Даа имав исто ијас во првата бременост како вода беше лето баш за мојот роденден и бев натоварена со кеси и осетив како течи вода бев во 7ми месец истрчав кај докторката среќа беше на смена и рече се е во ред било урина
@podravka Ми се случувало и мене. Според мене нема што да се грижиш. Посебно после подолго седење или лежење.
Обично и мене тогаш ми се случува. Се што се собирало цела ноќ. И јас спијам по толку, плус без станување. Како легнам така станам.
Баш и јас сакав да се пофалам со толкаво спиење. Има денови кога не можам ич да спијам, ама ова ми надокнади, убаво ми дојде.
И јас пиев Аспирин од позитивен тест до 30та недела и плус клексан и пак беше на висока граница утерина артериа...бебо ми идеше се последните 5-6 недели назад за 7-8 дена и покрај оваа терапија... И во 38ма се породив до тој ден примав клексан и на пораѓај Др.што ме породуваше беше заматена плодова вода но за среќа бебо се беше во ред...Следете на 2недели јас така одев на преглед кога ми се утврди овој момент..Знам во странство е поинаку од кај нас.Со лесно во секој случај И јас имав провиден или многу малце белузлав исцедок брисевите сите негативни...не се плаши следи одмарај сии галкај го мешко
@podravka имам и јас така стално исцедок дури некогаш по уринирање не можам да се доизбришам , ама грдичко ми е да пишувам за тоа некако не знам да го објаснам , а за спиење ич не спијам , не дека не ми се спие туку некои проблеми не ми даваат мира за да спијам и додека смирам нерви и такихардија ете го се разденило и мора да се станува , обично сум позитивна па затоа не пишувам негативни работи Денес е празник убав , се надевам желбите и молитвите Господ ќе ни ги ислуша на сите и сите ќе имаме убав и мирен живот ... Поздрав милички
Како сте мешенца Нека е среќна слава и честит именден на сите што славите СВ.Јован нека е на помош за сите Денес како и секој тмурен ден јас како времето расположение мењам , не ми се овците на број дете тт има кенка цело време , нервозна сум што има луѓе без осет и срам , јатрвата и беше болно детето со тт , дијареа и не сакаше да јаде 4-5 дена , а таа без да каже се нацрта кај мене па така очекував и моите да префатат вирусот и ете така бидна , малото преку ноќ еве го со тт и затнат нос , тешко му е , а мене уште потешко сега очекувам и поголемото деновиве да го фати и се опремив уште сега со линекс џуниор , Далерон и септоаква спреј за во нос .. Јас конечно по месец дена се напив едно јакобс Милка и една Кока-Кола , морав не се издржува 5-6 ноќи не сум спиена , болки ,лигав исцедок и секакви мисли низ мозоков ми се вртат од страв да не се деси предвремен пораѓај (а нема никакви индикации за такво нешто , само мозокот е проблем) сето тоа само затоа што си имам зацртано дека 7 месец е нај критичен , не знам зашто Аха , да ви се пофалам видов вчера и бели влакна во косава моја што дополнително се изнервирав сега официјално ќе мора да се фарбам пред пораѓај . Туку да прашам , кога лежите т.е спиете навечер нели одморени и при станување имате ли болки во препони , кочење на левата нога и болки во опавчето и колковите ? Јас си имав вакви болки , ама како што расте бебуш се појаки ми се болките при станување од кревет одкако ќе се одморам .
Dobar nedelen den27+0 pocetok na 7 mesec,se nadevam i se molam da ova bremenost mi odi so 9 mesecii se da bide dobro so bebus I jas si imam nekoi mali maki kako del od vasgledam da ne pisuvam cesto za toa od strav i misli niz glava Nekogas spiam nekogas nemozam,se slucuva od son da me razbudi bebus,moram da mockam,zdrvena noga il raka, problemi so pozicija vrti levo desno i taka. Kako sto del znaat so prvata bremenost se porodiv 32+4 pa sega toa mi è stravse nadevam se molam da odam do kraj i bebus da mi bide zdravo i zivo,ovi se misli niz glava Belo na gacicki i jas imam i toa nekogas e mnogu nekogas malce,pa citajci vas izbegnuvam da mislam negativno,. Problemi so zabi i nepca isto i kraj mene Tuku posledniov mesec mnogu ja custvuvam bebus,nekoi mali topcijna na dopir race li noge? Tolku mnogu silno udirà sto imam strav da ne mi pukne vodata A custvotoo imam kako nesto vo intima d izleze Vcera poracavme detska soba pa pocetok na Mart ke ja donesatisto taka kupiv nesto od obleka za bebusmalce po' malce ke sreduvame Vo petok ke slavine rodenden od cerka 4godinki Polini so ljubov i srejka Imajte ubava nedela So lesno ma site
И јас така се плашам кога е со ноџињата доле кај отворот од матката и кога ќе шутне силно милам ќе пукне водењакот од таквите удари , станувам идам во wc оно од бешиката си капнала некоја капка урина и исцедок еден куп , па си лежам што повеќе во денот а за спиење чим заспијам соништа гњават па нема позиција што ми одговара па деца до мене сакале да спијат и така јас како виршла во ход-дог лебче и укочена нормално .. До сите јас да ве поздравам милички .. Синче уште со тт го изнесам надвор и гледам да игра што повеќе да заборави на омалаксаност и тт , се ми пречи т.е сите ми пречат кога го пикаат носот кај што не им е место , хормони лудуваат немам контрола па едвај чекам да искочам со деца од дома По 3-4 јадења правам во денот и така остануваат синковци не сакаат ништо да јадат ваљда е период некој , јас јадам како луда белким стрии нема да испукам , навечер пред спиење тост голем сочен ми е стандард за добра ноќ колку и да сум прејадена за тостот има место во желудников мој , исто и чудо работа киви јадам по цело пластично паковање сама секоја вечер и фали да пукнам ама што ќе прави желудникот , тоа му е работа нека толчи Разгледував креветче мало за бебчо па се одлучивме само уште да го нарачаме и беби фон да земам треба и тоа да најдам каде има поевтино , а добро ... Ајде убав ден мешенца јас од зевање ќе ве голднам па да идам да дремнам
Здраво стомачиња .Женски бебе многу ми седи на десна страна од стомакот и многу испукав стрии ми се појавија,се мачкам со масла уште кога останав бремена.Кажете решение некое?Сакам да купам комода поголема ми треба за алишта на бебенце многу ги има немам место каде да ги ставам и сакам комода голема за да му ги наредам убаво и да ми бидат поблиску преку ден да не одам на спрат горе.Каде би нашла убава комода дали знаете? Малку да се насмееме
@ZAHRA и моето е главно на десна страна. Таму си е позиционирано. И таму тропка. Сега последната недела две кога е потпораснат знае да се размрда насекаде. Ама поретко. Си ја сака само десната страна на мама. Инаку комода земав од Либерта , со 4 фиоки и горе дел за пресоблекување. Тука низ салоните за мебел немаше тоа што барав. Можеш и по порачка , ако не ти одговараат димензиите. Спојлер: Фиокарче