Мене ми помина прегледот и брисот за стрептокока, негативен Овде во Чешка секој преглед е вагинален. Покрај ехото, буквално со секој преглед од почеток на бременоста, има и преглед со рака. Спиј си мирно и слободно Јас многу спијам цела бременост си се изнаспав. Единствено последниов месец се будам секое сабајле во 7 и пак презаспивам до 9 некаде. После тебе сум со термин, ти посакувам со лесно да ти е останатиот период
Ние со термините една до друга исто. Се будам ноќе и не заспивам два саати после уште малце спијам и толку. Има ноќи ги преспивам цели освен до вц. Мм вика дека се спремам за спиење со малото на два саати да се будам Јас пред некој ден во. Сред ноќ бев до болница болки околу 75 чести ама не на исто растојание вчера се смирија. Таму ми рекоа рано е, ако ми е страв да останам ама несакав. Сега ќеи си чекам баш да бидат болки и да бидам сигурна дека морам вода болница. Мислам дека и термин ке си дочекам, џабе паники ни направи во 34 та недела. ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Ista pesna sum i jas samo sto posle ne mozam da zaspijam pocnav da osekam mestrualni bolki nautro i navecer ama se tesam deka ke gi prepoznaam onie vistinskite. Ne znam zosto no ocekuvam cep da pane vodenjak da mi pukne a znam da toa moze i da ne se sluci ama ete nekako se tesam deka ke prepoznaam
Неможе да не препознаеш, не се секирај. Како прво појаки се од менструалните и плус на ист интервал се. Ќе осетиш згрчување/болка па ќе ја снема.
Да, да, прво Меурчињата се ептен нежни, како скокоткање. Еее затоа ти осеќаш клоцкање, не ми текна дека може да е второ. Кога да ги очекувам клоцкањата?
Па веројатно за 3-4 недели веќе појасно ќе го осеќаш Ова клоцкање сеуште не ме буди од сон, но ако прета баш кога ќе легнам, неможам да заспијам додека не се смири
И јас мами спиев цела бременост, ама сега имам 3-4 дена до термин и веќе почнувам да го замисливам денот кога ќе го земам враце синко и највероватно затоа неможам да спијам.. А капаци ми паѓаат, цабе Седи си домче, ќе ги препознаеш вистинските и правец на болница Ќе ги препознаеш вистинските, немај галје. Јас со болки и контакции сум од 32 недела, па не се давам уште вистинските нема утка...
Mamicki jas sum 32'nedela.. osekam.strasen.umor na.momenti, kako da sum rabotela bez prestan... nemozam da spijam.na normalna pernica, mora da e podiignata inaky.nemam vozduh. I plus imam napadi na panika, misli me gonat, sto ke bide , kako ke bide , dali e normno se so mi se slucyva, da ne mu se sluci nesto na bebeto, na mene... sto da pravam , nemozam veke.vaka, se voznemiruvam povtorno I pobtorno
Не се симптоми за ништо. Само смирено. Пиј б6 пред легнување, пробај да си најдеш удобна позиција ако треба и со повеќе перничиња околу тебе и најважно не мисли на лошо. Јас ја терам 33та ама спијам како топ, да не се подречам. Не мислам на породувањето. Е си имам по некоја мисла и фуфка ама гледам да ги избегнам. Прифати го како природен процес низ кој минува секоја жена да дојде до бебка во прегратки.
Среќни божиќни празници мешиња. Мене денов не можеше покатастрофално да ми почне. Пред терминот на гинеколог ја одмесов големата во градинка и кога треснав на земја. Паднав. Прв пат ми се случува ова, општо, не само во третава бременост. И така сум цела како расштрафена и сите коски ме болат, уште тоа ми фалеше. Среќа на колена и на дланки, не на мешето, ама мислата ми остана. На гинеколог цели 2.5 саати. Пукнав. Цтг траеше еден саат бидејќи им бегаше, имаше прекини, им се губеше тонот...буквално без целосно укочена кога станував. Притисок 90 до 80, хемоглобин 9.5. Добро е што вагата не мрда а и ми намалија еуторикс на 50мг. Бебето шланк било и слабечко, ама и ова веќе ми е познато од предходните две бремености. Важно се беше ок. Ќебтреба прганизација за апчињава. Пијам 2 таблети фемибион, калциум магнезиум, д витамин, железо и плус еуторикс. За сега. Уште некој дефицит ако не ми најдат во меѓу време. Сега пак укочена. Се ме боли, ама опашката, карлица и газот највеќе. Што од предходно што од што треснав прееска... Се напив и кока кола, мислам и главава и вилицава почнаа да се укочуваат. А деца во полн елемент Наредна контрола за две недели. Со добра мисла се да е во ред до тогаш.
Трудници ... Дали смеам да бидам во близина со човек што прима хемотерапија ? Дали може да се случи нешто на бебето?
I jas taka pocetok na 8 mesec si tresnav ubavo sreka mm bese so mene me podigna no za zal toj pocna da se trese kako krpa bled krv vo nego nemase kolenicive moi bea izlusteni i racete no kako velat bog pomaga i vnimava vo tie situacii. I jas padnav na kolena pa na race i ne mozev da se zadrzam pa poleka na strana se spustiv ama kako topce odednas se strupoliv izgubiv sila vo nozete mi otrpnaa kolenicite i ne custvucav nisto. Gali go meseto Znam sega ti e misla vo glava ama opusti se i ke bide vo red. Jas skoro cel mesec odev vo wc so strav da ne vidam krv. Srekni praznici na site
Еве јас 22 недела утре на гинеколог бебчево не прeстанува да прави некои чудни звуци дали пие или се вртка толку Господ знае . Дење спие ноќе е преактивно Што се однесува до мојата бременост премногу кичмата ми се фаќа. Или лева или десна страна од болка некогаш не се мрдам се додека не ме попушти
Денеска после скоро 1 месец чекање конечно ги добив резултатите од тестот мислам NIFTY е,тој што е за даунов синдром, едвардс и не знам што е третото. Важно резултатите се во ред фала му на Бога, ептен бев стресена сон не ме фаќаше. Имав закажано за амниоцентеза но уште пред 1 недела решивме да ја откажеме , што треба да биде ќе биде ние ништо не можеме да смениме. П.С. женско е
Добро утро мешиња. Јас дојдов да си се пожалам. Киселини ме убија деновиве. Желудник боли. Апетит нула. Едвај еден ѓеврек изедов сабајлево. Плус и ми се гади и повраќа. Баш исто како на почетокот. 31+ сум.