Не се плаши и одмарај си кога така ќе осетиш , легни си и со малата зборувајте си во кревет или бојте боенка , така ќе си одмориш и ти и она . Такво чувство дури како болки имам и јас некогаш си мислам дека се некои контракции на матка дека имам стврднување на меше како гурање некое и болка ми ствара , се си препишувам на тоа дека нормално е дека бебе ми е многу доле и башка трето па затоа се тешам од преглед до преглед ...
Женски од Прилеп искуства со пораѓај на болница во Прилеп? Се изнаслушав муабети и искрено ме фаќа страв..
И јас имам бел секрет веќе 2 недели скоро знам дека бел е нормален а за жолтеникав да си прашаш гинеколог И јас сум од Пп и јас слушам и пофалби и хорор приказни ама истите приказни ги слушам и за во други градови така да без страв господ битно е да клај рака ако не клај тој рака кај сакаш биди сакаш во прилеп биди сакаш во бт кај таше или во странство џабе ти е.. Со лесно нека е која недела си?
30та недела сум, рано ми е ама се плашам многу. Во право си за тоа ако треба да се деси нешто и кај најдобрите доктори ќе се деси ...
Душо, ти престана да одиш кај Поповиќ на прегледи? Зошто кај Панчевски? И јас сум иста како тебе, на 10-тина дена одам на ехо, кај Поповиќ, па кај матичниот. Не се издржува 1 месец .
А ние во странство едвај издржуваме. Тука ехо прават само во 12 недела (за прв скриниг) и 20 недела. Ако има хитна причина се прави и уште еднаш после 30-та недела.
Со Рупурут. @minneymouse82 тука има многу членки во странство, одат на прегледи на 4-5недели. Овој многу долг период кај тебе. Инаку на почеток и јас трети пети на ехо. Те во Сисина те кај мојот доктор. Па фино ме подбраа дека од толку чести прегледи нема потреба кога нема индикација. Па сега одам на 4 -5недели.
Еве јас сум во Германија и така е но имам можност да си доплатам за ехо секој преглед што и года правев . Види може имаш таква можност.
Точно. Прегледите се на 4 недели, а здравствената каса покрива само 3 еха во цела бременост. Плус ехо е само во итен случај. Секоја бременост го правам истото како тебе. Во договор со моменталните матични гинеколози, за одредена сума, добивам ехо на секој преглед
Да душо престанав веќе кај Попович сега сум кај Панчевски јас и предходно си одев кај него он ми е врв од доктор но и Поповиќ ми е закон но он е за ивф постручен еве и сега за бактеријава сигурно немаше да ме фати да ме исчисти него ќе ми дадеше вагиналети и чао приетно неможат стварно да се споредат за многу работи.Ти како си растеш ли? Која недела си?
Одиш на преглед секој 4-5 недели ама без врска се. Бабицата те прашува само како ти е, дали има некои промени и мери притисок.
Јас уште одам кај Поповиќ и така планирам да продолжам до крај. Не ми се менуваат веќе доктори Ептен ми е супер доктор. Сега сум 16+5 и веќе ми се познава трудничко стомаче .
Да Аспирин 100. По едно. Не е за тебе. Уживај таму. Јас го пијам поради спонтан претходно. За подобра циркулација во матката, при високи д димери. Тогаш го даваат.
Koga go pies, na sabajle na gladno ili posle rucek? Jas pijam preventivno za cirkulacija na krvta, ne mi cirkulirase dobro krvta trombocitite mi bea zgolemeni na 2 pati koga pravev krvna slika i pocnav da pijam po edno dnevno ama go pijam na gladno stom stanam od spienje na sabajle . Za Toa prasav kako go piete vie aspirinot.
Извини не сум те разбрала. Наутро на гладно да. Ама ако ти ствара болки можеш и после јадење. Најбитно е да се пие. Инаку по правило на гладно.