Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    111
    33недела имам болки во долниот дел на стомакот, како со нож да ме сече и одвреме навреме најчесто кога повеќе стојам или одам болки во вагината. Нормално ли е сето ова , ?

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Можеби да е нормално веќе од овие недели почнуваат лажните контакции.
    Но кај мене беше показател дека треба да посетам доктор..

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Лажните контракции не се болни, само непријатни.
    Со стврднување на цело мешо, 30-60сек.
    Минуваат ако промениш положба.

4. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Deka pisuva deka sodrzat i folna zatoa prasav da se osiguram falaa..

7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @podravka јас земав сируп. гледам составот не е исти.
    IMG_20171212_071106.jpg
    Сепак јас сеуште не можам да се пофалам на многу позитивно искуство, дека не пијам секој ден заради столицата.
    Нож со две острици ми е :-\

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Apcinjata gi preporacuvaat zaradi folnata kiselina koja pomaga polesno da se vrze zelezoto.
    Inaku jas primetiv deka mi se regulira stolicata od koga pijam Maltofer, dali od niv ili slucajnost ne znam :)

На Momichka и podravka им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.545
    Допаѓања:
    114.266
    @Momichka сaмo oд oвие кaпсули сум имaлa редoвнa стoлицa инaку сите други препaрaти ми прaве зaпек. Прoбaј ги. Гoре левo нa сликaтa имa сoстaв :hug:
    20171212_093911.jpg

На Momichka и podravka им се допаѓа ова.
  10. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Јас денес кај матичниот да си земам упати, рецепти, да однесам комисиско боледување и му викам на докторот ај да удриме и едно ехо. :D
    Супер си растат близначиња таман се за 15 недела, дури пол за едното ми го кажа дека е куре 90%, дури и јас го видов ама беше убаво наместено, и за другото спомна куре 60%..а јас одма нееееее сакам една дунда... :rofl: ама не е сигурен за другото, лошо свртено. :D
    Да сум дошла за 2 недели таман пред нова година да сме сигурни.
    Како и да е, да си растат убаво гравчињата, и полесно ми е што направив ехо, зошто немам ич симптоми па паники ме фаќаат ако не отидам на ехо на 2 недели. (waiting) (facepalm)

На cvekence 03, ma4e1311, Mimmi39 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Mesijna dobar den.

Denovive custvuvam kako silni udari dole a cesto i dole vo intimata sto mi ide strav da ne e izleze nekoe noge:worried:
    Neznam dali e bebus ili nekoj del od mene:worried:

Iskreno so cerka nemav vakvi udari dole vo intimata i strav mi ide,neznam sto e? A cesti znaat da bidat :(

На ❤️Sneze❤️ и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.716
    И јас ги имав во двете бременоста баш во истата недела. Буквално сечење со нож. Најнормални бремености истерав до крај.

Како што и погоре одговорив, имав сечење како со нож, но и некои удраи доле, во интимата. Мислев раче/ноже ќе испадне. Е тоа беше во поодмината бременост кај мене, после 7 месец, бебушот така беше наместен, ама зависи и некој нерв да не притиска.

Инаку јас се преродив деновиве.
    Комбинација од млекото за бањање на веледа, уљето за амсирање на Др.Хаушка(кое одлично затоплува таму каде ешто има болка), по пола таблета калциум на ден и мислам клучното, носењето на појасот.
    Истиот ме спаси во предходната бременост од страшните болки и укочувања до парализа, сега повторно добар се покажува.
    Кој си има мака нека се распрашува дали/како може да го набави. Вреди.

На ma4e1311, ❤️Sneze❤️, Coco31 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    8.710
    Добар ден :)
    Тоа за сечењето како со нож надолу една сестра во болница ми рече дека е со главчето доле па кога го врти чуството е тоа.
    Инаку мене стомакот ми е ниско, чепот секој ден по малце се цеди ( бар мислам дека е тоа) и најново болки во кичма ми рекоа дека тоа од лежењето ке да е. Одмарам цело време и се молам за секој ден поминат кај мама во меше.
    Утре на контрола па ке замолам да го одбегне прегледот со рака што тука е задолжителен. Поздрав

На ❤️Sneze❤️, Bebulleee, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    21+2 sum uste e rano da bide taka svrteno:worried: vo vtornik imam kontrola na ginekolog se nadevam deka ke bide vo red:(se plasam da ne se porodam predvreme.

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Не е рано. За таа положба нема временски интервал. Може од сам почеток да е со главчето надолу.
    Може константно да се врти, нема тука правила. :)

На ❤️Sneze❤️, Skorpija25, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.289
    И моево беше со главчето долу тој период. После, на наредната контрола беше свртено горе.

На ❤️Sneze❤️, duffi и ludoto19 им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Јас ги испитав димерите и хемостаза, супер ми се :whew: Се надевам ќе издржат до крај така (waiting) .
    Сега уште да се испита тоа ќесенце шо ќе да е, чим отпаѓаат димерите, ама по се мислам дека
    ќе си искочи исушено сакусче. Си напраив едно тостче прееска за доручек, лумпува ова, хах не е научено на лебче изгледа вкусно му дојде ^_^:rofl: Лебче ич не се јаде, ме дуе и киселини ми прави посебно навечер, оф маки, ама затоа благо ;( Многу ми се јаде благо овој период, веќе ни ова не реагира на шеќер, не ни мрда преку глава му дојде :rofl:
    Во понеделник мерам за скриен шеќер, се надевам се ќе е во ред :D Зашеќеросана да не излезам само:x
    Инаку многу почнав да отекувам :( Сабајле станата од спиење прстите не можам да ги превиткам од шо ми се отечени, како мајски бумбар да ми ги каснал, очините капаци исто. Солено многу не јадам, не јадам после 18 ништо потешко, се овошје, јогурт пијам тој период, нешто лесно така баш поради ова, вода пијам како слон и еве пак отоци, дури и патиките ми се тесни :?: и стапалата одуени оти така

На Пчела, DuchessAnn, ❤️Sneze❤️ и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Не е рано, кај мене од сам старт беше со главчето надолу.
    @Chantal Ајде мила, издржете барем до 37ма и потоа нека иди баткото кога сака.. :*

П.С почнав со алишта перење веќе се сушат и чекам да ги испеглам, нема поубаво од тоа да си се спремаш за своето чедо :inlove:
    Тоцкај мали аливца, абе се топам.. :l:

На Rose-tulip, m.i.g, Пчела и 13 други им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Jas se plasam oti cerka isto taka bese svrtena nadole i se porodiv 32+4,pa zatoa se plasam.
    Se nadevam ke terame i nie do kraj:hug:

На ❤️Sneze❤️, Chantal и ludoto19 им се допаѓа ова.
  20. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Душички живи и здрави да се родат само јас сум 17 недела јас идам кај Панчевски во систина ми рече курле дека е Иста паничарка сум и јас ако не отидам на ехо на 2 недели готово паника ме фаќа сега па и кандида ми најдоа и уште толку паничам и јас како тебе немам никакви симптоми докторот ми закажува на месец дена ама неможам да дочекам Сега бев во четвртокот ме исчисти доле бебуш е супер и ми рече за 6 недели викам молам хахаххаха но нема шанси во меѓувреме ќе се оди кај матичната мора да си го видам курлето.

На Пчела, DuchessAnn и Independiente им се допаѓа ова.