Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    8.710
    Јас 39+4 сум и веќе две недели кога имам болки си викам да пробам да заспијам, ако заспијам значи не се тие болки :rofl:

На TheGetmaki, ❤️Sneze❤️, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Женцки мене плуќата ми се изритира |((facepalm) си поткашлувам
    Чај мајчина душица пиев смее ли? После на лекар ќе одиме, да видиме некој сируп и за трудници да се земе, среќа блага кашлица е, па да се лечи со време

И мене се потешко ми станува, посебно навечер, бидејќи пијам и вода многу пред спиење, па ми тежи шо бебе шо вода више не дишам :rofl:
    А само што ја почнав 33 недела :)
    @duffi И моево спанче периодов, на Цтг коа бев таа стомакот ќе ми го откорнеше, ама ми го тресеше, цц хаха, вика ќе ти го тепам детево само спие не се буди :) Спанковци мали.

На ❤️Sneze❤️, Coco31, snegulkata и 7 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.214
    Смее напиј се додека не одиш на лекар.
    Ќе ти дадат некој сируп да се смири кашлицата.

Па нека спие, подобро.:D

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Бев денеска на 4д во Гак ама 20 мин само срцето му го гледаше. Го прашав дали е се во ред и Др. Рече дека сеа за сеа ама за понатака можно е да има проблеми со срцето знаете се е Господова работа. Не знам што да мислам толку сум растревожена не знам дали да идам на приватено пак да се проверам..

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Lejlaah значи докториве не се нормални, не да кажат има или нема проблем, господова работа било. Свашта, само да испаничат човек!
    Немој да се тревожиш, оди си приватно да те видат асално, сите органи, не само срце. Моја препорака ти е Систина кај Петровска или Димчев. Ако има потреба за дополнителен преглед на срце ќе те препратат кај Драшко Димевски, специјалист педијатар/кардиолог. Јас би отишла веднаш на второ мислење за да сум раат. Само полека и без паника, се ќе биде во ред :hug:

На Coco31, Skorpija25, podravka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    @duffi ме изнасмеа :rofl::rofl::rofl:
    @Sexybaby86 33та ја терам, ама и јас ко тебе си седам така сред ноќ и си тумачам.... ама не се тие болки, ова само колку да не подлажат :D

На Skorpija25, Sexybaby86 и duffi им се допаѓа ова.
  7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Никој не знае зошто толку долго. На 10 декември ми зедоа крв и требаше за 10 дена да им се јавам и да ми кажат резултати, секое јавување ми велеа јави се утре ќе ги имаме, после изговорот беше ами знаеш празници се лабараториите не работат, поминаа празниците и моите резултати пак ги немаше, друго застој после невреме фати но и тоа помина, и не можев повеќе да издржам и почнав на 2 саати да се јавувам да прашувам до каде ми се резултатите и видоа дека не се откажувам се јавија во лабораторија и ги добија резултатите. Секаде ти е турни ме да кинисам работава не само во Македонија.

8. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Премногу ме растревожи па уште со тие зборови. Ти благодарам за советов секако ќе видам да појдам. А колку чини само прегледот да не знаеш?

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    4200 e skrining. Odi kaj petrovska.
    Drasko e samo za skrining na srce i ne e pedijatar. Kaj nego e 2900
    Ako ima potreba petrovska ks te preprati kaj nego

На Sexybaby86, duffi и Lejlaah им се допаѓа ова.
  10. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Ти благодарам многу

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Zdravo zenicki ... Bremena sum 7 nedela a imam zakazano za HPV tipizacija kolku sto mozev da procitam po internetov Se pravi preku brisevi.. Pa dali toa bi mozelo da nasteti nesto dali Ima mesto za panika? Iskustva..

12. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.333
    Баш ми е жал што така излегло. Од 10ти декември до католичкиот Божик имало доста време да ги направат анализите. За толку дадени пари не смее толку да се чека.
    Кај мене стигнаа за неполна недела.
    Како и да е, најважно е тоа што се е во ред. :inlove:

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Здраво Мамички,
    Сакав да ве прашам за искуства на поставеност на плодот, како се породивте и како поминавте?
    Јас сум 37 недела и бебево го осеќам дека е странично застанато (хоризонтално) по тоа што ми ика на десен дел од стомакот а претходно икаше доле (уште многу рано во бременоста се сврти надоле со главчето) и по тоа што со нозете ме удира на левиот дел од стомакот.
    Се надевам дека ќе се заврти пак надоле за природен пораѓај.
    Поздрав до сите :)

14. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.631
    А на ехо што ти кажаа, како е поставено? Сепак најточно така ќе знаеш.
    Јас искрено не можам да оценам по клоцањето зашто оно си турка и со раце и со нозе, се тегне па турка и со газето...
    За икањето мм ми викаше нонстоп дека икањето му иде од стомачето а не од главчето (јас го осеќам кога ика од лева страна а главично е поставено).

На TheGetmaki, Chantal и snegulkata им се допаѓа ова.
  15. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

Kaj mene e atranicno na levata strana i so glavata na dole i me boli mnogu desnata strana sto optega i vleci samo na edna a zosto da ne mozis prirodno mene ovde vo germanija nikoj ne mi spomena za carski rez iako e i visoko postaveno mislam deka gradniot kos mi go sokrsi cel koga kloca sekoj nejzin udar jas so solzi go osekam tolku sto e bolno i plus zeludnik mi podiga no ete jas ke odam prirodno zdravje boze za carski prv pat slusam ako e stranicno

16. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.529
    Кај мене е карлично поставена бебката речиси цела бременост. Стомакот ми е на десната страна испакнат оти ,, во тој ќош ми се пика,,
    Инаку многу високо е поставена, а 38 недела сум. Докторот вели нема шанси за природно породување...
    Исто и со претходната бременост, високо поставено и карлично... Царски бев тогаш, царски ќе сум и сега... деновиве, со закажен царски... очекувајте ме во Се породив :sweat:

На ❤️Sneze❤️, ludoto19, Minnie-e и 11 други им се допаѓа ова.
  17. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

So lesno neka e te ocekuvame vo se porodiv pa vo porodilni prikazni. Mene mi fufka i od prirodno i od carski no ne pomisluvam na bolki kakvi ke imam tuku deka sum silna i deka mozam se za kereto da izdrzam i jas sum 38+3 pa toa mi e cudno zosto e stranicno postavena no nikoj ne mi kaza za carski

На Coco31, Sexybaby86, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Dosta majki ne zborajte za bolkite jas vtoro ke ragam pa fufkam za prvoto nemav strav nikakov sega samo na toa mislam ama znam deka na boksot e najlesno i deka koga ke stignes tamu gotova e rabotata zavrsena ajde so lesno na site i da rodime na smea :)

На ❤️Sneze❤️, Coco31, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.214
    Со лесно мајче!
    Избра ли доктор?

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.386
    Допаѓања:
    286.785
    Се сложувам дека само ехо е сигурен и точен податок како е наместено бебе.

Ќе го поднаместат доколку е потребно, имаат техники.
    Аиии, 39та недела стаса и ти. Да чекаме убави вести, секој момент, и кај тебе треба.

На sanja.burgundy, Marlana, S*K*O*R*P*I*A и 3 други им се допаѓа ова.