Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Јас ни се терам ни се водам...хахах
    Синоќа не спиев воопшто, се вртев цело време.. денес немам никакви болки се е во ред, нишо не осеќам и си викам ете сега и ова ме плаши не е нормално да не ме заболува...оф боже мили... се мислев зошто ме заболува, денес не осеќам па пак му ја мислам дали е во ред...хахах

На ❤️Sneze❤️, Coco31, Snow white и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.815
    @ludoto19 иста сум со забите. Плус мене и дел од заб ми се скрши, и тоа два пати. ;( Среќа што не е напред.

Цела вечер не сум спиена. Тешко ми е да се завртам, а ако спијам на една страна се будам укочена и сѐ ме боли.
    Туку, кога станувам од спиење или навечер за вц чувствувам болка "доле", како тежина.
    Ви се случило ова?

Не ми се смејте, ама во последно време и желудник да ме заболи јас паничам, одма мислам се отворам. :rofl: :rofl: :rofl:

На mimiiiii, ❤️Sneze❤️, TheGetmaki и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Се ме боли после спиење, се будам на два часа, препотена сред ноќ, и не се секирај и јас чувствувам некогаш кога ми се мочка како тежина притисок па дури и болка доле...мислам дека сето тоа е нормално, си растат деците и си притискаат, срциња тие :inlove::inlove::inlove:
    Уште малку леле ме фаќа трема искрено, како ќе биде, што ќе биде, само на тоа мислам во последно време, ама се обидувам да бидам позитивна и дека се ќе биде лесно и во ред.
    Ве гушкам, имајте си сите убава недела :l::hug:

На mimiiiii, Mimmi39, ❤️Sneze❤️ и 7 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    @ludoto19 нормално е, тие се тие лажни контракции, ама далеку од вистинските илид ека би значело отварање...
    Едноставно телото си се спрема. Имаш време.
    За заби ич не мис е прави муабет. Пред некое време имав таква мака, полудев мис е чини. Здрави заби, 6-7 вкупно ужасно ме болеа. Болки до лудило.
    Едниот, седмицата дури и ми го отворија...не дека беше расипан.
    Поболеа после уште некое време ама не интервенирав. Зарем на слепо уште 6 заби да одам да ми отвараат. А знам дека баш пред бременост сите ги досредив, дека се беше супер.

Викендов напред, помеѓу кецот и двојката пак почна да ме наболува(повторно пломбирам заб). Среќа денеска како ништо да не било.

Трудниците стварно со осетливи заби :envy:

На mimiiiii, ❤️Sneze❤️, Snow white и 2 други им се допаѓа ова.
  5. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Mene site zabi me bolat is to kako kaj @ludoto19 reagiraat na toplo ladno a vo posledno vreme na sekoe mienje pocnaa da mi krvarat nepcata. Pravev eden pred edna nedela sega svakjam deka ovoj do nego me bolel.

На Snow white, duffi и ludoto19 им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Мислев дека спиењето претходно е предизвик, ама чекајте до 39-та, ќе ве прашам :D Нит можам да се свртам, нит наместам некако, а бебе притиска на цервикс, мислам ќе излезе раче/ноџе секој момент. Какви болки се тоа, леле мајко :sweat: Скроз долу ме мава, до солзи боли ;( А цервиксот ми е веќе ептен скратен, се спрема бебе, ама јас цврсто затворена :worried: Тешко е стварно, едвај чекам веќе да се породам, не можам со тежиниве и неспиењево по цели ноќи веќе ;( Језиво е што осеќам како бутка, буквално главчето и го осеќам врз цервиксот, докторката и го допре при прегледот минатата недела, рече дека е многу спуштено.
    Хаос од емоции сум, ем ми е страв, ем едвај чекам да се породам и да ја видам, ем се плашам после што-како ќе биде дома...
    Сама не се трпам, на маж ми треба орден за издржливост да му се додели :D

На mimiiiii, Kitten, Mimmi39 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    @Sexybaby86 Ххахахах, ништо од твоето предвремено пораѓање :D џабе си правеше стресови.
    АААА не не плаши вака, да не земам сега склекови да праам да ги проширам хематомиве :rofl::rofl: шалувам се наравно :lol:
    и јас многууу се потам, најверојатно е од хормоните.
    Дека сум настината маж ми како бурито ме увиткува со 4 ќебиња |( Аман бе не вадам сипаници му викам, и уз спиење оп се откривам :D несвесно, и си ги туткам меѓу нозе ќебињата најлагодно за спиење е така, иначе вријам жештини осеќам од внатре, лето ми е :sweat::sweat:

Тешко станува искрено од сега што се вика тешко дишеш, нелагодно спиеш тежи мевњак, а не тек па 38-39 кој знае што ќе биде (facepalm) Оф женски маки,
    ќе си истрпиме :D

На Mimmi39, ❤️Sneze❤️, Coco31 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.927
    Здраво убави трудници:inlove::f:.Еве и јас да се пожалам малку бебето немирно само ме удира :punch:,понекогаш ми се стврднува стомакот и кикиритката ме боли искрено кога чистам или ќе чучнам се си мислам бебето ќе излезе (waiting) ама рано му е сеуште.Кога ќе легнам тешко станувам имам болки во кичмата и се чувствувам како желка свртена на грб:bug:.Имам киселини навечер од сон се будам и дур не :puke: не можам да заспијам.Забите ме мачат почесто и го имам тоа чувство топло,ладно си викам ајде кога ќе се породам па ќе одам да ги средувам уште малку да издржам.Чувствителна сум и наеднаш ми се менува расположението понекогаш.Многу брзо поминува времето како вчера да беше кога прв пат пишав тука кога дознав дека сум бремена за совет и за гинеколог,не ми се верува дека уште малку и јас ќе бидам при крај:$.Имам страв од пораѓај не знам како ќе поминам,што ме чека дека прв пат ќе ми биде,но и едвај чекам да го видам бебето:hug:,знам дека ќе ми фали во стомачето да ме удира:l:.

На Naturel, mimiiiii, Mimmi39 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    За крварење на непцата јас користам паста Пародонтакс и Листерин течност за испирање. До сега мака немам со забите, иако носам фиксна уште.
    Користете медицинска паста Курапрокс , Пародонтакс, Сензодин.
    Другите се гола вода, само добра реклама.

За друго немам што да кажам, се надевам така ќе остане до крај или пак до крај на овој месец барем. :D

На ZAHRA, Naturel, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @ludoto19 стварно, ништо од филмовите за предвремен пораѓај, девојкава мислам ќе надмине и 40-та :D
    Не се плаши па ти, крајот не е нешто што не се издржува, ама ти се смачува на моменти од све и не знаеш што да правиш со себе :lol:
    Жештини и мене ме фаќаа, нерва бев по цели ноќи, жива вода се правев, ама ми пројде таа фаза. Позитивното на крај е што бебе е веќе спуштено, немаш притисок врз желудникот, ни киселини, ни жештини, ни болки во кичма (јас барем се намачив со кичмата :(). Сега подболува, не дека не, ама не ме парализира болката ко порано :)
    Се си има свое, ама и се се издржува за бебушки :inlove:

На mimiiiii, ❤️Sneze❤️, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  11. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Koristam lakalut pasta I listerin dodeka gi pominam so cetka krvarat odkako ke gi isperam so listerin pestanuva ama moram I bolka da trpam dodeka tecnosta mi e vo usta. Fala na sovet od kade ja zemas pastata?

На ❤️Sneze❤️, Snow white и duffi им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Да и Лакалут е добра. Ете ја заборавив. Ама мене поефикасна ми е Пародонтаксот.
    Здравец , Зегин ја има .

На ❤️Sneze❤️, ludoto19, Snow white и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    4.602
    Девојче, Лидера е кремче за депилација?
    Од каде ја купуваш?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Да, поточно е паста.
    Ја има во Еурофарм

15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    4.602
    Фала многу на одговорот. :)
    Паста за депилација е?
    Да си знам, да знам што да побарам во Еурофарм. :)

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Јас немам користено Лидера, ама ми препорача една членка, а плус и во темата депилација читав дека е добра па вреди да се проба :D:D:D Посекако е поарно од брич, ем се искичмив бричејќи, ем еве веќе чеша сврби :devil::envy: за два дена. најдовратно нешто ми е бричење, а депилација со патолошка не долази у обзир. така да се надевам Лидерава ќе е спасот :)

Инаку уште нето, имате ли сврвење чешање по одредени делови на телото.
    Јас по лактовите имам страшни јадежи, ги корнам од чешање, а имам и нешто како осипќе , ко алергија :|
    Читав дека се јавувале алергии во временост, ама има ли некој со слично искуство
    Леле бе, значи се океј, и дефинитивно последни недели и заби и алергии и хормони и се ќе те зафати од еднаш :D:lol:

На Skorpija25, ZAHRA и duffi им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Да паста за депилација на интимни делови. Не е штетна.
    Делува како кремите за депилации. Ама не е штетна. Слободно можеш да ја користиш за интима.

На Momichka, TheGetmaki, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    4.602
    Не, не каква депилација. :) Исто мислам и јас. Ќе ја пробам Лидерата.
    Мене ми се јавува чешање, на рацете кај лактите и на нозете. Но, не е често, одвреме-навреме.

Фала многууу! :)

Последна измена од модератор: 15 јануари 2018
    На ludoto19 и duffi им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.352
    Допаѓања:
    119.376
    Е зошто не се депилирате? :| :?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Да се јавувуа и кај мене повремено.
    Немам траги белези ама ме чеша.
    Како склет некој.

Е кој вели оти не се депилираме? :D
    Депилацијата не е само со восок.
    Секој по свој избор се средува. :)

На Skorpija25, ZAHRA, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.