Секоја болница во различен град има различна политика. Не се оптеретувај со тоа. За мене нема никакво значење дали маж ми ќе дојде по мене со ружи или не. Да помине се како треба, со или без цвеќе, ич не е битно.
Тука кај нас, можи да донеси мажот нешто ама кога си оди за дома да си ги земи назад, цвеќе-мече за бебе
Да во првата бременост имав скриен шеќер и голема е веројатноста дека ќе се повтори и сега, имав пишано погоре дека минатиот месец кога проверува крв глукозата ми беше висока глукозата
Женски, а дали смеат да се користат капки за нос, Оперил на пример? Скроз се затнав ама не знам дали смеам да ставам...8ма недела сум
Znaes nekako epten se smiri beba, denes Edna nedela otkako gi primiv I seuste e mirna, ne e kako sto bese temperament. Taka I kaj tebe e? Inaku I mene mi kazaa za dve tri nedeli pak ke se bockame.. Jas sum koristela operil P. Toa e za deca ama konsultiraj se so Dr
Може. Можаш да пробаш со инхалации од камилица, или да си земеш инхалаторче за нос. Кај трудници знае да се јави труднични ринитис , ако во не е настинка.
Osven ako ne si nastinata, kje si bides do kraj zatnata. Jas navecer si disam na usta standard cela bremenost. Operilot mislam ne e dozvolen
Ако мислиш на државна бт не само на бегање туку цело време можи. Сокови, чоколада, овошје од дома. Мене дури и тост од кај бомбата ми носеше
Мене од 36та недела ме презеде докторката што ме породи и ми побара ддимери. Ми беа благо покачени па ми креира одма прием во болница,значи како да лежам таму и секој ден одев на боцкање.
Не смее посети во Чаир, нема да може да дојде да ве види, а ти ке си на втори кат и тешко да те пуштат и да искочиш. Ке донесе се што сакаш и ке даде доле на шалтерот и после задолжена ке дојде да ти донесе во соба
Kako ke branat jadenje koga jadenjeto od bolnicata im e uzas jas pred cetiri godini koga ragav tamu mandza zelka vika sakas za jadenje 1 juli bese 39 stepeni pa vo toa zesko ne znam dali nekoja rodilka bi posegnala po mandza zelka
Цвеќе имаше цимерката моја и седеше цело време во соба, а и јас знам дека е забрането за цвеќе. За мечиња, балони не прават никаков проблем. Јас сама му ги давав на мм тие што ми ги носеја да ги носи дома да не ми држат таму место зошто беа многу. На цимерката исто и стоеја тука цело време.
Denes kontrola kaj ginekolog,dobro e se no moram da odmoram bidejki bolkite vo dolniot del na stomakot ne se normalni bolki. Mi dade tabletki za smiruvajne na bolki i kontrakci+fero. 22+2 sme se nadevam ke uspeam do kraj bremenost,mnogu se plasam od porano ragajne kolku da se trudam malce ostana strav od prvata bremenost i plus nemam mirna bremenost. So lesno na site.
Оф леле па нели ти имаше кажано нормални биле болките се ширела матката..? Не се секирај мораме да имаме позитивна мисла ... ќе се среди се
Zeni jas umiram od bolki , 38 +2 sum so bliznaci , od sabotata pocnas bolki dolu vo karlicata. Ne mozam da legnam ne mozam da stanam cekor ne mozam da napravam . Bev na gak mi rekoa normalno bilo od tezinata na bebinjata i mi rekoa magnezium 3x250 , bedoksin , dijazepam i paracetamol. Nisto od ova ne pomaga . Utre ke odam kaj mojot doktor na gak samo neznam kako ke se odvleckam do tamu. za ovie bolki ne bev informirana i upatena prethodno.