Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Епа со мерките од кај Димчев ќе земеш упат од матичен и си одиш на ГАК за Приска крв да ти вадат. За крв само ако е, не се закажува со мерките (ехото) истиот ден или најдоцна следниот крв да ти земат.

Bibi30 likes this.
  2. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Ааа сега ми е јасно :) фала ви девојки многу, шта би ја без вас :inlove::*

Kitten likes this.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@Kitten е ме утеши сега со градиве :D Ем сред зима ќе се породам, ем ќе немам абер да се вратам во нормала некое време. Супер :D
    Ќе почекам тогаш некое време за градници, тие за доење изгледа ќе ми бидат единствена опција.
    Туку и мене ми текна на моментот доење среде ноќ, во зима. Некој совет како да не смрзнам? :) Што од облека за доење би ми завршило работа? Освен градници друго немам, а сигурно нема со градник да спијам, а и што би ме стоплил градникот :). Пижами постојат, или нешто слично, и побитно, дали воопшто има кај нас или да барам од нет да нарачувам?

Rose-tulip, ludoto19, Coco31 and 3 others like this.
  4. duffi

duffi Форумски идол

@Sexybaby86 за вечерно доење има пижамки, горе на раскопчување, ги има низ дуќаните за долна облека.
    Јас земав спавача со наметка ама планирам и пижами, сепак зима е уште. :D
    Да не се смрзнат и другарките и ние.:D

За друго нека кажат искусните мами.:)

ludoto19, Kitten and Sexybaby86 like this.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Постојат и пижами и спаваќи за доење, јас си земав од Стружанка. Пижамите се и за трудници, со ластик на долниот дел. Само не најдов решение за долна маица за доење :D

ludoto19, Coco31, Skorpija25 and 2 others like this.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Има ноќници, спавачи за доење, да видиш во Стружанка. Или обични спавачи/пижами, што се откопчуваат кај градите. Јас такви имам.
    А за прслуци, еве, уште дојам, не ме собираат старите, само еден имам што ме собира, ама нови не купувам, оти после корпите ќе ми се големи, а не купувам од пазарче или Сара Фешн, само од Лисца, оти бројчињата ми се погодени.

duffi and Sexybaby86 like this.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Фала жени, ќе отидам до Стружанка ако не се породам деновиве :D
    @Kitten инаку ме потсети, имам една маичка за доење од Ваикики, ја носам и сега, супер е. Доста квалитетна, да знаев дека толку ќе ми се погоди ќе земев повеќе, уште пред 3-4 месеци ми е купена. Таму има шанси да најдеш, провери :)

ludoto19, Coco31, Skorpija25 and 2 others like this.
  8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

@Sexybaby86 душо како да препознаам како изгледа маичка за доење во Waikiki?
    Ги има во делот за трудничка облека?

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@Mimmi39 јас ја најдов во делот за долна облека. Имаат како штипки на прерамките за да можеш да го отвориш делот кај градата. Мојата од Сити мол ја земав, таму делот за трудници и за долна облека се еден спроти друг. Прашај ги вработените, услужливи се, ќе ти помогнат :)

Mimmi39 and Coco31 like this.
  10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Здраво :hai:
    Оддамна неам пишано, ама немам ни што.
    Чекам понеделник да дојде за преглед, и не можам да дочекам да го видам бебуш повторно :inlove: цел месец не сме се виделе, и не можам да се стрпам веќе :$

Туку, денес сум многу лошо. Вчера имав неподносливи болки во желудник, денес имам неподносливи главоболки кои ме тераат да повраќам. Повраќам, а не јадам речиси ништо. На се се мрштам, и од се се гадам чинам..
    А болките се баш онака се неподносливи, 5-6 часа без престан,и ми смета и светлина од компјутер на моменти, и телефон, и се..
    Пиев парацетамол, го повратив. По неколку часа испив уште еден, се смирија болките. Сега осеќам се си по слаб интензитет, ама како да сакаат пак да ме нападнат:worried: уште еден не би пиела.
    Ми се плачеше дури прееска, не можев да си помогнам никако.
    Кажете ми некој природен лек ако знаете за вакви главоболки, ( ко мигрена да ме фаќа) за да не посегнувам по аналгетици. Не дека ќе посегнам на своја рака, ама никад се не зна. :envy:

11. duffi

duffi Форумски идол

@Chanell* а притисок мереше?

12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@duffi Да, 100 со 60 беше, па после 2-3 саати се беше вратил во нормала 120-75.
    Претходно секогаш со лимонада без шеќер сум поминувала,ми помагаше многу, а денес страшно беше.

13. Independiente

Independiente Популарен член

Пробај напиј се едно кафенце ама исцеди лимон внатре. И пиј повеќе водичка :inlove:

14. duffi

duffi Форумски идол

100 со 60 е низок и веројатно ти смета.
    Не пиј лимонада за низок пртисок, не помага, лимон се зема за висок.
    Напиј се кафе, кока кола.
    И кај мене беше исто од низок притисок на почеток, пиев нескафе и лименка к.кола и се средуваше.

15. queen007

queen007 Истакнат член

Pred pola saat vidov na toaletnata hartija kako ligavo ama ne mnogu,i kako da sum se otvorila dole, a imam uste 2 nedeli do terminot .. Bolki ic nemam a i slabo go osekam bebco? se mislam da otidam do dezurno da me cirnat na ctg? Izvinete na malce glupiot opis, prvorotka :sweat:

Skorpija25 likes this.
  16. Naturel

Naturel Истакнат член

Јас се мачам со истото ниту можам да заспијам ниту да функционирам тогаш. Парацетамол пијам на секој 6-8 часа и така преживувам а друг лек не сум пронашла ниту има (facepalm)

17. Asja

Asja Популарен член

Како мислиш нема термин? Вчера матичната ми даде упат за ГАК,верувам дека овие дена ќе одам,до 12 се зема крв за приска.

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

A kako znaes deka si se otvorila?
    Ako nemas bolki, prskanje na vodenjak i slicno nemas potreba da se maltretiras po dezurnj

19. Bibi30

Bibi30 Популарен член

@Asja ми објаснија членките, прво скринингот, па после упат со мерките за крв. Јас сум помешала мн работи :D

Asja likes this.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Здраво мешенца :hai:
    Јас некако расположена како времево , напната и нервозна како се преку глава да ми е |( се нервирам за глупости што и сама сум свесна , ама посилно е од мене ...
    Треба да се купува полека-полека по нешто , а јас како се да ми е ново и непознато , не знам каква облека да купам дека здравје ќе се роди во април , маж ми ме поднервирува малку , ме фаќаат паники некогаш кога ќе се сетам за пораѓајот дека искрварував премногу со двете па така страв ме фаќа со ова како ќе мине тоа ...уф мајчински муки (facepalm)
    Ваљда е од времево тмурно што се дешава ваква трудничка моментална депресија со секакви црни мисли , лоши соништа и секакви филмови :doh: ама ќе пројде :nod:
    Имајте убав:rain:ден :*

Snow white, Sexybaby86, fana and 6 others like this.