Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Би се надоврзала на твоето мислење @monik55.
    Мислам дека пожелно е кај 15-16 недела да се направи вагинално ехо @***Mommy*** за да се утврди состојбата на грлото на матката. Ова е период кога може убаво да се види дали големината на грлото е во ред или е потребно да се направи серклаж.
    Да, ова би требало да биде задолжотелно кај мајките на близнаци ама и за останатите мајки е пожелно. Никогаш не се знае.

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Мене од 9та недела натака ми прават абдоменално

Скроз неточно. И со абдоменално се гледа и мери цервиксот па ако има индикации тогаш се оди на вагинално. Плус туку така не се случува серклаж, се знае кога треба да се прати ептен големината на цервиксот

На kukla21 и ***Mommy*** им се допаѓа ова.
  3. ***Mommy***

***Mommy*** Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    100
    Istoto e sekogas i kaj mene , ama bez abdomenalno.Jas se plasev so spekulot se otepav od steganje .
    Btw i jas ziveam vo Germanija.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Не негирам @wannaBeMomma. Moже би ми се погодиле таква група на лекари кои слабо им одело да забележат абдоменално.
    Моето искуство вели дека убаво е да се провери вагинало додека не е касно. Сепак немам -официјална потврда или доказ- кој можам да го приложам.

Ако е таква праксата, ништо страшно @***Mommy***. Колку повеќе си опуштена, толку подобро за тебе.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ***Mommy***

***Mommy*** Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    100
    @Momichka jas sum panicar prvite nekolku dena posle poz test po skali pazev kako se kacuvam mi se cinese ke mi padni bebeto.
    Dolgo ocekuvano e zatoa.

Последна измена: 28 декември 2017
    На kukla21 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @***Mommy*** и моите се долго очекувани. Може не толку долго како твоите, но сепак си ги почекавме :lol:
    Сепак убаво би било да не си бараш изговор и да се потрудиш да ја надминеш паниката.
    Ова сериозно го мислам. Потруди се да си создадеш една слика на храба мајка за тебе и таква да останеш низ цела бремност и потоа да бидеш еден позитивен пример на твоите деца :l::wasntme:

На ludoto19, podravka, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ***Mommy***

***Mommy*** Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    100
    Skroz si vo pravo , se nadevam i jas deka ke se smiram .

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    Покасно ќе почнат и абдоменално, ќе го додадат на предходниве. Рано ти е значи.
    Нема потреба од страв. Трета бременот терам така, стандардна процедура им е.

9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    8.710
    Мене само до 10 та недела ми правеше и на крај кога се појави проблем само цервикс ми мереше неколку пати вагинално.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Како издржувавте со чекање резултати од генетскиве испитувања?
    Бев во 11 недела и 5-6 дена на првиот скрининг за нухална транслуценција и носна коска (меѓу другото нормално се мереше се` вклучувајќи го и цервиксот). На прегледот се израдував дека се` e во ред, бепчо дури неколку дена поголемо, мерките ги даваше за 12 недела и 2-3 дена. И после прегледот, зошто штотуку наполнив 35 години, докторот ми препорача да направам некој од генетските тестови (нифти, верифи, хармони), за мирна глава, а и за да избегнам аминоцинтеза. Бебево е доооолгоочекувано, со трето инвитро. И таман бев опуштена и среќна, арно ама, откога дадов крв завчера за Верифи, не можам да престанам да мислам на резултатите, како опседната.

Ај преку ден сум на работа, па и не сум до толку опседната, но навечер само за тоа читам и на тоа мислам. Знам дека сите сте се грижеле веројатно... споделете некое искуство :)

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Иначе денес мислам дека ќе се подујам од брусница пиење, како можеше пред пораѓај да почни да ме чеша кај отворот вагинално (facepalm) се мачкам и канестен :wasntme:
    Сигурно ми е од стрес

Последна измена од модератор: 29 декември 2017
    На ludoto19, Sexybaby86, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Јас никогаш ништо немам платено во бременост овде :wasntme:
    (Освен останување во болница )
    Ама изгледа не е секаде исто или до матичните е

Да ве поздравам мешенца :*
    Ми недостига темава :tmi: :nod:
    Да видиме кога ке ве дружам по трет пат :lol:

Со лесно и на новите мешиња
    :hai:

На ludoto19, Melinda85, @Verba и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Плукаме по нашето здравство од секојдневни лоши искуства. Одам на хирургија 7ми месец бтемена со хернија. Давам упат и книшка и уште малку да ме ибркаа, прашува докторот дали ќе сум се оперирала, не викам бремена сум ами шо си дошла роди го па дојди ми врли ќе те оперираме. Велам барем да ме прегледате не треба да го видите. Е шо да видам ајде оди си роди го па дојди. Неможев да си поверувам не ме ни прегледа не ме ни праша каде е килава, но дали одиш на работа ниту каква ти е работата. Страшно.

На ludoto19, @Verba, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Mamicki kazete mi za skrining na srce koj e najdobar vo sistina :)

Те разбирам и јас правев хармони поради тоа што приската ми покажа даунов и таа недела додека чекав резултати ми беше ужас, но когаи ги добив резултатите и се беше нормално веднашзаборавив на сите лоши мисли. Не се секирај се ке биде во ред само позитивни мисли и се ке биде во ред

Последна измена од модератор: 29 декември 2017
    На joan му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    114.372
    Срaм дa му е:@ :(

16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Samo Drasko Dimeski e, toj e i vo drzavava najdobar :)

На fana и duffi им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Еден е - Драшко :)

На TheGetmaki, fana и duffi им се допаѓа ова.
  18. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    36+4 teski sme 3kg dolgi 50cm doktorkata mi veli ova prava manikenka ke e. Se e vo red golemina na glavica stomace race noze samo sto e skros gore podignata zosto e dolga i so nozite koga me udara pravec vo zeludnik me mava i mama stalno povraka i sum namalila na tezina. Dali e nesto strasno ako namalis na tezinata sega za sega kaj bebuska moja e top so napredokot odgovara na nedelite.
    Sega ke ja zborime so mm do slednata kontrola srce majkinino preslatka bese samo mnogu aktivna e ne zastana i me zbuni koga rekov moma doktorkata veli da moma ama ne sum skros sigurna ne moze da zastane i me stavi vo panika a jas se roze iznakupuvav. No sto i da e na nas e milo bozij dar e toa. Ve pozdravuvam mamicki i bebcinja jas denes 100 posto so energija polna ke si rabotam po doma.

На ludoto19, mirandaa, mimiiiii и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Немој да се секираш на комшиката моја бремена со близначиња и кажуваја тежина незнам колку точно а децата се родија помали, не им се секогаш точни мерките немој да се секираш се ќе биде во ред, гали си го мешето :inlove:

На S*K*O*R*P*I*A му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Ништо не е чудно ова во нашето здравство :) нема да имаш проблем ќе видиш :*

На Naturel му/ѝ се допаѓа ова.