А за носот да не зборуваме, синусите ми лачат повеќе и од сабајле сум крш додека исфрлам се што се лачело во спиење, и да го одзатнам носот, и грлото да го навлажнам зошто спијам со отворена уста (којзнае колку пајачиња сум изела ). Во прво тромесечие ич немав повраќање и гадење, а сега заради тие синуси неколку пати неделно од сабајле поштено си надокнадувам.
Мешиња како сте ние тераме веќе 36недели и 4 дена ама ние имаме веќе болки одвреме навреме уште пред 36 недела и многу почна да ме притиска надолу осејќам притисок а исто и болки одвреме навреме на долниот дел од стомакот чувствувам како да ми е мек стомакот на долниот дел.. Пешачам секој ден ама вчера некако тешко ми беше одењето.. Изгледа наскоро со принцезата ќе се видиме ( ако не се залажувам) :/ Ве гушкамм!!
@BEAUTY WOMEN знае ли докторот дека си бремена? Јас мислам да не не слушаш нас дали да пиеш увин чај или лекови, консултирај се со лекар.
@BEАUTY WOMEN чај увин не смееш да пијаш земи чај од брусница исто така прочистува а чајот од увин мене матичната ми рече дека не се препорачува а и ако веќе се пија само по 1 чаша ништо повеќе ама и ми рече подобро чај од брусница неограничено ти е
Majkicki imam edna maka dva dena osekam kako nekoj da mi go gori meseto me zeli peci uzasno samo nadvoresno i toa visokoto kaj zeludnikot dali bi mozelo nesto da znaci nekoj simptom za poragaj. Poslabo go osekam da mrda ovie denovi no me boli i mese mi se stvrdnuva kamen stanuva i toa boli. Pozdr do site
Јас така осеќав еден ден пред пораѓај (вториот пораѓај) и скоро цела ноќ не спиев па од сабајлето почнаа силни менструални болки но, издржливи па дома ќе го родев ако почекав уште саат време Ама не мора да значи , најубаво прашај си го гинекологот или на дежурен да не е до некоја храна што се вари потешко .
Јави се за да си мирна , не е кај секоја жена иста бременоста исто и пред да почне пораѓај е различен кај секоја жена така да најубаво посоветувај се со доктор , можеби и се отвараш , а осеќаш како само печење во горниот дел од стомакот бидејќи зачестено стегање на стомакот и како подгурнувања посебно ако е на 30-15-10-5 минути значи отварање на грлото на матката т.е почнува или се ближи раѓањето.
Normalno e majka da se skamenuva meseto i preku tekot na denot bolki da imas bebata veke treba da se spusta vo rodilniot kanal i matkata se sprema za raganje pozz i so lesno
Да си мирна јави се...ама мислам дека со тој симптом нема да те примат. Барем кај мене,пред да речат да отидам во клиниката за пораѓање, ме прашувале кои ми се симптомите. Се ближи денот секако, ама овој ми е непознат како индикација за отварање, посебно без болки или пукање водењак...
Nev duso mi napravija ctg bebe voznemireno i mi rekoa deka toa e zatoa sto mojot otkucaj bil visok za toa ctg mirno pokazuva nekolku kontrakcii ama ne silni itre da otidam pak na ctg da me vidat me pitaa dali se osekam loso krv da mi proverat ama jas nemav nisto takvo i se vrativ doma.
Mesinja edno prasanje nastinata sum I mn cesto kivam, koga kivam pazam megutoa ne sekogas mozes da konttoliras kako ke kivnes... kivnav pred malku I osetiv golema bolka vo stomakot kako da me presece noz... vi se slucilo li ie dali neso moze da se sluci
Ти притиска некој нерв, далеку ти е тоа од симптом за пораѓај Легни на лево и крени ја десната рака високо и потпри ја на перница, кај мене така се намалуваше/исчезнуваше печењето. И избегнувај да лежиш на десно и да седиш, така обично почнуваше да пече
@S*K*O*R*P*I*A желудникот е тоа, истото ми се случуваше, особено на десно ко ќе легнев, и одма киселини ме фаќаа. На лево повеќе лежи, и кога седиш, не седи свиткана, туку потпрена со грбот. Исто, внесувај помали оброци почесто наместо еден голем. Сега дека ми е спуштен веќе стомакот го немам тоа печење повеќе, ама така ме нервираше, уф, го мразев. Ќе помине, пред крај веќе ќе го немаш, ќе можеш конечно да дишеш
Мене ми се дешаваше на почетокот на бременоста, и се вадев од памет...ама не е ништо страшно ми кажаа на лекар
Хаи женцки Добро ви утро, еве јас со кафицата и веќе ја почнувам 34та утрински Да ве прашам нешто. Стмакот ужасно ми се згрчува, ме стега матката, дали се тоа тие лажни контракции? ли што ли веќе аман, карпа ми е тврд. Директ цтг НИШТО, никакви болки никакви котракции, дете уредно мрда. Преглед со прст брцање Не знам како да го наречам хух 0цм отворена, Ехо во ред,е сега зашто така знае да ме згрчи кој знае Иначе Што сте се разврзале за влакната, еее јас со бричот лека полека со топката пред мене ништо не гледам, ама се средив, знам шо ме чека после Цтг Брцкање, па да не се брукаме таман за 2 недели сум на контрола пак , таман 36+ до тогаш ги растам, па после Лидера ќе шлапаме за прегледот исто приметив забите дека ми се многууу осетливи посебно кога пијам ладна течност, вода јогурт оф како на топло падно да ми реагираат, почна неделава... До сега немав ништо.. Нит болки нит ништо Дали друга некоја има ваков проблем, и дали е нешто сериозно не дај боже да ми се расипе заб Јогурт пијам по 1л на ден, знам дека влече калциум, затоа пијам јогурт кисело млеко павлака, ама ете... Убав ден
Знам ама кај мене не се скаменува туку омекнува тоа ме буни :/ а имаме болки уште од 35 недела :/ и пониско ми се спушти самиот стомак..