Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @ZAHRA јас вакво многу слично ко на @duffi земав од Bebe Home, само моето има три фиоки и со тркалца е, што мене ми беше битно за дома, пошто ќе мора да го шетам наваму натаму (facepalm) И креветчето со тркалца го земавме исто (не дека е битно, ама да си кажам).
    Инаку фиокарчево има горе подлога за пресоблекување и кадичка под неа, која јас ќе ја користам за складирање пелени пошто веќе имав купено друга када поголемка, а ова така идеше, комплет со кадата :) Ама ќе се најде за пелени, марамици, креми и слични дрангулии :)

На lylaby, mssuniquee, mimiiiii и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Охх колку мене ми фали место за гардеробааа (facepalm) Немам место ни за мојата сезонска гардероба, па летната моментално ми е кај моите дома ...А за четвртиов член каде ли ќе најдам место.
    Сакам и јас таква комода но приоритет ми е пресоблекувална на сталак во комбинација со кадичка, а мал стан, па ќе нема место и за фиокар. Дури во преговори сме да ги избациме стариве плакари кои содржат небитни делови и да си направиме вграден плакар.

Колку мислење, планови и преправки заради едно мало човече :)

На Rose-tulip, mimiiiii, fana и 10 други им се допаѓа ова.
  3. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Да и моево удира пингвинче,шета низ стомакот ама си се враќа на десна страна како планина ми изгледа стомакот кога лежам :D.Многу убава ти е комодата баш ќе погледнам димензии(y)

На mirandaa, ❤️Sneze❤️, DuchessAnn и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Значи само моево е леваче :P:D Од старт на лева страна, и не ја дава за ништо,а чат пат мрда и десно, ама дефинитивно на лево е 90 посто од времето. кога ќе седнам под градите какви грутки, со рака го допирам, ноџе ли е , газе ли е не знам, битно баш е интересно :) Чим го допрам одма ме поздравува лупка, да ми покаже колку е силен :rofl: Активен е деновиве ептен, како глисти во газот да има, не знам ја ова дете кога спие :D

Пополека и јас почнав веќе да порачувам работи од нет, малку по малку се спремаме, не ми се верува дека пројде толку брзо времето, уште месец и нешто максиум :) Удирам на спиење лежење тегачење гледње серии сега , оти после ништо од тоа :wasntme:

Убава вечер девојчиња со мешиња :hug:

На mssuniquee, Lejlaah, mirandaa и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Се пронајдов и моето е леваче. Премногу активно посебно во утрински часови од кај му само толку сила :lol: :l:

На Naturel и ludoto19 им се допаѓа ова.
  6. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    Pozzz idni mamicki..vekje edna nedela imam mnogu plunka vo ustata celo vreme dali na vas vi se ima deseno i ima nesto protiv toa zasto vekje nepodnoslivo stanuva ne mozam ni da zboruvam

На Lejlaah му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Да,дефинитивно премногу брзо се собира и само плукам ќе помисли некој дека урочувам. Па гледам повејќе вода да пијам и да конзумирам некои бомбончиња на база на ментол

На blue eye му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blue eye

blue eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    Na slatki maki sme ...sve za nasite bebinja :)

На Lejlaah и girl-miri им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    @kukla21 кога кажа дека сакаш во посебна соба да бидеш?

10. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Одма кога ме качија на 3ти.

Едит. Јес да седтрите се врткаа и трткаа кога им кажав. Ко прва што бара да бев.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Хахаха
    Добро ја мислев нешто унапред да не треба, денес скроз забораив да прашам

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не не. Горе ќе им кажеш. Се надевам нема да ти се погодат ко мојте изгубени.. :)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249
    Eve I jas so aktivna desna strana da se prijavam :) Rastura :) Raznesuva :)

Inaku trudni, jas krsh bolna sum, kaslanje, proliv, nos zatnat, temperatura. Od denes na suma med sum. Kaj I da e treba da me porodat, sega sum 34 nedela I se nadevam deka ke dodrzi bar uste 2 nedeli. Edvaj proguravme do tuka... :(
    Nekoja vaka iskustvo imala li, cula li? Da ne smeta sto pijam sumamedi pred delivery, da ne smeta vaka krsh sto sum?!?!

15. biba92

biba92 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво мамички
    Јас сум нова на форумот, ми треба мислење и совети :) Бремена сум 36 недела, пред една недела бев на контрола и др ми кажа дека бебето се спуштило веќе и да мирувам да не се породам пред 9 месец, инаку што сум во мисли ,на контрола одам секој месец (инаку живеам во Швајцарија и матичната ми е србинка) значи контролата ми е само гледање на ехо и нормално лабараториските испитувања , но досега ниту еднаш ми го нема мерено бебенцето, за плодова вода исто дека има доволно но се од око ми кажува исто ми нема правено ЦТГ или незнам што се треба од ова што го прават во Мк ( значи само ова мојава докторка така работи) и незнам дали има потреба да се грижам ( се извинувам за долгиот пост )

16. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    Кај нас откако ќе влезете во 9 месец, еднаш неделно задолжително се прави ЦТГ и на ехо се гледа плодова вода, се гледа зрелост на постелка, се мери должина на грло на матка, се бројат движења на бебе во тек на денот .... Барајте подетален преглед...

17. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Kako sto si pretpostavuvav, devojceto ne raste, spored merki e 36ta a jas sum 38ma. Protok i plodova super. Doktorkata i ne e nesto zagrizena.
    Jas otvorena 1.5cm
    Vika decava po kalap gi pravis slabicki :)

На ❤️Sneze❤️, sanja.burgundy, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  18. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Може слика од комодата?

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    На MarioliMia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    Денес сум точно 39-та недела , бев денес на контрола кај др Исмаили, цтг одлично но бидејки послабо го осеќам бебето ме прати да ме цирне др Трајчевски :) Се е супер бебето супер наместено,постелка зрела вода има :inlove: Тешко е 3821, баш се чудам пред десет дена докторката ми рече тежи 3200 .. Битно све е супер сега останува само да чекаме .. :inlove:

На MarioliMia, Kitten, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.