Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мирис, боја?

2. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Miris nemase a Bela boja mlecno bela

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не би требало да е страшно. Јас имав исцедок цела бременост.

На Skorpija25, Coco31, La diabla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Даа имав исто ијас во првата бременост како вода беше лето баш за мојот роденден и бев натоварена со кеси и осетив како течи вода бев во 7ми месец истрчав кај докторката среќа беше на смена и рече се е во ред било урина:$

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.215
    @podravka
    Ми се случувало и мене.
    Според мене нема што да се грижиш. Посебно после подолго седење или лежење.

На ludoto19, Coco31, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Fala vi mili moi, mi olesnivte. Inaku spiev12casa:D:D

На ludoto19, Bebulleee, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.215
    Обично и мене тогаш ми се случува.
    Се што се собирало цела ноќ. :$
    И јас спијам по толку, плус без станување. Како легнам така станам.:tmi:

На ludoto19, podravka и DuchessAnn им се допаѓа ова.
  8. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Баш и јас сакав да се пофалам со толкаво спиење. :D
    Има денови кога не можам ич да спијам, ама ова ми надокнади, убаво ми дојде.

На ludoto19, Coco31, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    И јас пиев Аспирин од позитивен тест до 30та недела и плус клексан и пак беше на висока граница утерина артериа...бебо ми идеше се последните 5-6 недели назад за 7-8 дена и покрај оваа терапија...
    И во 38ма се породив до тој ден примав клексан и на пораѓај Др.што ме породуваше беше заматена плодова вода но за среќа бебо се беше во ред...Следете на 2недели јас така одев на преглед кога ми се утврди овој момент..Знам во странство е поинаку од кај нас.Со лесно во секој случај :)

И јас имав провиден или многу малце белузлав исцедок брисевите сите негативни...не се плаши следи одмарај сии галкај го мешко :)

Последна измена од модератор: 19 јануари 2018
    На ludoto19, blue eye, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    @podravka имам и јас така стално исцедок дури некогаш по уринирање не можам да се доизбришам , ама грдичко ми е да пишувам за тоа некако не знам да го објаснам , а за спиење ич не спијам , не дека не ми се спие туку некои проблеми не ми даваат мира за да спијам и додека смирам нерви и такихардија ете го се разденило и мора да се станува , обично сум позитивна па затоа не пишувам негативни работи :)
    Денес е празник убав , се надевам желбите и молитвите Господ ќе ни ги ислуша на сите и сите ќе имаме убав и мирен живот ...
    Поздрав милички :l: :hug:

На blue eye, ludoto19, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    Fala pile30 imam potreba od ubavi zborovi i hrabrost

На pile30 и podravka им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Ние само да ве поздравиме :hai:

На Naturel, duffi, QueenP и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Гушни и бакни го бебчето од нас <3 <3

На duffi, ludoto19, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Како сте мешенца :hug:
    Нека е среќна слава и честит именден на сите што славите СВ.Јован нека е на помош за сите :angel:

Денес како и секој тмурен ден јас како времето расположение мењам , не ми се овците на број :D дете тт има кенка цело време , нервозна сум што има луѓе без осет и срам , јатрвата и беше болно детето со тт , дијареа и не сакаше да јаде 4-5 дена , а таа без да каже се нацрта кај мене па така очекував и моите да префатат вирусот и ете така бидна , малото преку ноќ еве го со тт и затнат нос , тешко му е , а мене уште потешко :doh: сега очекувам и поголемото деновиве да го фати и се опремив уште сега со линекс џуниор , Далерон и септоаква спреј за во нос ..
    Јас конечно по месец дена се напив едно јакобс Милка и една Кока-Кола , морав не се издржува 5-6 ноќи не сум спиена , болки ,лигав исцедок и секакви мисли низ мозоков ми се вртат од страв да не се деси предвремен пораѓај (а нема никакви индикации за такво нешто , само мозокот е проблем) сето тоа само затоа што си имам зацртано дека 7 месец е нај критичен , не знам зашто :wasntme:
    Аха , да ви се пофалам видов вчера и бели влакна во косава моја што дополнително се изнервирав |( сега официјално ќе мора да се фарбам пред пораѓај .
    Туку да прашам , кога лежите т.е спиете навечер нели одморени и при станување имате ли болки во препони , кочење на левата нога и болки во опавчето и колковите ?

Јас си имав вакви болки , ама како што расте бебуш се појаки ми се болките при станување од кревет одкако ќе се одморам .

На TheGetmaki, girl-miri, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.291
    ^ Имам и јас такви болки после спиење или подолго лежење. Тежи бебето.

Последна измена: 20 јануари 2018
    На TheGetmaki, blue eye, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.215
    Ехее уште колку слоја имаш до бебе да стигнеш.:)
    Без паники.

На blue eye, Kitten, podravka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Dobar nedelen den:)27+0 pocetok na 7 mesec,se nadevam i se molam da ova bremenost mi odi so 9 meseci:inlove:i se da bide dobro so bebus:inlove:

I jas si imam nekoi mali maki kako del od vas:)gledam da ne pisuvam cesto za toa od strav i misli niz glava:worried:
    Nekogas spiam nekogas nemozam,se slucuva od son da me razbudi bebus,moram da mockam,zdrvena noga il raka, problemi so pozicija vrti levo desno i taka.
    Kako sto del znaat so prvata bremenost se porodiv 32+4 pa sega toa mi è strav:(se nadevam se molam da odam do kraj i bebus da mi bide zdravo i zivo,|(ovi se misli niz glava|(
    Belo na gacicki i jas imam i toa nekogas e mnogu nekogas malce,pa citajci vas izbegnuvam da mislam negativno,.
    Problemi so zabi i nepca isto i kraj mene:^)
    Tuku posledniov mesec mnogu ja custvuvam bebus,nekoi mali topcijna na dopir race li noge?
    Tolku mnogu silno udirà sto imam strav da ne mi pukne vodata:(
    A custvotoo imam kako nesto vo intima d izleze:o

Vcera poracavme detska soba pa pocetok na Mart ke ja donesat:inlove:isto taka kupiv nesto od obleka za bebus:inlove:malce po' malce ke sreduvame:inlove:

Vo petok ke slavine rodenden od cerka :) 4godinki Polini so ljubov i srejka :l:

Imajte ubava nedela:inlove:
    So lesno ma site:inlove:

Последна измена: 21 јануари 2018
    На ❤️Sneze❤️, ludoto19, Chantal и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И јас така се плашам кога е со ноџињата доле кај отворот од матката и кога ќе шутне силно милам ќе пукне водењакот од таквите удари , станувам идам во wc оно од бешиката си капнала некоја капка урина и исцедок еден куп , па си лежам што повеќе во денот а за спиење чим заспијам соништа гњават па нема позиција што ми одговара па деца до мене сакале да спијат и така јас како виршла во ход-дог лебче и укочена нормално ..

До сите :hug: јас да ве поздравам милички ..
    Синче уште со тт го изнесам надвор и гледам да игра што повеќе да заборави на омалаксаност и тт , се ми пречи т.е сите ми пречат кога го пикаат носот кај што не им е место , хормони лудуваат немам контрола па едвај чекам да искочам со деца од дома :)
    По 3-4 јадења правам во денот и така остануваат синковци не сакаат ништо да јадат ваљда е период некој , јас јадам како луда белким стрии нема да испукам , навечер пред спиење тост голем сочен ми е стандард за добра ноќ колку и да сум прејадена за тостот има место во желудников мој , исто и чудо работа киви јадам по цело пластично паковање сама секоја вечер (facepalm) и фали да пукнам ама што ќе прави желудникот , тоа му е работа нека толчи :D
    Разгледував креветче мало за бебчо па се одлучивме само уште да го нарачаме :inlove: и беби фон да земам треба и тоа да најдам каде има поевтино , а добро ...
    Ајде убав :rain: ден мешенца јас од зевање ќе ве голднам :Dпа да идам да дремнам :hai: :hug: :l:

На ludoto19, Sexybaby86, podravka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Здраво стомачиња :f:.Женски бебе многу ми седи на десна страна од стомакот и многу испукав стрии ми се појавија,се мачкам со масла уште кога останав бремена.Кажете решение некое?:$Сакам да купам комода поголема ми треба за алишта на бебенце многу ги има немам место каде да ги ставам и сакам комода голема за да му ги наредам убаво и да ми бидат поблиску преку ден да не одам на спрат горе.Каде би нашла убава комода дали знаете? image.jpeg image.jpeg Малку да се насмееме:D

На Ester.*, mirandaa, mssuniquee и 15 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.215
    @ZAHRA и моето е главно на десна страна. Таму си е позиционирано. И таму тропка.
    Сега последната недела две кога е потпораснат знае да се размрда насекаде. Ама поретко. Си ја сака само десната страна на мама. :)

Инаку комода земав од Либерта , со 4 фиоки и горе дел за пресоблекување.
    Тука низ салоните за мебел немаше тоа што барав.
    Можеш и по порачка , ако не ти одговараат димензиите.

IMG_1354.PNG

На Rose-tulip, mimiiiii, Mimmi39 и 7 други им се допаѓа ова.