Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Јас ни се терам ни се водам...хахах
    Синоќа не спиев воопшто, се вртев цело време.. денес немам никакви болки се е во ред, нишо не осеќам и си викам ете сега и ова ме плаши не е нормално да не ме заболува...оф боже мили... се мислев зошто ме заболува, денес не осеќам па пак му ја мислам дали е во ред...хахах

На ❤️Sneze❤️, Coco31, Snow white и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.291
    @ludoto19 иста сум со забите. Плус мене и дел од заб ми се скрши, и тоа два пати. ;( Среќа што не е напред.

Цела вечер не сум спиена. Тешко ми е да се завртам, а ако спијам на една страна се будам укочена и сѐ ме боли.
    Туку, кога станувам од спиење или навечер за вц чувствувам болка "доле", како тежина.
    Ви се случило ова?

Не ми се смејте, ама во последно време и желудник да ме заболи јас паничам, одма мислам се отворам. :rofl: :rofl: :rofl:

На mimiiiii, ❤️Sneze❤️, TheGetmaki и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Се ме боли после спиење, се будам на два часа, препотена сред ноќ, и не се секирај и јас чувствувам некогаш кога ми се мочка како тежина притисок па дури и болка доле...мислам дека сето тоа е нормално, си растат деците и си притискаат, срциња тие :inlove::inlove::inlove:
    Уште малку леле ме фаќа трема искрено, како ќе биде, што ќе биде, само на тоа мислам во последно време, ама се обидувам да бидам позитивна и дека се ќе биде лесно и во ред.
    Ве гушкам, имајте си сите убава недела :l::hug:

На mimiiiii, Mimmi39, ❤️Sneze❤️ и 7 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.386
    Допаѓања:
    286.788
    @ludoto19 нормално е, тие се тие лажни контракции, ама далеку од вистинските илид ека би значело отварање...
    Едноставно телото си се спрема. Имаш време.
    За заби ич не мис е прави муабет. Пред некое време имав таква мака, полудев мис е чини. Здрави заби, 6-7 вкупно ужасно ме болеа. Болки до лудило.
    Едниот, седмицата дури и ми го отворија...не дека беше расипан.
    Поболеа после уште некое време ама не интервенирав. Зарем на слепо уште 6 заби да одам да ми отвараат. А знам дека баш пред бременост сите ги досредив, дека се беше супер.

Викендов напред, помеѓу кецот и двојката пак почна да ме наболува(повторно пломбирам заб). Среќа денеска како ништо да не било.

Трудниците стварно со осетливи заби :envy:

На mimiiiii, ❤️Sneze❤️, Snow white и 2 други им се допаѓа ова.
  5. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Mene site zabi me bolat is to kako kaj @ludoto19 reagiraat na toplo ladno a vo posledno vreme na sekoe mienje pocnaa da mi krvarat nepcata. Pravev eden pred edna nedela sega svakjam deka ovoj do nego me bolel.

На Snow white, duffi и ludoto19 им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Мислев дека спиењето претходно е предизвик, ама чекајте до 39-та, ќе ве прашам :D Нит можам да се свртам, нит наместам некако, а бебе притиска на цервикс, мислам ќе излезе раче/ноџе секој момент. Какви болки се тоа, леле мајко :sweat: Скроз долу ме мава, до солзи боли ;( А цервиксот ми е веќе ептен скратен, се спрема бебе, ама јас цврсто затворена :worried: Тешко е стварно, едвај чекам веќе да се породам, не можам со тежиниве и неспиењево по цели ноќи веќе ;( Језиво е што осеќам како бутка, буквално главчето и го осеќам врз цервиксот, докторката и го допре при прегледот минатата недела, рече дека е многу спуштено.
    Хаос од емоции сум, ем ми е страв, ем едвај чекам да се породам и да ја видам, ем се плашам после што-како ќе биде дома...
    Сама не се трпам, на маж ми треба орден за издржливост да му се додели :D

На mimiiiii, Kitten, Mimmi39 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    @Sexybaby86 Ххахахах, ништо од твоето предвремено пораѓање :D џабе си правеше стресови.
    АААА не не плаши вака, да не земам сега склекови да праам да ги проширам хематомиве :rofl::rofl: шалувам се наравно :lol:
    и јас многууу се потам, најверојатно е од хормоните.
    Дека сум настината маж ми како бурито ме увиткува со 4 ќебиња |( Аман бе не вадам сипаници му викам, и уз спиење оп се откривам :D несвесно, и си ги туткам меѓу нозе ќебињата најлагодно за спиење е така, иначе вријам жештини осеќам од внатре, лето ми е :sweat::sweat:

Тешко станува искрено од сега што се вика тешко дишеш, нелагодно спиеш тежи мевњак, а не тек па 38-39 кој знае што ќе биде (facepalm) Оф женски маки,
    ќе си истрпиме :D

На Mimmi39, ❤️Sneze❤️, Coco31 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Здраво убави трудници:inlove::f:.Еве и јас да се пожалам малку бебето немирно само ме удира :punch:,понекогаш ми се стврднува стомакот и кикиритката ме боли искрено кога чистам или ќе чучнам се си мислам бебето ќе излезе (waiting) ама рано му е сеуште.Кога ќе легнам тешко станувам имам болки во кичмата и се чувствувам како желка свртена на грб:bug:.Имам киселини навечер од сон се будам и дур не :puke: не можам да заспијам.Забите ме мачат почесто и го имам тоа чувство топло,ладно си викам ајде кога ќе се породам па ќе одам да ги средувам уште малку да издржам.Чувствителна сум и наеднаш ми се менува расположението понекогаш.Многу брзо поминува времето како вчера да беше кога прв пат пишав тука кога дознав дека сум бремена за совет и за гинеколог,не ми се верува дека уште малку и јас ќе бидам при крај:$.Имам страв од пораѓај не знам како ќе поминам,што ме чека дека прв пат ќе ми биде,но и едвај чекам да го видам бебето:hug:,знам дека ќе ми фали во стомачето да ме удира:l:.

На Naturel, mimiiiii, Mimmi39 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    За крварење на непцата јас користам паста Пародонтакс и Листерин течност за испирање. До сега мака немам со забите, иако носам фиксна уште.
    Користете медицинска паста Курапрокс , Пародонтакс, Сензодин.
    Другите се гола вода, само добра реклама.

За друго немам што да кажам, се надевам така ќе остане до крај или пак до крај на овој месец барем. :D

На ZAHRA, Naturel, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @ludoto19 стварно, ништо од филмовите за предвремен пораѓај, девојкава мислам ќе надмине и 40-та :D
    Не се плаши па ти, крајот не е нешто што не се издржува, ама ти се смачува на моменти од све и не знаеш што да правиш со себе :lol:
    Жештини и мене ме фаќаа, нерва бев по цели ноќи, жива вода се правев, ама ми пројде таа фаза. Позитивното на крај е што бебе е веќе спуштено, немаш притисок врз желудникот, ни киселини, ни жештини, ни болки во кичма (јас барем се намачив со кичмата :(). Сега подболува, не дека не, ама не ме парализира болката ко порано :)
    Се си има свое, ама и се се издржува за бебушки :inlove:

На mimiiiii, ❤️Sneze❤️, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  11. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Koristam lakalut pasta I listerin dodeka gi pominam so cetka krvarat odkako ke gi isperam so listerin pestanuva ama moram I bolka da trpam dodeka tecnosta mi e vo usta. Fala na sovet od kade ja zemas pastata?

На ❤️Sneze❤️, Snow white и duffi им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Да и Лакалут е добра. Ете ја заборавив. Ама мене поефикасна ми е Пародонтаксот.
    Здравец , Зегин ја има .

На ❤️Sneze❤️, ludoto19, Snow white и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.336
    Девојче, Лидера е кремче за депилација?
    Од каде ја купуваш?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Да, поточно е паста.
    Ја има во Еурофарм

15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.336
    Фала многу на одговорот. :)
    Паста за депилација е?
    Да си знам, да знам што да побарам во Еурофарм. :)

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Јас немам користено Лидера, ама ми препорача една членка, а плус и во темата депилација читав дека е добра па вреди да се проба :D:D:D Посекако е поарно од брич, ем се искичмив бричејќи, ем еве веќе чеша сврби :devil::envy: за два дена. најдовратно нешто ми е бричење, а депилација со патолошка не долази у обзир. така да се надевам Лидерава ќе е спасот :)

Инаку уште нето, имате ли сврвење чешање по одредени делови на телото.
    Јас по лактовите имам страшни јадежи, ги корнам од чешање, а имам и нешто како осипќе , ко алергија :|
    Читав дека се јавувале алергии во временост, ама има ли некој со слично искуство
    Леле бе, значи се океј, и дефинитивно последни недели и заби и алергии и хормони и се ќе те зафати од еднаш :D:lol:

На Skorpija25, ZAHRA и duffi им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Да паста за депилација на интимни делови. Не е штетна.
    Делува како кремите за депилации. Ама не е штетна. Слободно можеш да ја користиш за интима.

На Momichka, TheGetmaki, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.336
    Не, не каква депилација. :) Исто мислам и јас. Ќе ја пробам Лидерата.
    Мене ми се јавува чешање, на рацете кај лактите и на нозете. Но, не е често, одвреме-навреме.

Фала многууу! :)

Последна измена од модератор: 15 јануари 2018
    На ludoto19 и duffi им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.562
    Допаѓања:
    114.403
    Е зошто не се депилирате? :| :?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Да се јавувуа и кај мене повремено.
    Немам траги белези ама ме чеша.
    Како склет некој.

Е кој вели оти не се депилираме? :D
    Депилацијата не е само со восок.
    Секој по свој избор се средува. :)

На Skorpija25, ZAHRA, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.