Zence tamu si na sigurno. Sto I da treba zgrizena si. Baraj si prasuvaj si. Znae dedo boze sto pravi so nasite bebinja, ne se somnevaj. Bidi spokojna
Мешиња еве ме и мене во темава. Последните две недели поминав низ ужас. Самоиницијативно побарав да направам тест за токсоплазма. Ок првиот пат од кај матичната ме прака во Синлаб резултатите излегоа Igg >650.0 a igm 1.1. Ме испаничи кога ги виде резултатите,најлошите филмови ми ги кажа. Ок,отидов во втора лабораторија у Авицена таму резулт. Igg позитивно над 590 а Igm negativno. Матичната ме натера пак во Синлаб да правам резултатите сјроз исти како пред две недели Igg над 650.0 а Igm 1.1. Отидов на преглед во Систина и му ги покажав на др сите три резултати и побара да направиме тест со авидитети на токсо. Вчера ми стигнаа резултатите. Сега сум помирна,ама тек после понеделник ќе одам др да ми ги види,па која знае да ми ги протолкува. Igg-позитивно Ign-негативно Авидитети на igg антителата повисоки од 0.596 Женчиња,јас мислам дека немам место за паника,се работи за стара инфркција нели? Толку мн се плашев овие две недели. И уште едно прашање. Ако некогаш во животот си прележал токсо нема место после во текот на животот пак да се инфицирам нели? Пошо мојот матичен ме убедува дека без разлика што некогаш во животот сум била инфицирана,можело во бико која фаза од бременоста да се инфицирам пак. Извинете што бев толку долга
Nemoj da se plasis mnogu i stresuvas jas minav niz toa kaj mene pokazuvase na prvite 3 meseci deka ja imam no potoa odednas ja snema samo vnimavav na iskhranata meso samo belo drugo nikakvo mlecni proizvodi odbegnuvav piev mnogu voda i caj od brusnica. Moze da se raboti za stara infekcija
Кисела вода пробај или гастрогард или гастикс за џвакање безбедни за трудници истиот проблем го имам ќе се скренам на вечер станувам затоа што не се издржува
Нормално си е ок маци...тие се добри за него...мене откога ми ги ставаа мислам само повеќе некако се потам инаку се е ок.. Знам срцко ама како да незнаам да проценам кога се јаки контракцииве :/
Незнам за уште некоја недела срце...си има контракции поприлично... Па тоа е работата што јас сум ќутлива хахахас не ме тера да викам туку само да си се издишувам хахаххс
И мене ме фатија контракции на 2мин во 32недела ме држеа до 35та.. Среќа не се отворив. Фала мн за одговорот значи не е од инексиите кај мене :/ Кај мене застана со раст за 3недели
Cim ne raste bebeto mora kleksani da primas, bez razlika na dimerite. Postelkata kako e? Ako ne biva se odi na opcija ragjanje
Какви вежби има, моето бебе е со главата надолу ама со лицето кон стомак е свртено а требало кон грб да е свртено, ми рекоа ако не се сврти мора царски, сега на 28,12 ми е термин.
Ама како што ти рекла @wannaBeMomma ако бебето не расте, мораш да примаш клексани. Не се тие само за д-димери.
Вторник сум пак на контрола после пак четврток Ќе видиме што ќе речи.. Иначе постелката е супер, втор степен
Убаво пиша ванаби...клексаните не се само за димерите ....туку и за дотокот до постелката...доста си помагаат,не викам не ја стареат постелката меѓутоа природа си е се тоа,инаку јас прво дупла доза примав од 40..па ми се среди малку наодот и теравме со 20 еднаш на ден ..ама не ми дадоа вчера откако знаат дека сум отворена..ќе видиме што ќе кажат мада јас мислам дека и отворена треба да се прима доза,ништо страшно не се,јас во болница,па си се научив сама викам уште работна позиција да ми дадеа хаххахаха Секако срцко верувам ќе биде добричко..јас мислев дечкото од флостеронот од пред некој ден ќе се подсмири нели тие се со таков ефект...не бре тој си клоца си тера свое,кај контракции отворена господинот па и си се вртка си пливка мавааа....и нормално мама ја заболува ама ете такво е бебкото
Мешенца здраво и од нас Бев на втор скрининг сега сабајлево и докторката ме сецна кога кажа ранитал не е препорачливо во бременост да се пие , а јас ваква па како така три дена по ред пијам и вика добро е што е големо бебето , нема да има штета рече ,14 дена да си ја терам терапијата повеќе не , а диетата да ја терам до пораѓај Бебето е супер , напредува одлично се е измерено перфектно , иако лумпуваше во меше ама го измери докторката , срценцето внимателно се убаво го разгледа , во левата комора има еден калцификат(мислам така се викаше) ама малечок беше ептен и не било страшно на 3 недели ќе следиме ситуација , преку доплерот виде циркулацијата се беше супер и до срце и од срце , до бубрежиња ,околу мочен меур ,дијафрагма се добро фала му на Бога , и мозочето добро Не дека не сум загрижена за калцификатот секако дека сум многу загрижена и си имам грижа некако на совест што пијам апчињата , ама кога се мора што да се прави ноќеска пречекорив диетата па си дежурав и овкав цела ноќ од болки во желудник мора да се помирам дека ќе си трпам до пораѓај за јадење и ќе јадам како бебе малкуцка и тоа лесно незачинето јадење Купив и први шпикознички за третото синче мора пополека да купувам , малку по малку за да имам доволно и за поголемките братчиња Убав ден мешенца ,шеткајте денес