Јас 39+4 сум и веќе две недели кога имам болки си викам да пробам да заспијам, ако заспијам значи не се тие болки
Женцки мене плуќата ми се изритира си поткашлувам Чај мајчина душица пиев смее ли? После на лекар ќе одиме, да видиме некој сируп и за трудници да се земе, среќа блага кашлица е, па да се лечи со време И мене се потешко ми станува, посебно навечер, бидејќи пијам и вода многу пред спиење, па ми тежи шо бебе шо вода више не дишам А само што ја почнав 33 недела @duffi И моево спанче периодов, на Цтг коа бев таа стомакот ќе ми го откорнеше, ама ми го тресеше, цц хаха, вика ќе ти го тепам детево само спие не се буди Спанковци мали.
Смее напиј се додека не одиш на лекар. Ќе ти дадат некој сируп да се смири кашлицата. Па нека спие, подобро.
Бев денеска на 4д во Гак ама 20 мин само срцето му го гледаше. Го прашав дали е се во ред и Др. Рече дека сеа за сеа ама за понатака можно е да има проблеми со срцето знаете се е Господова работа. Не знам што да мислам толку сум растревожена не знам дали да идам на приватено пак да се проверам..
@Lejlaah значи докториве не се нормални, не да кажат има или нема проблем, господова работа било. Свашта, само да испаничат човек! Немој да се тревожиш, оди си приватно да те видат асално, сите органи, не само срце. Моја препорака ти е Систина кај Петровска или Димчев. Ако има потреба за дополнителен преглед на срце ќе те препратат кај Драшко Димевски, специјалист педијатар/кардиолог. Јас би отишла веднаш на второ мислење за да сум раат. Само полека и без паника, се ќе биде во ред
@duffi ме изнасмеа @Sexybaby86 33та ја терам, ама и јас ко тебе си седам така сред ноќ и си тумачам.... ама не се тие болки, ова само колку да не подлажат
Никој не знае зошто толку долго. На 10 декември ми зедоа крв и требаше за 10 дена да им се јавам и да ми кажат резултати, секое јавување ми велеа јави се утре ќе ги имаме, после изговорот беше ами знаеш празници се лабараториите не работат, поминаа празниците и моите резултати пак ги немаше, друго застој после невреме фати но и тоа помина, и не можев повеќе да издржам и почнав на 2 саати да се јавувам да прашувам до каде ми се резултатите и видоа дека не се откажувам се јавија во лабораторија и ги добија резултатите. Секаде ти е турни ме да кинисам работава не само во Македонија.
Премногу ме растревожи па уште со тие зборови. Ти благодарам за советов секако ќе видам да појдам. А колку чини само прегледот да не знаеш?
4200 e skrining. Odi kaj petrovska. Drasko e samo za skrining na srce i ne e pedijatar. Kaj nego e 2900 Ako ima potreba petrovska ks te preprati kaj nego
Zdravo zenicki ... Bremena sum 7 nedela a imam zakazano za HPV tipizacija kolku sto mozev da procitam po internetov Se pravi preku brisevi.. Pa dali toa bi mozelo da nasteti nesto dali Ima mesto za panika? Iskustva..
Баш ми е жал што така излегло. Од 10ти декември до католичкиот Божик имало доста време да ги направат анализите. За толку дадени пари не смее толку да се чека. Кај мене стигнаа за неполна недела. Како и да е, најважно е тоа што се е во ред.
Здраво Мамички, Сакав да ве прашам за искуства на поставеност на плодот, како се породивте и како поминавте? Јас сум 37 недела и бебево го осеќам дека е странично застанато (хоризонтално) по тоа што ми ика на десен дел од стомакот а претходно икаше доле (уште многу рано во бременоста се сврти надоле со главчето) и по тоа што со нозете ме удира на левиот дел од стомакот. Се надевам дека ќе се заврти пак надоле за природен пораѓај. Поздрав до сите
А на ехо што ти кажаа, како е поставено? Сепак најточно така ќе знаеш. Јас искрено не можам да оценам по клоцањето зашто оно си турка и со раце и со нозе, се тегне па турка и со газето... За икањето мм ми викаше нонстоп дека икањето му иде од стомачето а не од главчето (јас го осеќам кога ика од лева страна а главично е поставено).
Kaj mene e atranicno na levata strana i so glavata na dole i me boli mnogu desnata strana sto optega i vleci samo na edna a zosto da ne mozis prirodno mene ovde vo germanija nikoj ne mi spomena za carski rez iako e i visoko postaveno mislam deka gradniot kos mi go sokrsi cel koga kloca sekoj nejzin udar jas so solzi go osekam tolku sto e bolno i plus zeludnik mi podiga no ete jas ke odam prirodno zdravje boze za carski prv pat slusam ako e stranicno
Кај мене е карлично поставена бебката речиси цела бременост. Стомакот ми е на десната страна испакнат оти ,, во тој ќош ми се пика,, Инаку многу високо е поставена, а 38 недела сум. Докторот вели нема шанси за природно породување... Исто и со претходната бременост, високо поставено и карлично... Царски бев тогаш, царски ќе сум и сега... деновиве, со закажен царски... очекувајте ме во Се породив
So lesno neka e te ocekuvame vo se porodiv pa vo porodilni prikazni. Mene mi fufka i od prirodno i od carski no ne pomisluvam na bolki kakvi ke imam tuku deka sum silna i deka mozam se za kereto da izdrzam i jas sum 38+3 pa toa mi e cudno zosto e stranicno postavena no nikoj ne mi kaza za carski
Dosta majki ne zborajte za bolkite jas vtoro ke ragam pa fufkam za prvoto nemav strav nikakov sega samo na toa mislam ama znam deka na boksot e najlesno i deka koga ke stignes tamu gotova e rabotata zavrsena ajde so lesno na site i da rodime na smea
Се сложувам дека само ехо е сигурен и точен податок како е наместено бебе. Ќе го поднаместат доколку е потребно, имаат техники. Аиии, 39та недела стаса и ти. Да чекаме убави вести, секој момент, и кај тебе треба.