Тие недели од болки или укочувања доаѓав до парализа . И сега сум со дупла доза магнезиум ради грчеви и болки, секоја вечер бања и масажа, се движам само со појас за трудници...а од некаде 22-23 ми е исто. Чекам само да почне сечењево со нож и да добивам нагон дека раче/ноже ќе испадне. Секоја трудница е различна, но болки се нормални, кај некои повеќе кај некои помалку. Вакви или онакви зависи и од положбата на бебчето. Важно е да се посетува доктор и да контролира дека се е во ред.
Дали е рано за што? за такви болки? не не е рано јас 18 недела моментално но ги имам тие болки уште од 10 недела. Ваљда ти е прва бременост и за тоа толку се плашиш, но штом 3 различни доктори ти велат дека е во ред значи е во ред. Знам не е сеедно и е нормално да се плашиш но не само и ти туку сите ние по некогаш самите си задаваме непотребни стрсови.
Dali pojasot za trudnici ti go preporaca ginekolog I od kade go zema ? Fala za iskustvoto mn mi znaci Fala za sovetot I za iskustvoto, da prva bremenos mi e I nekako kaj mene se iskoci komplicirano od pocetok blagodarenie na greskite na mojot ginekolog.. od normalna bremenos bev stavena vo rizicna... I poradi toa odam na tri mesta na kintrola
Кога лежев на Гак имаа одлични спавачи за доилки. Не знам каде се продаваат... може некој знае. Ама за половините, јас носам појас. Нели мускулатурата на стомакот се опушта, и барем мене ми беше неугодно така, и цело време си имам појас, па не ми пречи со доењето. Појас, прост појас. 200-250 денари. Ем стомакот го чуствувам постегнато ем ми е топло навечер.
Да, од доктор е препорачан. Мојот е од Германија, но има и во Македонија. Консултирај се со твојот Др. дали тебе би ти помогнал, за твоите болки. Во тој случај он ќе те упати каде да го најдеш. Многу мајки тука го користеле.
Jaс имав мнигу јаки болки, бебето притискаше на некој нерв и доаѓаше до укочувања, дури моментална парализа.Некои имаат споделено и поради ниско носење.
Jas bev taka mi padna cepot i za nekolku casa mi pukna vodenjakot ke cekas da se da pukne toj nema promasaj vo bolki
Заврши и вториот скрининг кај матичниот, бебиња супер, курлево од лево пак лудува нема шанси 4Д слика да му се земе, а деснаков среќа помирен. До сега ми ги корегираа неделите (особено за прв скрининг за да биде точно) зошто имав подолга стимулација и подоцен ембриотрансфер со ИВФ (ќе му дојде како покасна овулација), а сега ќе ме водат регуларно по последна менструација, зошто и онака се пораснати и малку понапред со мерките. До сега се водев по трансфер и дека сум 20+3, а одсега да се водам 21+0, а бебињава малку понапредни.. по мерки се 21+4. Му викам на докторот на зезанција дека на форум сум кажала 37+0 недела термин - 14 мај, дал да поправам сега за 4 дена уназад и се изнасмеа, вика дај боже до тогаш да стасаме, што ти е гајле. Само да си растат како треба. Поздрав женски, убав празничен викенд!
Super odlicno, jas odam vo vtornik na skrining. Ti merea li grlo na matka mene prethodniot pat mi najavi deka ke mi merat?
Не, но јас на 9 јануари бев во Систина на преглед кај мојава докторка ИВФ што ми правеше, па тогаш ми мереше цервикс, затоа сега немаше потреба. Во Систина секој пат цервикс ми мери (вагинално), а одам еднаш месечно, а кај матичниот ако му побарам.
Женцки бев на преглед, хематомиве неделава не се намалени, ама сепак не растат , си стагнираат. Е сега сакам да ве прашам, имаше период поради нив 10 дена во 30 недела детево не само што не напредна, туку и в0 минус отиде 60гр Ама сега пак си расте, помалечко е за недела, сепак заостана тогаш и не ме чуди. Ама постелката ми е се уште 1 стадиум, на пат накај 2ри. Јас одам накај 35.Ме интересира дали во втор стадиум детето се уште доволно храна прима? Што значи тоа втор стадиум. Плодова вода имам доволно Калцификати немам. убав ден женцки
@ludoto19 нормално е да почнува да зрее постелката. Дури кога е презрела тогаш престанува да се храни. Ама затоа ќе правите почести контроли и се ќе биде во ред. Иначе не е мало на килажа, таман си е . Мојот доктор е на шетање , со душа го чекам деновиве да се видиме со мали. Почна да ме фаќа сафра.
@duffi и мојава е на шетање викендов, молам Бога да не ме фати зорт до понеделник @ludoto19 не се секирај, мојата постелка е втор степен уште од 36-та недела, ама бебе си напредува и расте и понатака. Не качуваат на крај многу секако, сигурно и ти стагнираш со килажа (јас барем да). Моево го мери др. секоја недела, качува едвај по 200 гр, ама ми рече дека е нормално. Не паничи, 35-та си, уште малку имаш, ќе издржиш
@lylaby да има избор и тоа преубави работи имаат , ама не ми се свиѓаат само термо хеланките труднички ми се направија цели со упки бетер и од оние на пазарче , од тамо највеќе ми се погодија дебели труднички панталони ,кошула и туника што ја добив гратис од кај нив на наградна игра ,удобни се и немаат утка , ама нај искрено убави блузички за трудници со бебенца и натписи по 350-400 и во Vaikiki ќе најдеш , а хеланки видов преубави и удобни во сарафешн по 260 денари материјалот им е мек и не прават упки , коленици и не се собираат при перење , само што немаше број за мене
@lylaby јас ништо не бендисав во Ева во Бисер, ни модели, ни квалитет на материјали. Досега имам купувано само од Waikiki, хеланки, фармерки и две блузички (но не од тие со апликација, некако не ми се по кеиф). Но, сите сме различни, со различен стил на облекување. Помини и види си, може ќе си најдеш нешто.
Pozdrav idni mamicki celo vreme ve citam , i jas sum bremena 12+1deneska napraviv ekografija i se e ok so bebenceto samo sto mi rekoa deka edna arteria moja prakja 84%krv vo matkata demek ne prakjalo 100% ...malku me isplasi dali nekoja od vas imalo takvo iskustvo
@ludoto19 и во трет стадиум си прима исхрана, ич не се преоптеретувај со тоа Кога сме кај облека и хеланки, тие од Сара фешн ги имам и јас но јак е ластикот и ме стегаа, па престанав да ги носам уште во трети месец кога ви барав тука совети од каде да купам нови После си купив едни термо од битпазар кои буквално одат до под гради (ептен се супер за зимово), и едни обични но трики материјал од ХМ, L величина кои имаат баш широк и лабав ластик. Туники гледам да купувам растегливи, дури сега се мислам да одам да пробам едни пантолони од Зара со ластик и на врзување. Ич не ми се даваат пари за гардероба специјална за трудници. Башка што нема ништо убаво и модерно. Ева дуќанот во тој поглед ми се тапа, едино што можат да се најде број соодветен на фармерки/пантолони кај нив, за разлика од Ваикики. Нив ги отпишав. Иначе скринингот во 22ра бил закажан, на 26ти сум кај Димчев. Едвај чекам, со доза на нервоза Едвај чекам и утрогестанот уште една недела да го откачам. И уште ова да ве прашам да не знае некоја...Покачени леукоцити во урина? Имаат некакво значение?