Без галје мајка, примив и јас инексии. Бебето го немаше 10дена. Само на сабалје мн минимално еднаш ќе клоцни колку да знам дека е тука.. Нормално е.
Дали некој знае да ми објасни што значи резултатот од урина што ми стигна.Во уринарен статус ми пишува ВИДЛИВА ФЛОКУЛЦИЈА.Опасно ли е,што значи??Бремена 22 недела сум.
Isto bev.Deka vo momentot lezev na patoloska i me predupredija drka nema da e tolku aktivna.Taka i bese.3,4dena skoro ic ne mrdase
Женски смеам парацетамол? Ми се чини ко температура да кревам, дали од страв за утре за контролата или грип ќе ме фаќа...
Ме фати некоја настинка па се напив еден парацетамол и еден витамин ц, ама за два саати носот многу ми се запуши и грлото почна да ме пецка, а страв ми е да пијам било што Инхалации со камилица и гаргара со сол смеам ли?
Смејш. Можиш и инхалација со крупна сол, мене повеќе ми го одзатнува носот кога ми е затнат. А можиш и капки оперил да користиш
Mene doktorkata mi kaza da gi cuvam site smetki od eho i testovi sto pravev i na kraj da gi odnesam vo krankenkasse ako tamu ne gi priznaat kaj steuerberater dekaa se vrakale del od aumata na pari. Kolku e tocno je znam no ke go napravam. Isto plakam i jas sekoj pat koga odam da si ja vidam princezata da mi olesni malku inaku bi mislela samo. Taka posle sekoe viduvanje so mm ja zborime do slednoto viduvanje.
Ne razbrav...vrakjaat pari??? Koj? Kade koga kolku? Inaku jas se si cuvam smetki...ko da sum osekjala ama moite se od remedika, ima vrska??
Мене во аок сега ми рекоа дека само за едно ехо ке ми признаат да ми вратат. Во секој случај чувам и другите сметки па ке видам и со штоербератер.
Тешко кај нас во МК да враќаат пари, да не речам, невозможно. Кај нас сите прегледи се наплатуваат, дури и тие кај матичен коишто треба да бидат бесплатни.
Да се наплаќаат прегледите кај матичен за кои не сум добила ниедна сметка И да враќаат пари кај нас нема да можат да се подигнат.
Јас додека бев бремена ниеден преглед не платив. Уште се чудам како плаќате кога е без пари? Па ако плаќате без да се буните ќе наплаќаат, многу јасно.