Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.291
    Здраво и од мене.

Јас пак со киселини. ]:)Ништо не помага.
    Туку да ве прашам.. Кога спијам на десна страна, по некое време чувстувам јака болка под реброто. Вчера дури се разбудив од болка, како да ме сече нешто. Ви се случило ова? :?:

На duffi и ludoto19 им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Копаат малите :) и мојов се таму:devil:на лева страна цело време :)
    Провај со рупурут за киселини, мада мене нешо уау не ми помогна:^)
    Сега немам ги снема :) амаи затоа сега мака мачам со забите и сврбежи јаки по лактовите, баш ко шуга да имам :(

На Coco31, duffi и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  3. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Рупурут или Гастрогард би требало да ти ги смират киселините или бонбончиња овошни или ментол .

На Coco31, Skorpija25, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Копаат малите затоа така ги чуствувате.
    Мојот е ниско, па пак знае да достигне. Ама ретко.
    Мојот копа на страна. :D

Рупурут и сличните држат час -два , колку да заборавиш на болката и пак почнува.
    Ама кога нема друго арни се и они. :D

На Coco31, Skorpija25, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Мамички јас пак со мојте маки 26+3 сум и цела бременост си имам болки и за тоа си идам на гинеколог а никој не ми обрнува внимание на болките, сеа како одминува бременоста осекам и меда бебето некако осекам почести болки и идам на три места на гуинеколог и кај матичната и у систина и на комисија сите викаат се е во ред а мене ме боли и нормално имам некој глупави мисли дека ке ми се случи несто лошо...има ли некој со ваков проблем

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Што те боли?
    Болки во бременоста се нормални ако не се на интервали и минуваат ако одмараш.

7. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Ме боли доле ниско не сесе јаки ама ме боли кога станувам кога лежам подолго во иста позиција и коа ке сети мрднам и наместам поминуваат... од време на време осекам како да ми сее грчи доле матката и ме пушта и обично после тоа идам по мала нужда... бебето е добро грлото затворено а јас болки си имам.. ине знам зашто ми, се увртело во. Глава предвремен порагај и, само таму ми е паметот... ужас

8. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Dolzina na cerviks ti merele??

9. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Da I toa site razlicno vo sistina mi e 3,9 a maticnata 2,75 ama veruvam na diktorkata vo sistina zasto ne eti bas prav kaj mene malku e zakosen I treba da se izmeri vnimatelno

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Ista sum so bolkite cela bremenost imam bolki dolu nisko nekade pod jajnici,Sega bolka odozdola si mislam nesto ke mi izleze koskata malku pogore boli strasno. Vcera barav da mi mercerviks nemalo potreba, bebe bilo karlicno odnosno so nozinjata nadolu I butkalo zatoa bilo taka. A I mene mi se uvrtelo nesto vo glava deka porano ke se porodam.(facepalm):whew:

11. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Lele isto nemam raat veruvaj kaj mene bebeto e svrteno so glavceto nadole I nisko go nosam koa mrda osekam ko dae mi mrda vo prepon...I imam cuvstvo deka celo vreme mi sese moca,.. I mnthink cesto idam vo wc... mene cerviks mI merat na, sekoja kontrola ...maz mi me zafrkava deka veke ke pocnat da. Me brkaat ginekolizite poso sekoja nedela jas sum na ginekolog..koja nedela si tI? I dali imas cuvstvo ko da timi se grci matkata?

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Сами си правите стравови. Нормални болки се тоа.

13. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Jas so drugarkite sto mi se bremeni se konsultiram nitu edna nema takvi bolki I si velam nesto ne e vo red so mene....

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Нормално дека не сме сите исти.
    Ете немам и јас. Ама многу трудници имаат.
    Велиш минуваат со одмарање па доколку си во можност одмарај повеќе.
    Пак ќе кажам ако и тогаш не минуваат и се на интервали е ризични. Грлото ти е проверено.

Лажните контракции се нормални, стегање и пуштање на матката и почнуваат баш тие недели.
    Земај магнезиум дупла доза. Може да побараш и утрогестан , он ја смирува матката.

На Sexybaby86 и Coco31 им се допаѓа ова.
  15. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Da pijam magnezium dupla doza I utrogestan ... toa mi e bitno sto mI kaza deka ovoj period pocnuvaat lazni kontrakcii fala ti

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Бебето повеќе налегнува на таа страна на која што спиеш, а од десна страна ти е црниот дроб па ништо чудно да те шутира таму. Како е поголемо така понезгодно е на било која страна да спиеш.

Иначе и јас сум од тие стално со болки, во првата бременост бев раат, а во оваа уште од 4ти месец ме стега стомакот, ме сечат јајници, и тн. и тн. За ништо не паничам ама затоа лежам "до даске"! :D

На Coco31, Sexybaby86, DuchessAnn и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Bravo sto ne panicis...jas sum golema panicarka I mislam deka taka uste poveke si gI zgolemuvam bolkite.. najverojatno ima vrska toa sto mI e prvo dete..a za lezenje da nese zborime koj so praj ja so site cetiri vo vis :)

На Mimmi39 и Kitten им се допаѓа ова.
  18. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    30+1 sum se i sesto me boli uste od pocetok. Vo pravo e @duffi sekoja zena e prikazna za sebe I jas prasuvam koj sretnam sto GI bolelo kako bilo ama kaj sekoj e razlicno i vo pravi se koga no velat deka samo si pravime stresovi. Sega zemam magnesium dupla doza eden pred spienje mi popustat polovinite kolkovite zemam I bedoksin mislam polesno zaspivam.

На Coco31 и duffi им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.389
    Допаѓања:
    286.815
    Двете бремености, од кај 30-32 недела го чуствував истото, плус сечење со нож. Секој момент мислев раче/ноже ќе испадне.
    Наеднаш јако грчење, сечење, неподнослива болка...сум морала да застанам, да дишам длабоко, да чекам да помине.

За мене е нормално сето тоа оти сум го минала и немало никакво влијание врз предвремен пораѓај. Двете беа 41 недела.

На *Milicka*, Coco31, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Da ama jas sum 26 I 3 dena ne znam dali e rano??