Нека ти е со лесно. Пиј доста вода и јади зеленчук. Исто така консултирај се со матичен гинеколог можам ад ти препорачам таблети за против лошење безбедни за трудници АНТИМЕТИЛ се викаат доста ефикасни
@sweet.november јас еве во 10 та недела почнав да повраќам, среќа се смири денес, ама киселини и гадење ноностоп а баш се фалев дека супер си поминувам @duffi мене за рупурут докторката ми рече не, па не знам Иначе одвај чекам контрола се надеваме и пол дека ќе ни кажат
Јас го земам редовно т.е по потреба, во консултација со доктор и фармацевт. Ако ти рекол не , не го пиј. Не знам зошто, оти многу трудници го пијат.
Ајде добро утро друшки, да почастам јас за мојата мала ќерка, се роди вчера, по план и пропис, сега за сега е се во ред. Повелете за појадок
Девојки, Среќна Нова година. Живи и здрави да ни се бебушите што ги чекаме во оваа прекрасна година. Тоа ми е единствената желба за оваа година. Мака мачам со голтање апчиња, посебно овие витаминиве, многу се големи. Психички се припремам пред голтање. Големи промени сеуште немам. Некои мали, незначителни, што дури не знам дали да и ги препишам на бременоста. Сакам трудничко стомаче... ама ко што сум полничка, мислам дека и ќе почекам за трудничко да ми се познава. Уште си го чувам ова салестово. Уште 3 недели и пак ќе се видиме на ехо со малово. Едвај чекам. Некако си мислам дека и пол ќе ми кажат, ма да тешко тоа во реалноста на 12та 13та недела, ама ако... Боље тоа да мислам, него лоши филмови да почнам да праам...
хахаха....ме изнасмеа. Вежбај голтање . Стомаче околу 13-14 недела, малечко ама трудничко, ќе си го видиш. Полот во 18-19 недела, па и тогаш дали ќе го погоди. За порано, треба генетска анализа. Со лесно!
Абе ти смеј се за голтањето, ама цел живот со иста мака сум. Ај некои ќе ги скршиш ќе ги истолчиш, ама оние жолтине омега3, на риба ќе засмрдат, нема кршење толчење А за полот, во темата за кога ви го кажаа полот читав дека на некои им го погодиле на прв скрининг, па затоа почнав со такви филмови.
Душо, јас 2 години по ред (пред инвитрата) земам секакви суплементи, не знам што се не земав (со разни вкусови и големини), и тие жолтите што ги кажуваш, така што се навикнав и на лошење и на голтање. Ми се гадело, дури и сум повраќала, но се навикнав. Не сум сигурна дали е најдобро да ги кршиш, пробај ако можеш цели да ги голташ, со многу вода.
Не ги кршам овие. Сега ги голтам цели, со мака, ама реков ќе ги голтам цели. Од втор - трет пат, проаѓа.
Ако е девојче, тешко дека ќе кажат во 12-13 недела, ќе си ќутат Ама веќе нареден преглед во 17-18 сигурно ќе се види.
Баш така. Кај мене во 18 недела ми кажа пол спротивен од оној што го добив со генетската анализа (значи згреши, а не па во 12-13н).
Lele mamicki nekoja vozbuda sto me e fatila sto naskoro ke se guskame so mojata bebuska. Od edna strana strav ne znam sto treba da ocekuvam koga ke dojdi vistinskoto vreme mm nokna raboti a jas sama doma panika me faka od druga strana tolku sum radosna sto po cel den zboram so nejze kolku so netrpenie ja ocekuvame so taticko a ona ko za inat na tatko i poveke reagira samo sto stavi raka mislam od mesevo ke mi izleze 5 do 10 min taka ke pravi toj i zbori ke go bakne meseto i se smiruva. A jas ljubomorna i velam sega tato te baknuva ama uste malku i mama. Sto treba da ocekuvam nekoj sovet. Ova mi e prva bremenost
Зависи од поставеноста на бебето и способноста на докторот. Со првото во 12та ми кажа дека е машко а со вторoвo во 11та дека е женско
Da si smirish dusickata koga ke dojde momentot vednas ke go prepoznaes sigurno nema da se porodish sama doma vo rok od 5 minuti A mazot ti koga ke mu kazes deka ti dosle bolkite sigurno nema da sedi na rabota ke dotrca doma pa zedno ke odite na bolnica i ke se guskate so bebata site srekni zaedno ajde so lesno da e
Se e toa vo red no prasanjeto mi bese bolki znam deka treba da osetam no dali postoi nesto drugo kako simptomi sto bi mozelo da ukaze. Poslednive nekolku dena osekam tapa mestrualna bolka i silna bolka vo grbot i toa samo na wdna strana kako nekoj so noz da me bodi na toa mesto. Osekam kako da nemam sila vo nozite vkocanetost. Dali bi mozelo toa nesto da znaci kako pripremi
ke prepoznaes bolkite ke sledish na koj vremenski interval se mozi da padne cepot da pukne vodenjakot nema sansi da ne prepoznaes ne beri gajle
Добро утро мешиња Јас се спремам полека за денот и се понесигурна дали ке знам кога да одам во болница. Вчера на редовен преглед све добро и 1 прст отворена, др ми вика може вечер да биде може за една недела ( знае некој колку брзо оди отварањето, што да очекувам?) Синоќа болка во препони и грчење на меше ама не нешто многу болно, онака само болка во кичма. Се трудам да не мислам на порагај само како ќе се гушкаме па иде некако, ама со страв да не закаснам, а и др ми рече кога ке почне да побрзам зошто мало бебе па и спуштено доста ај баш да видиме дали ке биде така брзо. Поздрав и убав ден на сите.