Здраво мешиња, пак да се пријавам. Бебе удобно сместено сега не му се брза џабе не испаничи пред две три недели. Имам болки во половината како менструани ама не и во стомакот. Понекогаш болат ударите негови по ребра или надоле бутка. Денес на ехо пак истата килажа ми ја кажаа веќе месец дена. Ме убедуваше докторката дека е во ред зошто главчето му е многу доле и неможела убаво да го измери, а и бебињата знаеле да направат застој па одеднаш да порасне. Секако загрижена сум за ова. Постелката 3 степен, а вода си има. Гледам последните два пати имам + кај леукоцити во урина и за тоа ми рече ок е пред пораѓај ( све им е ок тука,). Б стрептокока негативна искочи па барем тоа сум мирна. @danichap плаќаше посебно за брис за стрептокока? Баш се изненадив кога ми наплати.
Немој да с енервираш потруди се да се опуштиш и пијај си магнезиум и Б6, никој нема да ти го врати периодов што го минуваш потруди се да си направиш убави спомени, Јас кога сум изложена на страни влијанија си велам немој да се нервираш само бебето да е здраво и живо за друго да не ти е гајле и така си мислам на позитивно, излези си прошетај ќе ти се сменат мислите
Истоо како кај меене, иста килажа еден месец ми кажуваа и ми направи филм дека бебето е 3недели поназад. Но дека немало простор за паника.. Потоа појдов кај др доктор ми рече се е нормално бебуш одговара за неделите а килажа не ми кажа.. Само нека се здрави и живи. Ќе пораснат
I jas plativ koga mi zedoa 15 eur i mi rekoa deka koga ke stignat rezultatitete od ispituvanja ke stigne doma racun da uplatam uste 7 eur. Barem ne se cudam zosto se e so fiskalni smetki.
Jas ziveam vo DE i nekolku skrininzi, toksoplazma,nekoj cpr virus ili taka nesto se naplakaat , kako nekoi dopolnitelni analizi i pregledi sto ne se moralni
Знам дека некој работи што не се морални се наплаќаат, за ехо си плаќам секој пат, ова мислев дека е обавезно ама изгледа не било секако морав да ја потсетам да го направиме иначе мене 25 ми наплати ама одма добив резултати за 15 минути.
Да по 21 евро, иначе само тие 3 во секое тромесечие по еднаш што бесплатни( за првиот скрининг со приска секако бев на приватно). Не ги плакав само вагиналните на почетокот. Тоа знам дека секаде во Германија е така или грешка сум? Нешто ситно ми задржаа во аок сметки да ми вратат пари, ама све што е по моја желба не враќаат. Крв мислам 4-5 пати ми проверија, урина секој пат и брис за пх вредност секој пат ми проверува и цтг од 7 месец тоа бесплатно мислам се набројав.
Jas sum 9 nedeli i tek pocnuvam so podetalni pregledi do sega sme bile 5-6 pati , kako i da e bitno da se zdravi i zivi
Ќе ти стане све јасно, ако имаш прашања тука сме има повеќе мајки и трудници што живеат тука па ќе имаш кого да прашаш.
Fala sega sum na 17ti Januari na kontrola pa bi trebalo togas da pocnime so tie dr.pregledi ke bidam tocno 12+2 pa ke pisam vo meguvreme ke si baram bolnica , pa toj kursot za trudni itn .
Ohoo jas sekoe eho go plakav po 40 eur ne znam zosto taka ama bitno mi olesnuvase na dusickata koga ke ja vidam. Pari se zarabotuvaat no toj skapocen dar sto ni go podari bog ne moze da se sporedi so pari.