Обично така викаат кога на заден ѕид била постелката па притисок се стварало врз дебелото црево и при празнење посебно ако имаш јадено претежно по сува храна има болки , ми се има случувано и мене па ваков одговор добив , јадев повеќе супи , манџи и јогурт пиев па се стабилизира .
Првата столица ми е нормална после во текот на денот ме фака пролив. Точно јадам сува храна од манџи сеуште ми се гади. Инаку имам болки и од гасови, некогаш неможам да седнам.
Јас пак дојдов шеќер да проверувам,минатиот пат покажа висока глукоза,( ова си го очекував,) овој пат тука сум заглавена 3 часа, секој саат ми земаат крв ме боцкаат 4 пати 17 недела и само 2 пати до сега го имав осетено бебчето, ама сега од таа шербет течноста го осеќам цело време, уште не сум навикнала на ова чувство а сум заборавила од првата бременост, ех 10 години поминаа од тогаш, но убаво е
Болки ствара кога има гасови во дебело црево и како "пукање" се осеќа некогаш кога не се "ослободуваат" на време пробај баланс јогурт и повеќе супи ако не можеш манџи да јадеш .
Женцки, да ви се пофалам Хематомите не само што стагнираат, туку и се намалиле неделава Се исплати лежењево ух, ми се смири душичката
Здраво женски .Денес бев на контрола бебето Машала е напредно 29 +5-1791 напредно е како за 32 недела.Мудруваше денес не сакаше многу да мрда на контрола .Јас сум здебелена само 4кг се бебето ручка
Добар ви ден милички јас се вратив од гинеколог дозавршувавме скрининг т.е срценцето го гледаше највеќе , добро е се ,тоа што го има во левата комора нема да му прави никаков проблем во иднина на бебето и баш ми олесни се го мислев и се нервирав сега на 2 февруари си имаме редовен ехо преглед закажано и крвна слика исто крупничко бебенце било спрема неделата , ама точно колку е не ми кажа дека се задржа кај срценцето .. Поздрав милички
Здраво ! Сакам да ве прашам нешто во прв месец од бременост сум и веке неколку денови има зачестено мокрење бев на лекар ми даде антибиотик алмацин и увин чај бидејќи имав покачени еритроцити во урина, а еве денес одам во wc на секој пола час. ?
@BEAUTY WOMEN Јас често мокрам ама пијам течности..еве баш сега сакав да прашам дали чувствувате дека гаќичките ви се мокри ама како испотено,помочано мокри не со секрет. Уредна мокрача и крв. Откако почнав со утрогестанот повеќе сум мокра. Иначе @BEAUTY WOMEN јас пред да се одлучам за антибиотик би направила уште една проверка во друга лабораторија. Али поискусните нека кажат...
@Independiente Јас сум 19+5 (за пола саат) и во последно време (10тина дена) и мене гаќите мокри, почнав да се потам повеќе (насекаде ) и плус од претходно исцедок од Утрогестанот..бљак.. Па уште не дај боже појако да кивнам ..хорор... Јас дури имам и светло жолт исцедок ама брисеви чисти, уринокултура добра, нема мирис, двајца доктори ми рекоа дека е ок. Јас сум зимурлика голема, ама за чудење прв пат ми се случи без чорапи да спијам, хулахопки само два пати имам облечено, а јорганот уште ми е спакуван.
Niss strasnoo. Toa e custvo od utrogestanot najverojatno.. jas pa imam kandida celo vreme i nikako da mii se trgne haha