Da si proveris d-dimeri. Jas imav i mi rekoa deka moze da se od ginekolosko poteklo. Proveriv i vo urinokultura nemase nisto, posle sami od sebe se namalija. Kolku ti se?
Девојки мене досега само еднаш во 20 и некоја недела Димчев ми мереше цервикс и тоа зашто ја си спомнав, онака ништо, само ехо абдоменално. За постелката само ќе каже уредна постелка, уредна количина на плодова вода и толку. Ај порано рано може е, ама и сега последниот пат кога бев на преглед, бев некаде 32 недела ништо друго не кажа ни за постелка ни за грло на матка, ми закажа преглед за во 36 та недела. Кога почнува да зрее постелката? Инаку бебе е понапредно за 1 недела од старт и уште си е така. 1800 беше на последниот преглед. Испитав гестациски дијабет, немам.
Не, во Превемед, исто е приватна лаб. кај мене во населба. Само благо покачени (пишува 10-12, а реф. вредност 3-10 е), бактерии немам. @BoaVista не си ставај на ум небитни работи кога доктор ти вика дека све е Ок. Постелка си зрее постепено, веќе кога влегуваш во 9ти доаѓа до 3ти степен. Мене грло на матка не ми мереле се додека не кажаа дека има потреба, а веќе бев 9ти. Сама, не ми ни текнувало да побарам такво нешто
Денеска влегувам во 5ти месец, си лета времево. Раат си бев 5/6 недели од киселини, последниве неколку дена ме отепаа особено на вечер.
Јас дека нон стоп читам некој испитува ова, друг она, а ја освен крвна слика, урина, брисеви, скриен шеќер и скрининзите, друго ништо не сум испитувала, па ме фаќа паника дека идам накај 9 ти месец веќе и почнав сама да си барам и да си прашувам. Ама од толку што имам да прашам пола ќе заборавам на преглед и така
@Kitten и јас имав покачени леукоцити во урина и докторот ми рече повеќе вода и чај од брусница да пијам.
Уживај, тогаш нема ни потреба од тие испитувања, си имаш нормална бременост. Јас немав испитувано ниту скриен шеќер.
Имаш испитано се што е потребно. Сакаш по болници и лаборатории да одиш почесто? Верувам не . Истото и јас го испитувам. Пред 2-3 дена и јас бев кај Димчев на втор скрининг. Истото што ти го кажал тебе, ми го кажа и мене. Раат сум, тој штом ќе каже така, значи така е. Кај него ја водиш бременоста?
Да кај него и здравје Боже он ќе ме пораѓа па ќе видиме сега нареден пат што ќе каже. Минатиот пат ми рече супер индикации за природен пораѓај, бебе свртено надолу, ако остане така супер, па ќе видиме во 36 недела.
Da se nadovrzam na gorniot muabet okolu proveruvanjata vo tekot na bremenosta. Jas sum 20 polni nedeli momentalno i do sega krvna slika detalna ednas samo mi proverija na pocetok, urina ednas isto taka vo 7ma nedela i od togas ne.Pap Test vo 12ta nedela, a i skrining imav togas isto i tolku.E hormonite za tiroidna, samo niv cesto mi gi proveruvaa, bidejki pijam eutirox. Jas mislev mnogu malku deka e ova , mozebi treba poveke da ispituvaat, no tuka takva im e procedurata se uveriv i ne se sekiram veke .Barem znam se sto pravat i proveruvaat e 100% kako sto treba i im veruvam za se. Vo knigata sto mi ja dadoa gledam deka za nekoja nedela sledi proverka na skrien seker, a posle 30ta nedela sto e i normalno pocesti poseti kaj doktorkata, a ne na 3-4 nedeli kako do sega.
Devojki da ne znaete nekade da ne objavuvaat raspored na doktori odnosno ginekolozi na nekoja strana na net od drzavnite bolnici potocno za drzavnata bolnica vo Bitola me interesira ako znae nekoj dobro bi mi doslo da spodeli fala odnapred
Rekov slucajno da ne objavuvaat raspored ete vaka vo slucaj da ti pritreba da znaes so koj ke se sretnesh
Дали некој знае со сигурност кој денови во неделата е во амбуланта Др.Димитар Георгиев од Чаир ? Нема слободни термини скоро па ќе мора да одам со приоритетен.
Нема такво нешто, ама можиш да се јавиш на болница и да си прашаш. Кај кој одиш на контрола на државна?
Ако се мисли на утерина артериа артеријата главна до матка и мене ми беше на висока граница што знаци беше поднамален протокот на крв...а кон папчаник ми беше уредна...е сега јас примав клексан..убаво е да те пратат да испиташ хемостаза и ддимери и по тоа ќе се види што и како стои со крвта...најбитен е нели доток на крв до плодот и треба претпазливо со тие раб. Јас од 6ти месец си го имав тој проблем кога ми го открија на доплер...
Мислам дека на ова мислиш ако е на ова еве имаш кој ден кој доктор е и термини слободни. http://mojtermin.mk/map