Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Maticnive site naplakjaat. Za bris 100ka od stapce koe pritoa sam si go nosis. Eho ovaa bremenost ne pravev tamu

Последна измена од модератор: 15 декември 2017
    На fana и stevemila им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kade e bez pari?Kaj maticnite?!Ni eden pregled nemav kaj maticen.A za brisevi si plativ ko so plakav i prethodno

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @wannaBeMomma Нашите матични не наплаќаат, еве ни мене ни на другарки и познанички кои биле бремени. Брисевите и јас сама си ги носев, ама не платив за стапче.
    @stevemila За матичен зборувам. Ако си немала преглед кај матичен ќе платиш фала богу. И јас на приватно си плаќав кога одев.
    Впрочем и тогаш беше активна ваква дискусија. Имаше членки кои плаќаа и членки кои не плаќаа. Ама, факт е дека не смее да се наплаќа кај матичен. Баш ме интересира што ви велат кога ќе прашате зошто наплаќаат. Не е фер да користат нешто што не смеат.

На Пчела и Momichka им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Tuka si derat na veliko :)

На Пчела и fana им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Мене не ми земаше матичната за брисеви додека бев бремена, а така си зема, сега за два бриса ми зеде 100.

6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sigurno nema da se raspravam za 100den.10god skapav po bolnici.Koga konecno Bog me blagoslovi nema da se zamaram so takvi gluposti.Za mene e glupost.Da se raboti za poveke pari u red ama za 100den ne mi isplakase da si pravam stres vo mojata rizicna bremenost

На jule84, Skorpija25, Сама Дома и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Кои се тие матични што не наплаќаат ? Јас само знам дека на ГАК и во Чаир не се наплаќа ништо за бремените , ама за кај матични до сега немам слушнато такво чудо :)

На ludoto19, stevemila и Сама Дома им се допаѓа ова.
  8. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

Не се секирај срце јас примив и сега пак ќе примам... нормално е тоа нема штета од нив. :) Те гушкам <3

9. sneshko

sneshko Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    146
    Мене матичната ми наплаќа некогаш 200некогаш 250 за ехо ако сакам сликичка од бебчето +50денари за сликата,кога ме боцкаа прогестерон носев инекција,шприц и игла и за услугата што ме боцкаат кај матична +50денари.Еднаш се случи да отидам без новченик ми беше само за да ми издаде боловање но инсистираше за да направиме ехо и ми направи и вели 200ден и кажувам дека не носам ништо со мене ми вели:во ред е ке платиш нареден пат ке помниме. Никогаш не добив фискална сметка

На stevemila и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Нигде немам платено бидејќи сум бремена, освен кај матичниот. Првин не ми земаше пари па откако му кажав дека сум Плодност ме цепи по 300ки :fubar: за брис не ми зема пари. Само за ехо е ај разбери се, шо вели стеве толку дадов па сега кога дојде на крајот на 1500ден цела бременост|(

На Пчела, ludoto19, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  11. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.529
    И кај мене матичната не ми наплаќа, нити во оваа бременост нити во претходната пред 4години. Кога одам на приватен преглед кај друг доктор таму си плакам секако, ама кај матичниот гинеколог не сум плакала!

Инаку @Kitten да се надовзрзам на твојот муабет за предвидување на полот. Уште кога кажав дека сум трудна сите одма почнаа - машко е, ајде по девојче си личи машко да си родиш, па името му го ставија, па на секој преглед ме прашуваа ,,се виде курето?,, Не ме нервираа, само смешно опседнати беа и колешките, и другарките, роднини, сите... А јас огрооомна желба да имам девојче уште едно. Кога соопштив дека е девојче искрено никој со мене не се израдува, сама си бев во мојата среќа. Сега пак замараат со муабет - морате на трето да одите, што без машко дете ли ќе се оставиш? И на таквите коментари им нема крај... плус и со сожалување гледаат на мене, демек - лелее, пак девојче, ај не се секирај третото ќе е машко...

Друго што да ви кажам буцки, јас деновиве сакам да купам нешто на бебката, мислам редно е во 34 недела веќе да ме фати мерак. Од големата дада имам многу нова облека и бебешка опрема, имам и со етикети непочнати алишта, ама пак мерак ми е и за оваа бебуле да купувам... Секако ќе и земам нешто, ќе ја дотерам!

На Skorpija25, mimiiiii, Пчела и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    @snegulkata ме изнасмеа со муабетов :D Истото и мене сега ми се случува, муабети од сите- ај сега едно братче- или -ептен си се разубавела, сигурно носиш машко-а јас им викам дека истото ми го збореа и кога бев трудна со ќерка ми :D Колку да се зборело.

А искрено знам и што би ме очекувало ако е девојче (сето тоа што го спомна дека ти се случува), ми текнува и на муабетите на @joy1 :D

На mimiiiii, Пчела, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Да се пријавам во темава :)
    И мене ми дојде ред за тука:l:
    Не знам како се рачунаат неделите, според апликација што си ја симнав сум 6+3.
    На ехото стоеше 3 дена понапред.
    Имаше срцева акција.
    Ми даде упат за трансфузиологија за крвна група и РХ фактор, ми рече ќе ме примеле без мој термин, што ми е многу чудно!? :^) А термини нема.
    Цела сум изгубена и во ништо не се разбирам, заборавив да прашам од се што мислев да прашам.
    Следен преглед ми го закажа тој за прв скрининг(за месец и пол), а до тогаш ми рече да направам крвна слика, па се мислам дали ми е рано уште од сега, или да напраам една сега, па пред следниот преглед уште една? Што викате?
    Ќе напраам секако уствари, да видам како почнувам и како ќе тера крвнава слика.
    Никакви симптоми немам освен осетливи гради. Сите ми викаат дај Боже да истерам така.

За прегледот матичната не ми наплати ништо, гледам погоре за тоа зборувате, а баш мислев ќе наплати, спремна со пари бев:$

Последна измена: 15 декември 2017
    На Annath, Skorpija25, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Мила а мене што ми викаат : " Не се секирај четврто ќе е женско ":rofl: на маж ми кутриот почна коса да му побелува од нас , а не па и четврто :rofl:

На stevemila, mimiiiii, Пчела и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Брисот е чист... :party:(poolparty)

На TheGetmaki, stevemila, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    @TeddyGrey добредојде женска!
    Многу ми е мило што невестите кои спремавме свадби во исто или приближно време сега се спремаме за принова! :inlove:

Ќе те примат без термин, сигурно е приоритетен упот. Мене како трудница и ред ми даваат да не чекам. :wasntme:
    Крвна слика можеш пред преглед да направиш.
    Јас обично непосредно пред секој преглед правам. Пресни да се резултатите. :D
    Ако не си правела оддамна направи и сега. За мирна душа. Бар кај нас возможно е кога ти текне да се боцкаш. :D

Со лесно!!

На mimiiiii, Пчела, @Verba и 6 други им се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Zenski dali znaete koja oznaka e za otkucaite na srceto kaj bebeto??

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    @TeddyGrey добредојде.

Јас како мајка на две моми, со трета на пат(обратно од Снеже:D), да искоментирам.

Јас стварно не ги сфаќам коментарите од тој тип.

Се обидувам да резонирам дали они на машкиот пол даваат поголемо значење, па женско е помалку вредно, дали мислат дека јас давам поголеми значење и имаат такво мислење за мене...не знам што е полошо.
    Освен нека е живо/здраво, мене ми е стварно сувишен секој коментар. А со она наредно вакво или такво се чекори по тенката граница на дрскост. Ако некој мисли дека е љубезност, традиција или шта ти ја знам на некој да му упатиш сожалувачки коментар или поглед за најмилото и најсаканото, не е.

Јас верувам дека во моментот кога некој ќе дознае дека носи нов живот во себе тоа е најсаканото и најмилото човече на цел свет, иако нема сеуште дефинирано пол.

После е сеедно.
    Љубовта и радоста се тука, и не би посакале ништо друго.

На stevemila, Skorpija25, irena.1 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Да, @duffi, го приметив тоа за невестите и јас.
    Тебе ваљда те пуштаат прва зашто имаш стомаче... :D
    Да стаам една перничка :o
    Ќе напраам сега една крвна слика со овој упат, па таман пред преглед за 1 месец уште една. Мирна глава.

Фала @danichap ... И јас сакам девојче, ко за прво :)
    Од што многу посакувам девојче, може да заклучиме дека е машко.
    Ќе раѓам дур не родам девојче :P

На Skorpija25, mimiiiii, Пчела и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    4.328
    Пред да излезам од кај докторот, си пишува сметка (како на параграф) и ми ја дава. И јас се чудам, дури и сум прашала културно, без да кревам врева, но ете тие така работеле. Мислам дека и во многу други ординации е истиот тој принцип.
    Каде е твојата ординација во која не наплаќаат преглед? Одма да се префрлам :)

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.