Што мислите, бива ли да натнам тесно фустанче до колена од овие што се сега во мода плишаниве? Или плишот многу ќе оцртува? Сеуште имам мал стомак, до прославата ќе бидам 17/18 недела.
Slobodno obleci si tesno fustance.Jas ne se ustrucavav voopsto.Nosev i tesno i kratko.Si se prcev so dolgoocekuvanoto mesence.Uste od sega mi fali.Edvaj cekam povtorno
Јaс вo 38мa неделa бев сo плетен фустaн нa прoслaвa зa гoдишнинa oд брaкoт и целoтo меше беше oцртaнo oблечи си кaкo штo плaнирaш.