Mesijna srejkna najsrejkna da vi bide godinavaso mnogu novi trudnici i novi bebijna @EuHenIa so lesno majkase ke bide dobro Nie sme dobri terame 24+2 bebus si raste a i mese se gleda se nadevam ke teram do kraj bremenost i ke si se guskame site so besbus So lesno na site
Среќна нова мешулиња Нека ни е со лесно на сите што си ги чекаме бебљачињата во новата 2018 , да си ги дочекаме живи и здрави
@EuHenIa Со лесно мајка Одамна немам пишано рапорт па еве ми прилика. 39 недела, цтг мирно Беблак реши да седи до крај џабе не исплаши во осми месец Патем, го упрпаа маж ми. Се задржав точно 1 час, а во меѓувреме излегува доктор и му рекол ''Вие сте таткото, нека е здраво и живо'' Кутриот се стаписал, потоа се разреши дилемата дека друга жена е породена а не јас... П.С Маживе мислат дека ако се прави за 15мин, така и се раѓа
Здраво мешиња, да прашам дали има некој со слично искуство како моето. Јас пред два дена влегов во 4ти месец, до сега си бев супер, првите тр месеци ги поминав без некои значајни мачнини и проблеми. Откако влегов во второ тромесечие како се' да се смени, имам страшни мачнини и повраќам. Исто така апетит никаков. Си мислам како може само јас да сум обратна од сите Сите првото тромесечие велат дека е тешко, а второто доста полесно. Има ли некој со слично искуство како мене?
Нема правила. Ете кај тебе во второ се појавиле. Најчесто почнуваат и завршуваат мачнините во прво тромесечие, ама исклучоци има. Кај мене се јавуваат пак , 32 недела, а се осеќам како на почеток.
Знаев дека мора да сум уникатна Уште пред да останам бремена долго време си имав проблеми со желудник, па сега се чудам дали овие проблеми се должат на бременоста или едноставно мојот желудник повторно си има проблем сам од себе. Како и да е, ке си трпам, само молам Бога апетитот да ми се врати колку толку, оти со вакво нејадење не знам како ке вртиме душа и јас и бебчо
Овошки и зеленчук повеќе. Бебка ќе зема од тебе се што и е потребно. А проблемите со желудникот не ме одминуваат, си ги имав и пред бременост и сега. Шмукам Рупурут по потреба.
Здраво мамички, среќна нова година и весели празници! Не знам дали темава ми е за овде или претходно е отворена, ме о Интересира дали може да се користат антицелулитни креми во бременоста. 10та недела сум и имам за извоз, ама од претходно не е од бременоста па ме интересира далина може со време да го намаламнаместам. Поздрав
Ајде среќна нова на сите Имам едно прашање можда по малку смешно Ноќеска (целаааа ноќ) претерано ми мрдаше бебо у стомак , ама без престан мрдање дури да ме замисли да неможам да спијам Му се десило ли на некој да не се чудам
Не е препорачливо, допрва уште ќе се прави, на хормонска база е. Со лесно износи си ја бременоста, пркни го бебето и кога ќе прекинеш со доенечкиот стаж, тогаш може слободно што сакаш да правиш со целулитот.
ич да не му ја мислиш, цело време мрда и моево, кога му кажав на докторот ми рече дека е нормално да не се грижам
Здраво мамички бремена сум 27недела но некако овие 3дена бебушот слабо активен 3-4пати само на ден го сеќавам ,дали има место за паника или нормално е ?