Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Дај боже мила :l: да не се шират.се дур не се шират, не е страшно и ќе седи малото :hug: за влијание не пречат ич, се храни се најнормално, само да не растат и да притискаат недај боже
    Бев 28-29 недела, прв пат ми ги видоа на ехо, предходно ги немав, значи 3то тромесечје излезени. Сум се удрила не сум насетила, тоа е одговорот... :)

На duffi и baby 5 им се допаѓа ова.
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Го знам тој одговор..мене претходната бременост ми заврши фатално дека не ми ги открија на време хематомите и ете сега сум 3месец и одкако останав испитувам д-димери оти моите беа позади на постелката.. ајде само храбро ќе издржите до крај :* ве гушкамм

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Ви се случило некогаш да не го сетите бебето цел ден да мрдни. кај мене претежно мрда на сабајле и на вечер кога ќе си легнам и се свртам на лева страна, а сношти не го сетив а ни сабајлево до сега, 28ма недела сум

4. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Nie sme ista nedela I kaj mene se slucuva nekogas mnogu slabo da mrda posebno 26 I 27 nedela epten bese mrzlivka sega si mrda cel den. Bev I na doktor doktorot vikaa I ti ne si sekogas raspolozena isto I bebe.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.455
    Допаѓања:
    76.607
    Јас така загрижена итно отидов на лекар дури, не осеќав да мрда.. и замисли на ехо мрдаше лудуваше, а јас вака не осеќав. Др речe дека така некако наместено си било и затоа не сум го осеќала :D Касни благо и врти се, те лево, те десно... :)

На Bebulleee и Naturel им се допаѓа ова.
  6. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    И јас така ај да не паничам, се случило некогаш да мрда многу а неколку дена послабо,ама да не го сетам ич не ми се случило и затоа сум насекирана многу ;(

Ќе пробам и така. Не бев поручана обично и кога ќе се најдам мрда после тоа, поручав и пак ништо. моментално сум на работа но после ќе пробам секако со се. Го мрдам мешево го тресам ама ништо не го осеќам. ;(

Последна измена од модератор: 6 јануари 2018
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Jas dva dena ne go osetiv vo 27 I stasav na doktor ibezumena ama kako sto rece Mariz tamu si mrdase,ako epten si zagrizena trkni do doktor neka te vidat da si mirna.

На mariz и Naturel им се допаѓа ова.
  8. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Откако ќе си појдам ако не го сеќавам ќе појдам секако . Фала ви на советите и поддршката многу ми значи :hug:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Мешенца како сте ? Јас по слабо наоѓам време некако спанка станав дека синчето поголемо ме имаше исплашено па дежурам уште навечер од страв да не се повтори , ама се е мирно :) битно преку ден убаво си поспивам кога спијат и они , едно добри 3 саата не ни бегаат :D денес најубав ден , вечера и сите фамилијарно на куп :inlove: бебушко ме притиска како расте па станувањето од кревет ми е најтешкото нешто што постои , а при одење како расштрафена одам од колковите и опашката ама нормално не е лесно се како песна :) битно градите и мешето си ги обожавам :inlove: пуни 24 недели денес :l: како брзо лета време , трема и страв почнува да ме фаќа дека познато и знам што ме чека , а башка и секоја бременост ни пораѓај не се исти , само живи и здрави тоа нај битно :$
    FB_IMG_1515248817138.jpg

На fana, Melinda85, eli25 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.214
    @Naturel голтни една лименка кока кола.
    Иако мојот спанко некогаш ништо не го буди.
    Јас го ставам во мрзливи бебиња.
    А сега дека му е се потесно му ги осеќам почесто само движењата кога ќе ја ставам раката.

Не секогаш ги осеќаме кога се движат, зависи и нивната положба. А твоето е уште мало и има простор многу веројатно да се врти и да ја менува.

Ајде @ludoto19 ќе издржите и после термин. Ќе видиш. Сега држи ноги у вис и кулирај. :D

На eli25, snegulkata, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Здраво мешковци, ај и јас да се пријавам :) Од денес полна 37-ма, во 38-ма влегувам :sweat: Бев на цтг пред 2 дена, мирно е, бебка нема знаци за излегување сеуште. Иако, постелката почнала да зрее, ама кога и да биде, сигурна сум дека ќе си биде ок, бебка е веќе 2.900 :) Следниот пат, наредна недела, ми беше најавен вагинален преглед :sweat: и брис за стрептокока покрај цтг-то. Знам само дека вечерта претходно нема да спијам заради тој фамозен преглед со рака :D
    @ludoto19 не се секирај, и јас до 7-ми месец имав школска бременост, перфектна, без никаков проблем, а во 7-ми илјада проблеми излегоа. Па еве ме, цела модра и со отоци по раце и нозе од боцкање, со димери до плафон и што уште не, веќе длабоко навлезена во 9-ти :) Само смирено, ќе си седи бебе до термин внатре, а ти нозе во вис и наредувај по дома ;) :D
    Јас инаку се префорсирав деновиве со перење и пеглање, кичмава пак ме фати, а и некои болки имам невообичаени :^) Ама се тешам дека вистинските и те како ќе ги осетам, дека овие од напор ми се. Така ми е кога сакам се сама, ама ај, немам уште многу.
    Ве гушкам и ви посакувам убава бадникова вечер и среќни празници :hug:

На Coco31, Chantal, Bebulleee и 8 други им се допаѓа ова.
  12. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Ај ум давајте, шо да праам некако нозете т.е стапалата ми потекоа бе ...:doh:

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Чаре нема, кревај ги на висока перница и внимавај на храната...
    Еве ме иста сум :sweat:

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Моево е во немирните бебиња, ноќеска не ме остави раат да спијам а сум само 19та недела :worried:
    И докторот го рече истото.

Инаку јас почнав да се укочувам во карлицата на подолго седење или лежење во иста позиција. Денес во кујна се префорсирав. Стомак ме боли а баш денес немам магнезиум да се напијам. Све ми текнува во 5 до 12 дека нешто ми фали.:doh:

@ludoto19 ти пуштам позитивни мисли, ти уживкај и ќе догурате до крај (fingers) :hug:

На snegulkata, Naturel, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.214
    Облози од ациди борици.
    Нозе во вис и внимавај на сол како што ти кажа Бебуле.

Јас не сум доживеала бебе од сон да ме разбуди. :tmi: Или цврсто спијам или спанко како мене, убав он на мајка. :rofl:
    Или допрва душа ќе ми вади.
    Третото изгледа. :D

На snegulkata, Coco31, ludoto19 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Мнооогуууууууу сол изедов денеска , ама многууу :sweat: и сеа си ги гледам и се чудам што да им правам :worried:^_^

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.855
    Допаѓања:
    4.332
    Како го чувствуваш ноќе? Што чувствуваш?
    Јас сум 20 недела и само преку ден осеќам “меурчиња” и навечер пред легнување, а ноќе си спијам.
    Одвај го чекам прегледот оваа недела. :)

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Епаа тоа е тоа, пиј мн вода и кревај нозе на високо :*

Добро утро, Христо се роди / Навистина се роди...
    Како сте мајки со мешиња? Ние броиме многу ситно, цтг имаше контакција во петокот до 60. Како и да е денот се ближи.. Него, вие што сте на крај дали се будевте навечер (утрото кај 4,5) и повеќе нема спиење за мене.. Единствено ако заспијам е откако ќе се раздени....
    Или е нешто само по себе, или дека дојде денот па од возбуда нема спиење...:inlove::inlove::inlove:

Последна измена од модератор: 7 јануари 2018
    На TheGetmaki, Skorpija25, Minnie-e и 11 други им се допаѓа ова.
  19. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Мене два пати тоа ми се случуваше , ама не од 4,5 часот туку од 2 се будев па до 6 ипол 7 си седев и после спиев некој саат :) само со лесно и со убаво да ти пројде најубавиот и долго очекуваниот ден :*

Нека е добро утро и среќен празник на сите :*
    ХРИСТОС СЕ РОДИ ...

На Skorpija25, QueenP, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Клоцка. Ама баш клоцка. И тоа го чувствувам насекаде, удари од двете страни на стомакот, па и надоле позади, накај ректумот веројатно. Дури и надворешно се гледа повремено. "Меурчињата" ми почнаа во 14та недела, но нели викаат со второ дете порано се осеќа. Со првото баш како кај тебе, во 18 почнав да го осеќам. Тебе ти е прво, така? :)

@Bebulleee и јас се будев на крајот стално околу 6 :) Со лесно!

Женски, среќен празник на сите верници!

На Sexybaby86, Coco31, Mimmi39 и 4 други им се допаѓа ова.