Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.900
    Допаѓања:
    13.520
    Јас на крајот од бременоста се искривив. Не можев да одам, плачев од болка. И јас се чудев што беше тоа, ама и после пораѓајот ме држеше. :(

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Pa na pocetok da ama posledno vreme malce posilni bea bolkite,se naddvam ke se smirat i ke se sredi.

Buscopan i progesterone i edni drugi ne mi teknuva na imeto,progesterone sekoj vecer 1,buscopan 3na den da pijam 15dena.

Se molam se da mine dobro.

На ludoto19, ❤️Sneze❤️ и Independiente им се допаѓа ова.
  3. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    4.328
    Мамички, кога се чувствуваат првите движења на бебушка? Како го опишувате тоа движење?

Во долниот дел на стомакот (мислам дека е матката) почувствував нешто како меурчиња, 2-3 пати и престана.
    Дали е тоа движењето?
    Помислив да не се гасови, но далеку е од цревата. :)
    Инаку, 17+5 сум.

На Sexybaby86, ludoto19, TheGetmaki и 3 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    Тоа ќе да е.
    Меурчиња, пеперутки, нежно скокоткање, галење...

На Sexybaby86, ludoto19, TheGetmaki и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    4.328
    Душо, да знаеш колку ме израдува :) :inlove: ^_^

На Sexybaby86, ludoto19, TheGetmaki и 6 други им се допаѓа ова.
  6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    4.903
    Мене матичниот ми го наплакаше секое ехо, и секој преглед. Минимум 600 ден, ехо и цтг 800, брисеви и цтг 900, маж ми отиде по дознаки за боледување и нему 300 ден и.т.н. Се работи за др. Срѓан Ѓорѓиевски од Куманово, доста познат лекар ама крајно безобразен во последно време.Не сакав среде бременост да менувам лекар па одев до крај кај него ама моја нога таму више не стапнува. Последниве 2 месеци одам еднаш неделно во Ремедика, платив само 6000 ден првиот пат како припрема за породување и тие ке бидат одбиени од цената на породувањето а за другите прегледи (ехо и цтг) не ми наплакаат ништо.

На Chantal и Bebulleee им се допаѓа ова.
  7. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    8ми месец сум незнам дали ми е од хормониве ама во текот на бременоста многу депресии ме фаќаат... само на плачење ми иди си мислам оти никој не ме сфаќа;( а како се приближува 9ти месец неможам ни да заспијам од што мислам како ќе поминам на пораѓај премногу се плашам..;(

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    :^):^)
    Во иста фаза сум и јас .... само некои мисли безвезе ми идат во главава ...како што ќе биде, и јас сум 8 ми месец да не е до тоа нешто ахахаххааха
    На пример вчера се утепав од плачење без никаква причина.. еве незнам

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    114.292
    Мора да бидам искрена и ќе ви кажам неколку работи без намера да ве плашам.
    До хормоните ви е и тоа ќе продолжи и после породувањето со зголемен интензитет за жал.
    Не верувам дека во овој форум постои некој кој повеќе од мене се плашеше од породување опседната бев со тоа ама помина. Тоа е еден ден и било како да се породите ќе помине веднаш битно ќе ви е бебето а на вас нема ни да помислите.
    Моја препорака до вас и до сите мешковци е да се наоружате со челични нерви и тон трпение за доењето по доаѓањето дома од болница. Додека се навикните еден на друг е мачно и многу тешко а хормоните лудуваат. Додека бебето и вие се научите да цицате градите болат страшно (јас пломба си пукнав од таа болка).
    Уживајте во бременоста нема поубав период од животот , господ е со вас и се ќе заврши најдобро. Само опуштено и позитивно :hug: :hug:

На mimiiiii, Ano, DuchessAnn и 12 други им се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    И јас така осеќав од 15та недела, ама не бев сигурна :D како вибрации, згрчување, и до ден денес ги осеќам истите движења некогаш, така да сигурна сум сега дека тоа било тоа :$

Инаку за хормоните и мене ме полудуваат, 10 минути ми е жешко се потам ко пекол 10 минути ладно, не знам што сама со себе :?:
    сабајле чим станам рацете не можам да ги превиткам ме болат прстите, стапалата ме болат како 5 саата да сум трчала, има ли друга такви симптоми :D се мислам од отоците ќе е.
    Вчера прв пат и колострум ми протече, бистра бела течност, некако негативно на психа ме акна :tmi: Па дури си поплакав и јас, абе хормоништа. Некако се ситни времето и нормално е да се плашиме за се што следи , т.е пораѓај, мене па повеќе ме плаши после него :D периодот на прилагодување и привикнување :)

На mimiiiii, Skorpija25, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас после пораѓај си плачев на неколку наврати. Од нигде никаде, солзи :)

На pile30, Ano, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    114.292
    Исто и јас не неколку пати секој ден си плачев не можев да се сопрам, а не знаев зошто :doh:

На pile30, Ano, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  13. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Јас во бременост не плачев ама од ко се породив ме стигна и баш за глупости, од нигде никаде.Баш додека фативме ред дома со цицање и приспособување една на друга.

На Ano, Bebulleee, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Јас сум 8 ма недела и од сеа се плашам за породување, цела тема исчитав, видеа гледав, башка и сонувам:doh:
    Друго се осеќам депресивно оти се чуствувам дека сите ме гледаат како фурна. :D Сето тоа внимание и зборење за прегледи што треба и што не треба во бременост страшно ми оди на нерви. (facepalm) Мислам сакам да правам нормален мубет не сум заборавила како изгледа тоа. За бременоста си збориме и се радуваме јас и маж ми, не мора сите де. :P
    Иначе на работа не сум кажала се уште, не дека се плашам туку се осеќам нормално барем таму. :rofl:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    Некогаш се прашувам сама себе како му е на мм:tmi:. Сигурно сум напорна последниве години:rofl:.
    Сепак мислам дека првите две бремености немав некоја посебна мака, сега, третава, сум поосетлива и пипава :worried:.
    Инаку вчера ја видов момата. Карлично поставена, главата директно под желудник. Пладнето бев и да проверам тироидата, за среќа брзо завршив работа.
    Се надевам петок ќе ми кажат резултати, да знам дали сеуште со еуторикс 75 или ново дозирање. Стадард болки во карлица и укочувања. Ама појасот, масажите и топлата бања помагаат колку толку. Туку мака си имам со грчевите во мускулите. Се будат по неколку пати во текот на ноќта со страшни болки и грчеви во долните мускулите од нзоете. Пијам веќе 2 пати по 400 мг магнезиум и не помага.

Ај, да не биде бетер.
    Убав ден мешиња.

На Kitten, kukla21, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Na kolku stepeni voda lezis vo kada?
    I jas imam mn bolki ama sube mi e..

17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    Трета бременост веќе практикувам топла бања и многу ми помага. Знам дека не смее многу жешка, предизвикува контракции...
    Но со оглед на тоа дека обично се бањав/туширав со премногу жешка, сега само намалив и добро ми годи.
    Точно степени на жалост не знам...

На ❤️Sneze❤️ и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    @danichap За грчевите исто :( ем пијам цела недела по 2 магнезиума, предходно почнав да пијам по 1 со надеж ќе ги снема, ама ете сабајлето у сон се тегнам и одма ме фаќаат страшни грчеви при истегнување:doh: Ништо од магнезиумов значи, ќе си ги трпиме :( Инаку за ова топла вода што викаш контракции, дали има улога и ако се бањаш со многу жешка вода :sweat: Јас имам таква навика се бањам со многууу толла вода... дали би влијаело тоа?

19. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    Ме утеши сега :D.. сите истото го кажуваат дека после порајѓај уште потешко е.. ама тоа е тоа мора да го издржиме и тој период инаку како ќе знаеме дека сме мајки :)

На Mihaela123456, mimiiiii и fana им се допаѓа ова.
  20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    Теоријата вика така, дека жешка вода предизвикувала контракции. Јас практикувам топла бања, преѕподтавувам потопла од општите препораки.. но мене ми годи. Но не би можела да препорачам на друг оти не знам како би реагирал. Јас еве немам мака.
    А за грчевите... ќе си трпиме.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.