Da da koga letna vremeto kako vcera da bese. Veke so metrpenie ja ocekuvame so mm prvo bebence radost nevidena jas tolku ne reagiram vozbudeno kako mm stalno i zbori non stop okolku mene vnivavaj sedi odmaraj lezi a jas cela bremenost ja isturkav kako da ne sum bila bremena stalno na nozi po cel den aktivna no ete toa e naskoro i jas vo temata se porodiv zaedno so @Chantal SVAKATA MOJA HAHAHA.
Дали некој има инфо дали и утре ќе важат мерките за загадувањето, те ослободување на трудници од работни обврски? Денес бев на работа и да си одам дома ми немаше поента кога веќе сум дошла.
Јас сум 14та недела плус два дена...ќе ви се придружам и прашам: дали сте многу нервозни и раздразливо како резултат на подивени хормони
Од каде ми е ова познато? Уште малку и ќе ти помине. Јас бев како на копче: кога влегов во второ тромесечие се беше поинаку, нервозата ја снема, лошите сонови и мисли се намалија, многу ми олесна.
Јас по природа сум раздразлива, ама на почетокот на бременоста толку многу бев смирена и потолерантна, абе чудо некое. Бубаче. Да не ти се верува дури. После фатија периоди кога сѐ и секој ме нервираше, ми сметаше, нон стоп ми се плачеше, па периоди кога бев смирена. Е сега последниве денови пак сум нервозна, ама и многу затворена. Не ми се зборува со никој. А и како се ближи време малку страв ме фаќа.
Душички денес бев на гак на комисија за продолжување на боледување. и докторката Адела мислам се викаше ме прегледа и рече д.ека е ок ама нешто за постелката и спомна на другата... и после коа искочив гледам на резултатот пишува - постелка на преден ѕид нехомоген... е сега ко што сум Миле Паника не можам да дишам..ај искуства ако може што значи тоа.. Фала ви многу.. иначе сум 17+
Една од причините поради кои не препорачуваат лежење на грб е тоа. Матката со својата тежина притискала на некоја вена и поради тоа рака се чуствуваш.
Женски 12та недела сум , скоро 2 недели кога одам по голема имам болки во анусот и напред во бешиката, како со нож да ме сече. На почетокот го гледав нормално промени се случуваат сега веке ме загрижува. Дали ви се случило нешто слично?
Da mene mi bese taka, ama imav i tvrda stolica, strav mi bese Da odam ama eve sega pa nema veke ne se plasi, jadi samo potecna hrana.